Висше образование в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше образование в Германия
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1358 пъти
Здравейте
Искам да попитам хора, които имат опит и биха ми помогнали с един доста важен за мен въпрос. Доста съм объркан, може би преувеличавам, но това е в желанието да взема най - доброто решение на време. В момента ще съм 11 клас, уча в една отлично елитна гимназия с профил "Химия и Биология с интензивно изучаване на немски". Освен, че само уча в нея съм един от най-добрите в нея и не само по тези предмети, които са ми профилиращи. След много проучвания стигнах до моя извод, че висшето образование в България не е на високо ниво. Аз съм човек, който обича трудното и искам да уча нещо някъде, където ще ми е трудно, но да знам, че после това ще ми се плати. Затова си мислех да уча в Германия. Нивото ми на немски в момента е на B1 и знам че трябва да е по - високо, но имам две в години, в които бих оправил това и остава какво искам да уча в Германия. Профила ми е химия и биология, но не искам да разконцентрирам и да започвам да уча допълнително други предмети, които няма да са ми нужни... И така въпросите ми са какво мислите за образованието в Германия?
Какви специалности мога да запиша с химия и биология, защото ми е трудно да реша?
И имали добра реализация с това образование, което ще взема от там(както в Германия, така и ако се реша да се върна в България)?
И не на последно място искам да ви благодаря, че отделяте внимание за моя проблем. Наистина за мен е много важно!
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2c3733e908
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Когато кандидатствах в Германия ползвах услугуте на тази консултантска агенция: https://uniconsult.bg/

Не е зле, проучват университети в Германия и Австрия. Като цяло, с такъв профил можеш бая да следваш: медицина, фармация, химично инженерство и др. Зависи какво искаш. Най-трудното ще е медицина.

Виенският медицински университет е добра опция, учат медицина на немски. По-трудно от това, здраве му кажи. Имам бивш съученик завършил там, не се оплаква. Пробвай.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9122dfbfb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Биоинженер, микробиология...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 27f13d3fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Честито първо за мотивацията и желанието за реализация. В Германия има много химични фабрики и търсят винаги квалифицирани хора. Ако завършиш висше тука, със сигурност ще взимаш над нормалните тарифи, което значи по споразумение 5000 € нагоре. Аз завърших в българия 8 клас и в Германия нямах никакъв немски. След известно време изкарах б1 ама основното не ми беше признато. Карай... След това ходих 2 години по училища докато ме вземат за Ausbildung Chemikantin. Завърших даже по-рано и си работя. Нето ми идва горе долу 3000 € на контото. Бруто към 4500 май, ама все пак се удържа за Sozialversicherungen. Сега съм регистрирана за Industriemeister Chemie и гледаме шефовете да го поемат. Така, че! Именно тука са много важни химични фирми и точно в момента им трябват квалифицирани работници. В българия няма да можеш да си намериш такава работа като тука. Най-добре ако дойдеш в Германия си стой и си ходи където искаш на екскурзия.
Bebivita

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1e2f7fa7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не знам какви специалности има в Германия, но можеш да отвориш няколко университета и да видиш. Освен това, вероятно, и има класация на университетите по направления. Так ще се ориентираш кои са най- успешните по тези специалности. Можеш да четеш и форуми за университети и специалности на немски .
Имам позната , която работи отдавна там с биология, но не знам какво точно. Мой пленник работи нещо свързано с изследвания и лекарства. Тези специалности са перспективни и ще намериш добра реализация.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 56a1c2ce45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най-напред захвани немският. Сигурно и така знаеш, но ти е нужен сертификат на ниво С1. Какъв по-точно може да видиш в определените университети, но най-често е ТестДаФ. Като човек явявал се на този изпит мога да ти кажа, че ти е нужна много добра подготовка. Никога не знаеш какъв резултат ще постигнеш, затова моят съвет е да го вземеш възможно най-рано. Не чакай до последната възможна дата примерно април или май. Трябва да е по-отрано, за да имаш възможност да се явиш втори път или даже трети, ако случайно се провалиш на една от частите. Иначе обективно казано щом вече си на Б1 имаш всички шансове да го изкараш. Още повече щом си паралелка с немски. Що се отнася до това каква специалност може да кандидатстваш с твоите профили, не мога да ти дам точен отговор, защото ти си по новата система. Аз съм 2002 и знам, че ви смениха програмата. Ние нямахме такова профилирано изучаване на предмети. Но принципно реално ако имаш сертификата можеш да влезеш навсякъде. Всичко което ти е нужно е диплома и доказателство за владеене на немски език. Самите специалности в Германия се делят на два вида. Такива с ограничени места (обозначават се с NC) и такива където приемът е свободен и влиза буквално всеки каквато и диплома да имаш. При специалностите с NC приемът не е труден, ние в България имаме високи дипломи, но могат да ти поискат някакви допълнителни документи. Но нищо специално. Това е общо взето основното, което трябва да съобразяваш. Пак повтарям важен е немският, след това навсякъде ще могат да те приемат. Но щом си от немска паралелка сигурно не си единственият, който ще кандидатства в Германия, което е голям плюс. Ако имаш и други въпроси, ще се радвам да отговоря.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6f77afb619
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не си струва, по-добре Австрия. Германия има повече университети, но е грозна страна

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker