Да стана ли учител? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да стана ли учител?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 958 пъти
Здравейте, в момента съм трета година в университета и уча специалността педагогика на обучението по български език и чужд език. Мисълта ми е, че обучението не е чак толкова трудно, досега съм взел всички изпити, но някои мои познати ме съветват да не ставам учител, защото било неблагодарна професия, учениците и родителите сега били калпави, не били като едно време. От друга страна майка ми от два месеца работи като счетоводител в държавно училище и няма никакви оплаквания от работата. Каза ми че от държавната работа по- хубава няма. Вярно, че учителите имат големи заплати и големи отпуски, но знам че имат и големи отговорности. Благодаря за отделеното време! Ще се радвам да споделите мнението си, защото съм наистина объркан!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: e638f521df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не мисля че по-хубава работа от държавната няма, но аз съм отгледана в семейство на преподаватели. Всеки един от нас преподава в различна среда, но ни обединява факта че всички предаваме знания. Баща ми беше учител в няколко гимназии, леля ми в СУ, майка ми също се преориентира към учителска дейност, а и брат ми който сега завършва също започна да работи почасово в една академия. Аз пък повече от 10 години преподавам в сферата на изкуството. Вярно че не е същото да се занимаваш индивидуално или с малка група, отколкото с 20 озверели тийнейджъра, но ако усещаш че имаш подход към по-младите, искаш да си будител и имаш желание да допринесеш за тяхното развитие, не се отказвай от тази възможност. После винаги може да смениш професията ако случайно не ти хареса. Няма как да избегнеш сблъсъци с родителите и проблемни ученици, но помисли че за тези деца ти може да бъдеш много. Аз с много обич си спомням за някои мои учители от средното. Сега ако ги видя на улицата бих ги прегърнала. Баща ми също много го обичаха неговите ученици. Няколко пъти са го срещали на улицата, години след като им е бил учител и с голям радост и снимки са си правели с него. Та общо взето си мисля че е много отговорна и хубава професия. Изключително важна е учителската професия за обществото. Един учител може да промени живота на едно дете, да му бъде пример. Ако искаш да си учител само заради парите няма смисъл, ще се отегчиш и изнервиш. Но ако наистина се виждаш в ролята на човек който ще преподава с желание, не се страхувай.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fc9115d608
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Макар да съм Филолог по обрзование никога не бих станала учител. От една страна ще са децата, от друга родителите, от трета директорите. Ще те въртят на шиш с безкрайни изискавния и претенции. Дори на три класа да преподаваш, това са около 60 деца, 120 родителя. Всеки от тях ще има различни очаквания от теб. Отделно работното време на учителя е безкрайно - вкъщи ще трябва да подготвяш и проверяваш тестове, да пишеш доклади за всяко дете и още една камара административни бумащини и глупости. И накрая стане ли нещо ти ще си на пангара. Да не говорим какви досадни родители има, които като пишеш ниска оценка на отрочето идват да се разправят с тебе. Не си заслужава.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 83f3209f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте, интересувам се от специалността, която учите. Много бих се радвала да ми дадете повече информация за нея- На какво се набляга? На какво ниво се усвоява 2рия език? Къде учите? Обучението на ниво ли е? А преподавателите?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker