Висше образование, толкова ли е "важно" или загуба на време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше образование, толкова ли е "важно" или загуба на време
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 991 пъти
Имам предвит за хора които записват е така да го избутат и да имат диплома като план Б, но реално са там да пълнят джобовете на лекторите и да им купуват учебниците.

Ако искаш да си доктор, хирург, дипломат и прочие нещо което на теб самият ти се занимава в бъдеще е добра идея.

Не просто да се записват всеки завършил 12клас и ходи да си пропилее 4те години...

Хората от какъв страх записват висше? . Да не са на улицата утре защото имат средно ли? . Всеки иска престижна работа, но въобще дават ли ти я ако работиш за някого?? .

Ако вие сте родени в семейство с много активи бихтели учили "някакво" висше просто защото е модерно? .

Всеки втори записва ИТ и други трудни специалности с нагласата че ще вадят пари, но масово напускат още първата или втората година в уни.

Честно... ако сте родени в сравнително заможно семейство и знаете че със или без висше ще се "Добре" бихте ли записали просто за дипломата? .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 29bf248632
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ако пиша на родния си език с грешки и след въпросителен знак слагам точка, наистина няма да се запиша да следвам. Поне да не се излагам и там.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e814c0fff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аз не мога ако не уча нещо Било в университет или курс. Странни са хората с мислене като твоето "За ко да уча като пак няма да имам хубава работа". Еми като не положиш усилия, естествено, че няма да имаш хубава работа. Имам такава приятелка. И една кнга не е прочела в живота си защото "няма смисъл". Чужд език не владее. няма елементарни компютърни знания като World и Exel. Вечно е безработна, защото иначе е с претенции до безкрай относно размер на заплата и работно време. Просто иска работа понеделник - петък от 9 до 5 с един час обедна почивка и стартова заплата 1500. И така вече е на 35 на издръжка на мъжа й, който постоянно я обижда и тормози, но няма как да го напусне предвид горното. Дори е научил дъщеря им да я обижда.
А дори да съм осигурена до живот пак бих учила, защото не се знае дали активите ми няма да изгубят стойност. Дори тогава бих отделяла още повече пари за обучение. Бих записала УНИ в чужбина например.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 277cd9977c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Зависи от това в коя сфера искаш да се развиваш. Ако искаш да се развиваш в медицината, то без висше образование няма как да стане. Но в 21-век има много работи, които могат да се вършат без висше.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f9bf67ee1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Загуба на време!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: dbb75427c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Образованието под всякаква форма е най-добрата инвестиция за бъдещето, която можеш да направиш. Трябва обаче да я направиш умно, да знаеш в какво те бива, да имаш представа с какво ти се занимава, да имаш личностни качества и хъс да ги разиваш. Дори и в последствие да не работиш по специалността си, разширяваш кръга си от контакти и като цяло не знаеш откъде ще изскочи зайчето. Не харесвам обаче пораженческо мислене тип така и така всичко е тъпо, за какво да се пъна. Бъдещи кибици.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e72900e541
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Трябва да се учи това което ти харесва и се интересуваш от дадената специалност. Ако учиш само защото е "модерно" нищо няма да постигнеш. Ще завършиш и после няма да си намериш работа по специалността. За съжаление много работодатели търсят хора с опит и един наскоро завършил не му се дава шанс за развитие и не го взимат на работа. Няма да останеш на улицата ако нямаш висше. Няма как всички да сме висшисти. Даже по вероятно е с висше да не можеш да си намериш никаква работа, защото повечето които са завършили, много бързо напускат работа, защото очакват да им дават високи заплати понеже така са ни учили от малки, да учим, за да можем после да си намерим хубава работа с висока заплата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 785d616819
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ако искаш да станеш доктор, полицай, адвокат, инженер или друго подобно нали знаеш, че няма как без висше? Първо мислете какво искате да работите, после записвайте висше. Някой записват някаква специалност без да знаят после какво ще работят с нея.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9be9f7aa06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пълна загуба на време е! Нищо съществено не се учи, освен ако не учиш медицина! Всичко е остаряло - методите на обучение, материална база, всичко. В училищата е 1000 пъти по-добре, отколкото в университетите в Бг!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker