Унгарска филология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Унгарска филология
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1727 пъти
Здравейте, искам да променя специалосността и имам леки терзания. Смятате ли, че си заслужава да изучавам унгарски език? Мога ли да намеря работа с езика тук в България? Нямам възможност да се прехвърля в Италианска филология, защото не съм изучавала италиански, а доколкото знам във Френска филология е окаяно обучението спрямо езика, затова ми отпада като вариант. Насочила съм се предимно към филология.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: bb758d9d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Няма лошо да учиш унгарски език. За чий обаче ще учиш унгарска филология?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6caa35883e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Много ми е интересно как решавате да учите такива неща като унгарска филология. Питам сериозно, не се заяждам. Защо точно унгарска? И как очакваш да се изхранваш с това нещо? Влече те езика ли, това само биха те приели ли, нещо недоумявам.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 602894b38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   А какво да учи според вас? Компютри ли? Стига с тези компютърни специалности! Има и други професии, може да работи като преводач, ако завърши унгарска филология, може да дава и уроци по този език. Много възможности за реализация има, не е безсмислено да се учат езици.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6caa35883e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   3, само компютри и унгарски ли са алтернативите? Чак пък много възмоности да има с унгарски... Те се избиват да искат някой да им преподава частни уроци по унгарски, разбираш ли? Кой въобще ползва унгарски и за какво му е преводач? Има си английски, на който с общува международно. Освен някакви единични случаи не виждам на кого ще му притрябва унгарски език. Ако пък толкова я впече този унгарски, защо не го чуи междувременно, като през това време си учи нормална професия, с която все пак ще яде нещо. Пък унгарския да и е като допълнително умение или най-много допълнителна, но не основна работа. Изобщо не знам кой днешно време смята езика за отделна цяла професия. Не, езиците отдавна са просто допълнителни умения към друга професия. Най-много английския и евентуално немския може да е професия. Всичко останало или не е професия, или ако е, това са много малко хора.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7da852200d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Като човек свърдан, макар и косвено, с унгарска филология мога да ти кажа две неща.
1. Трябва да учиш сериозно, защото езикът е труден.
2. Ако научиш езика добре, имаш шанс за реализация, защото напоследък има унгарски фирми в България, а малко хора владеят езика на добро ниво. Освен това има и кол центрове.
Обаче, не си мисли, че с ходене от време на време ще ти се получи.
Избереш ли го, трябва да си много сериозен. Иначе си губиш времето, защото не е специалност по която можеш да се подготвяш сам.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8c9316c815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   като всеки чужд език

за лично ползване
за преводи
за кол центрове
за работа в унгарски фирми в бг и европа
за живот в унгария
за преподаване


това е

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7216fd2d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Още един кандидат за касиер в Билла.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 71dbee87c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Според мен е пълна загуба на време да се учи унгарска филология. Работа и постоянни доходи няма да има. Струва си повече френска или италианска филология, тези езици се учат в училище, има фирми- инвеститори. С унгарска филология, според мен, един човек, ако няма връзки да иде в посолство, например, е потенциален безработен за цял живот.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d5a0dc4f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 4 - защото филологията не включва само изучаване на език, а и други куп дисциплини, за които ти най-вероятно не си чувал. Не знаеш какви умения се придобиват и със сигурност не излизаш само с едно прилично ниво на езика. И с филология можеш да пробиеш дори в сферата на Журналистиката и да започнеш работа в тази среда. Проучи преди да пускаш коментар и се научи да мислиш извън кутията. Ти и най-вероятно си нямаш представа от трудността на унгарския език, наистина какъв беше смисълът от коментара ти?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd678f8f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   С унгарски език има страшно много работа, не случайно унгарска филология е защитена специалност. С такъв статут се сдобиват специалности, за които има постоянно търсене, но не достатъчно кадри. Влез само в jobs.bg, стартирай търсене с ключови думи "унгарски" ли "hungarian" и ще си дадеш реална сметка... И само да кажа, че с френски и италиански никога няма да изкарваш същите пари, понеже унгарският е рядък език и възнаграждението там е винаги с някакъв процент отгоре. Дск и Уиз ер също са унгарски фирми и нон-стоп си търсят хора, а имайки предвид, че втората компания се разраства с всяка изминала година, търсенето ще е още по-голямо :) А в кол центровете толкова не им достигат хора, владеещи унгарски, че си викат от Унгария или са готови да те наемат още докато си студент, дори и да не ти е перфектен езикът. Само за информация: заплатата започва 2500 Успех с решението!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker