ПУ/Вуси да се прехвърля ли в друг университет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ПУ/Вуси да се прехвърля ли в друг университет?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 815 пъти
Здравейте, първи курс съм, Криминалистка. Уча във ВУСИ, Пловдив. Задочна форма. Така, проблемът е следният: ЦЕНИТЕ са до небесата понеже ВУСИ е частен колеш/училище/университет. Дори вече нз какво е Вуси, честно. Тук повечето го знаят като КИА - колеж по икономика и администрация, дори не са чували за ВУСИ. 90% имат мнението, че ВУСИ е измислен университет, дори ме питаха: там дават ли дипломи? И аз съм като гръмната. Сега идва ролята на ПУ, аз съм в професионално направление: национална сигурност, изучавам криминалистика както казах. Едно момче се премести в друг университет и ми предложи да се преместя в ПУ х там ОБАЧЕ има само национална сигурност, моята специалност я няма. Но във ВУСИ специалностите: национална сигурност, криминалистика, киберсигурност, противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, митническо разузнаване... и други честно нямам желание да ги изброявам всичките, ПЪРВИТЕ 2 години ИЗУЧАВАМЕ един и същи материал. Тоест, ако искам МОГА да си сменя специалността с една от изброените. И по тази логика трябва да мога да се прехвърля към ПУ-то, но не знам как. Хора идване ми в повече... на 8ми започнах, всяка събота и неделя до 6ти ноември имам лекции. Попринцип няма да лъжазнне са задължителни, но по един предмет имам 2 лекции и това е... и накратко малко нямам избор и ходя. Все пак от лекциите научаваш също доста неща. И след 6 ноември аз съм в сесия.. буквално сега на 19 другия месец ми е първият изпит. И просто всичко ми идва в повече. Аз започнах преди по малко от месец, а вече почти съм в сесия, отгоре на всичко не спирам да се чудя да пробвам ли да се прехвърля в ПУто и така нататък. Сега преди да кажете: вината си е твоя, аз знам това. Не обвинявам някой друг или нещо такова. Аз сама се записах във вуси, защото не МЕ ПРИЕХА в другите университети. А Вуси е частен и ме приеха на първо класиране. Затова се записах! А съм в задочна форма, защото в редовна нямаше да издържа... просто нямаше, разбирайте го както искате.

Молбата ми към вас е следната: отговорете на тези 3 въпроса...
1. Какво ви е мнението за ВУСИ? Ще си намеря ли работа по специалността и дали си заслужават 1100 лева на семестър? ...
2. Възможно ли е да се прехвърля в друг университет и как става самото прехвърляне, в смисъл имам ли срок. До коя година мога, до кой семестър?
3. Ако сменя специалността... ще се оправя ли в живота някак си? Понеже си има огромна разлика между национална сигурност и криминалистика..


И да, тук ДИЛЕМАТА на деня е ПУ или ВУСИ?
Извинявам се, ако имам грешки или съм се изказвала прекалено нелепо, но просто съм толкова объркана, че не знам.. не съм от Пловдив, то си ми и личи... И не мога да предприема просто правилното действие... но не искам да се отказвам от висшето...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 834c25d643
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Откажа се, мила, спести си паричките, висшето образование не е за теб. Радвай се, че и средно имаш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f1b26e8380
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Еми.... виж сега какво ще ти кажа. Не можеш да бъдеш сигурна дали ще има работа за твоята специалност след 5 години примерно, сега може и да има но след 5 години не се знае, 1100 лева на семестър наистина са много. И си написала че ти е доста натоварено. Тъй че моят съвет е ако имаш възможност ако трябва догодина пак започни първи курс си няма какво толкова да губиш. Но избери нещо по-евтино и по-малко натоварено, в ПУ ако трябва.
Не се пришпорвай за някаква си специалност, запиши някакво висше там пък не се знае, може и да ти излезе късмета другаде. Казвам ти го, защото ако не стане нищо от това образование после, поне няма да си се напъвала и да си давала много пари. Аз нямах късмет с ученето за жалост. Записах една специалност, учителите от университета ми казаха щом работиш там ще ти е лесно, и записах където ми препоръчаха и от там като се почна стана гнила работа. Почна годината моята специалност там само 10 човека с мен... малииии. Както и да е бутахме една година. Догодина половината се отказаха, останахме 5. Бутахме.... бутахме и не всички избутахме. Вече за 3-ти курс единия беше с много слаби оценки нямаше как да продължи, останахме 4. В моя курс имаше едно единствено момиче и тя се отказа вече 2-за 3-ти курс. Каза че и било неловко да е във курс с 3-момчета и се махна. Другия колега и той слаби оценки. Останахме двама, не искаха да ни държат, а в наща специалност нямаше записани за 2-ри курс, казано по-просто, курса ми се разпадна и ни ритнаха с колегата. Айди пак Наново от 1 курс. Не пожелавам тоя кошмар на никой. Нямам познати освен колегите от курса да ги е сполетяло такова нещо. И на всичкото от горе останах с най-големия загубеняк от курса. Не беше лошо момчето, но нямаше приятели, не работеше техните го издържаха и така. И виж с мен какво се случи. Сега само работя и ще видим догодина може да запиша пак нещо и дано да ми е на късмет. И затва ти казвам запиши нещо евтино и лесно да не те е яд ако стане нещо. Аз плащах 250лв на семестър държавна поръчка и не ме е яд толкова.
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fae3d518a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако си мислиш, че ще си намериш работа с Криминалистика жестоко си се объркала. Просто няма да се случи, освен ако не познаваш точните хора и нямаш зверски късмет.

Няма да си намериш работа дори с Национална сигурност.
Ако искаш да се преместиш Национална сигурност в ПУ влизаш в сайта на университета и намираш катедрата към която е НС - звъниш в администрацията и питаш какви стъпки трябва да предприемеш. Казвам ти го като човек, който именно работи в администрация на университет и само така се случват нещата.

Задочната форма навсякъде е такава - 2 или 3 седмици плътно лекции по цял ден и след това веднага идват изпитите. В редовното обучение не е толкова натоварено, защото няма как всеки ден да имаш лекции от сутрин до вечер.

ВУСИ ми звучи като няква тотална тъпня, не че ПУ е нещо по-вържевно, но все пак е университет.

Пак повтарям - забрави за всякаква реализация с Национална сигурност. Моята магистратура беше Национална сигурност в един от университета в София преди 5 год завърших и НЕ, не работя по специалността, защото нямаше никакъв изглед да се случат нещата.

Моят съвет е да се преориентираш към нещо малко по-смислено.
Седни и си помисли, влез в сайта на ПУ и разгледай какви специалности предлагат, докато има време.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 15a2ae7d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Нз уча във вуси софия и всичко е окей

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker