Късаха ме 5 пъти на кормуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Късаха ме 5 пъти на кормуване
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1280 пъти
Всичко започна още първия ми път, в който ме бях готов и усещах, че имам нужда от още упражнения за да успея и не успях първия път, щот не видях една пешеходка.. Втория ми път ме хвана напрежение голямо и си скапах паркирането, отнех предимство и накрая огледалото ми можеше да закачи някоя кола и кракът ми за първи път трепереше на съединителя... Тогава се мразех за тва, тогава се срамувах от тва, че се представих толкова зле като за младеж на 19.. Третия път карах си и изпитващия ме разсея с тва, че трябваше да ползвам дясната като е и тя свободна, но на някои места имаше паркирали и точно като си пуснах мигача бам червено и не го видях и спрях по-напред... Тогава умрях от яд страшно много.. отидох четвърти път и не карах допълнителни, по-добре правих нещата, но накрая пропускам пешеходец и сигурен бях, че нямаше други хора и потеглям и оп лелка се зададе да пресича като се обърнах наляво и ако не бях спрял можеше да се оправдае, щот тя беше на 10 метра от мен, но като цяло пак не бях прав.. отидох петия път и всичко беше ок до момента, в който стигам район, в който не съм карал и зарад някъв, дет паркирал на аварийни тръгнах да заобикалям и имаше насрещни и тая ситуация стана смотана и можех да го ударя отзад и изпитващия ми беше същия като втория път, а точно тоя мислеше че нямам представа къде се намирам на пътя и да реша да му покажа кво мога то стана тъпо отвсякъде, но и хората бяха прави да ме късат, то ме е яд на мен самия, че мога да карам, а се представям като идиот, но не намирам смешно, щот има хора, които за тъпотии се явяват толко пъти, а не щот не могат да карат или нещо такова и определено съм прав за тва, ама и по пътя има идиоти страшни дет човек да се утрепе с тях...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 17d77f46cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Аз бях същата като теб. Карах ги тези тъпи шофьорски 2 години. Започнах ги на 18, на 20 взех книжка. Шофирането не беше моето. Карах 2 месеца, катастрофирах жестоко на кръстовище, защото взех предимство и тогава разбрах, че шофирането просто не е за мен, и като нещо не става, значи не става. От 6 години не съм сядала зад волана, няма и да седна. Това напрежение не си заслужава. Ходя си с рейс, влак, такси и така. Успех на теб!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1ec280c75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   От прочетеното оставам с впечатления за два проблема, от които единият е по- сериозен.
1. Не е болка за умиране, но имаш нещо като "сценична треска".
2. Много сериозно за шофьор- проблем с пространствено мислене.

И двата могат да се тренират чрез шофиране именно, но трябва да намериш поле/хиподрум, място където няма опасност да блъснеш човек или нанесеш материални щети.
Слагай си различни препятствия, упражнявай си различните видове паркиране, търси и места с наклон и карай нагоре и надолу сменяйки на необходима скорост, контрол на амбреаж, спирай средата на наклон нагоре и надолу. Това ще ти даде повече сигурност, че ще се справяш, но за пространственото мислене най- вече, с препятствия за шофиране и паркиране. Винаги трябва да има с теб човек шофьор, даже е добре винаги да са различни за да свикнеш с чуждо присъствие, оценяване, дори скастряне.
За мен са прави, че не са ти дали още книжка. И за теб е добре, че няма да плащаш за непоправими грешки.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d7442fe685
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От теб шофоьор не става, тези неща, които описваш са сериозни, на всичкото отгоре силно те тресат емоциите, не само, че ще си кошмар на пътя за другите шофьори, ами и за пешеходците. Съдбата ти е дала доста знаци вече-да не си изкарваш книжка. Вози се в градския транспорт, купи си колело, върви пеша, но не застрашавай живота на хората.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 23848721f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз си взех книжката от третия път и напълно разбирам как се чувстваш. Да, понякога сами сме си виновни, но има и пешеходци идиоти или ситуации, които нямам как да предвидим. Съветът ми е: ако усещаш, че имаш нужда от допълнителни часове или има нещо, което искаш да ти се об ясни пак, по-добре ги дай тея пари. Също не казваш нищо за инструктора. Ако този с който си те напряга или не ви върви комуникацията, искай да ти го сменят с друг. Най-важното обаче е на изпита да си спокоен и да не се поддаваш на нервите и напрежението... Макар че тотално разбирам какво ти е след вече 5 неуспешни опита... Успех! :))

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 53ee0422bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Инструкторът и автошколата са главните виновници според мен! Никой не е роден научен, винаги е трудно началото, особенно като нямаш предишен опит с кола - било то на село или на някой полигон. Инструктора трябва да ти вдъхне кураж и като види, че все още не си достатъчно подготвен, да не те пуска на изпити, а да те задължи да си платиш допълнителни часове. Коментарът от №3 е много неадекватен... Какво имаш предвид под "не ставаш за шофоьор"? Това е просто една машина която трябва да се научиш да я управляваш адекватно, нищо повече. Притеснението е голям фактор, бъди по уверен в себе си! Гледай видеа тип "Шофьорски курс" в Youtube, помагат много! Вярвай в себе си и помоли инструктора за повече помощ! Успех!

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1f7575307a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ще я вземеш. Моят ме караше много да бързам само, взех го точно когато не можах да спя и минутка. Бях си в нормален ритъм просто и бях навъртял двойно часове.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cd710c8a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Това, което описваш, не е майтап, можеш да направиш сериозна беля. За да ти се случва все нещо да не видиш и не оцениш, не си готов за шофьор. Вземи си допълнителни часове кормуване докато добиеш увереност и ще вземеш изпита

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 802230142c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   моят съвет:

карай курсовете така че да караш изпитите през лятото.
недей да полагаш изпит през зимата
"избий" си грешките докато те убучава инструктура
буквално избий всичко което те притеснява в шофирането
вземи допълнителни часове - колкото ти трябват
и колата е важна - ако е стара, тя буквално те съботира още преди да си взел книжката, същото е ако е с автоматик - не се обучавай на автоматик.

говори с трениора - за всичко, той е там за да те направи шофиор

и последно(това го научих повреме на шофирането)

вместо да задържаш съединителя на скорост, и да ти "трепери" крака, дали ще изгасне колата, как ще тръгнеш етс етс

по добре(при това законно)

като спираш дирекно намаляй и изключвай от скорост
при спиране за завой, при светофар, етс
като тръгваш, включваш на скорост

на сфетофар нестой на скорост - ще си изтрепериш нервите докато тръгнеш, нито в задръстване,

това е успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 812621f166
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   А не познавам човек взел изпита от първия път. Аз записах курса на 18, късата ме 3 пъти и се отказах... до 29 си година, когато започнах нова работа и реших, че книжката ще ми трябва. Стегнах се и въпреки всичко пак успях от втория път. Сега карам от няколко години и съм горе-долу приличен шофьор, но си стана с практика.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cd710c8a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   9, аз взех книжка от първия път. Не казвам, че можех да карам, това стана с практиката, но изпитващите са наясно с това. Те гледат да не правиш груби грешки, да спазваш знаците и правилата, a че си неопитен, е ясно.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1a8e0f8b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз си взех изпита от 5 път на 18 годишна възраст... При мен грешките бяха от притеснение.. Това играя изключително лоша шега. Да не говорим, че 30-40, дори и 50 часа за нищо не стигат. Истинското каране и обучение започва да пътя.
Горе главата. Съвет, който бих ти дал е да вземеш почивка от месец, два... колкото е нужно и след това на нови сили да се явиш. Успех! Можеш!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac6b56e94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   За номер 8 аз точно лятото ги почнах когато не ми беше на главата университета да мисля

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac6b56e94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Благодаря за съветите на всички но този път успях и давах си почивка и дори да ме скъсаха 7 пъти просто се стегнах и си вложих усилията и се съсредоточих доста добре и бях готов на пътя а още последните пъти в които ме скъсаха че минах ограничение 30 с 40 което хич не забелязах да съм карал с толкова и другото беше щот си дадох предимството а в последния момент разбрах че съм с предимство и тва стана на гадно кръстовище и накрая отидох и като се качих да карам в продължение на 30 минути нямах ни една грешка и колкото да бях нервен не го показах и се усмихнах и си казах квото стане стане и успях но на пътя не си е майтап и дори да късат някои хора по 4, 5, 6 пъти важното е че така все повече се научават на пътя и по-добре отколкото от първия или втория път да се мине и примерно човек да не знае някои неща още на пътя и да направи як гаф но колкото и да ми казваха че не съм за книжка аз просто си имах усещането че все ще успея и ето успях а важното е че останах с добър урок за нещата на пътя

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker