Изгубих желанието да уча висше. Как да се мотивирам отново? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изгубих желанието да уча висше. Как да се мотивирам отново?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1010 пъти
Здравейте. Вече просто не мога да разбера защо, но нямам никакво желание да ходя в университет. А аз вече втора година пропускам. В гимназията бях толкова мотивиран, спомням си как си вземах от онези брошури с университетите. Всички постоянно говориха за това къде ще следват, аз също. Но за съжаление късно започнах да се подготвям за кандидатстването и не успях. След което реших, че ще се пробвам следващата година. Но именно тогава изгубих желание и отново се провалих. Преди да завърша всички ме питаха какво ще уча, но сега на никого не му е интересно вече. На родителите ми също им е все тая, викат ми, че нямало значение колко години ще изпусна. Но на мен въобще не ми е приятно... как да се справя с тази липса на желание?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3eade18cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Представи си след 2 години, съучениците ти, които сред тях ще има и такива с по-малък капацитет от теб завършват и почнат да работят по специалността си, вземат едни х2, х3 пари, които ти ще изкарваш с чисто бачкерски труд, удоволетворени са от живота си, а ти почнеш да им завиждаш и си кажеш.... ЗАЩО!!! Защо не направих крачката, не се взех в ръце, загърбих там игри, глупости, кафета и т. н. за половин, една година да вляза в университет и да се изуча, за да мога да бъда дори по-успешен на тия, на които се подигравах в 8-12 клас?
Тогава все още може и да не е късно, но все пак ще си изгубил най-малко още 2-4 години в лутане и чудене!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a0f558a0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Намери си работа, усъвършенствай се. Ако е хубава, висше не ти трябва на тоя етап, ако има развитие. Ако е някъв тотален шит, сам ще поискаш да учиш, за да не бачкаш това...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2bcd9e67d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Учи висше, докато твоите набори работят, правят кинти, сменят приятелки. След като завършиш ще си девствен до 30 г., ще живееш при вашите и ще осъзнаеш, че на никой работодател не му дреме, че имаш висше от нашите пародийни български университети! Послушай съвета ми, за да не се проклинаш после!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3eade18cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   До 3,
За висшото на някои може и да не им дреме, но винаги е по-добре да имаш и да стане свирка от теб, отколкото да го нямаш и да нямаш никакъв шанс! 5% може и да станат "да кодят", ама те са изключение, а не правило! 95% си бършат сополите с мръсните ръкавици по строежите или пътищата и толкова!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a777e3ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 1 от автора

Ами то там е и проблема, не ми пука вече особено много. Ще завиждам две седмици и след това ще свикна с мисълта...

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8e0876afa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   3 Големите "кинти" 700 - 1000 лева :D УАУ

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9a777e3ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Автора

Вижте, ако мога да допълня. Аз преди се чувствах длъжен да ида в университет, да пропуснеш година се считаше за най-ужасното нещо. В момента това чувство го няма, не ме е страх, че ще изпусна година... опитвам се да се мотивирам, но някак си не се получава.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 416fa8045d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе, аз като завърших висше и какво? Пак бачкам за 1000 лева. Като ще правиш нещо, прави го с причина. Дипломата не е единственото основание да следваш. Може да запишеш някоя специалност, която наистина ти е интересна и те вдъхновява, или пък да го ползваш като оправдание да не бачкаш 4 години и да го удариш на живот. Студентските години неслучайно казват, че са най-хубави. Очевидно родителите ти са с остарели разбирания и вярват, че диплома е равно на успех, което няма нищо общо с реалността. Ако целта ти са единствено парите, по добре запиши някой курс за програмиране или потърси някоя фирма да взимат хора със средно. Пак възможности за издигане има.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 017a3901c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами не знам какво да те посъветвам. Аз записах ТУ, най-трудната специалност КСИ без да мисля ще мога ли да я избутам и прекъснах почти накрая, просто много изпити не можах да взема, не намерих приятели с, които да уча и да си помагаме и учех сам и да си призная късно осъзнах, че специалността изобщо не ме влече и накрая се отказах. Имам познати, които го завършиха и сега изкарват много пари, но и много бяха като мен - прекъснаха 2 - 3 година или пък завършиха, но едвам го избутаха и не можаха да си намерят работа по специалността. Съвет от мен, ако се мотивираш започни с идеята да учиш, а не просто да минаваш изпитите. Иначе са само пари хвърлени на вятъра и време също пропиляно. Други опции пак има - например програмист можеш да станеш и без да имаш висше даже и това ми го е казвал близък приятел, който е програмист от над 10 години и изкарва над 5 хиляди. Изкарваш един хубав курс за програмист като тези на телерик и си в джаза. Или пък работа в чужбина(аз в момента това обмислям). Иначе повечето работи(почти всички) без висше в България са смешно ниско платени, това е истината.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3d5cf87b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ти избрал ли си специалност вече? Имаш ли представа какво би искал да работиш и къде? Защото ако нямаш ясно определени цели трудно ще намериш мотивация.
В случай че вече имаш идея какво и къде искаш да учиш, запиши се на курсове за подготовка на кандидат-студенти. Самия факт че плащаш и редовно посещаваш занятия ще те мотивира да не се отпускаш и да не губиш време.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bfabc6493a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Децата на родители които не им дреми дали имат "Висшу" или не са тези родители които имат някакъв семеен бизнес или имат много имоти и могат да взимат наеми от тях :). Защо детето ти да има висше като може да изкарва 2000-3000лв от наеми?? . Ще живее от парите и прочие ако са на добра локация винаги ще намериш хора и за 400лв.

Един приятел майка му има 10 имота и той и брат му не учат висше а по-скоро работят някаква работа за 1000лв но жената вади яко наеми и с тези пари се гледат :). Буквално ако си роден в заможно семейство се губи смисъла за висше ако след това наследиш много активи и реално или късно ти си този които ще оправляваш

Тези които нямат такива екстри в живота и не са родени в заможни семейства ами да... Реално висшето е опция и е добре да го имаш.

Не познавам заможни родители и децата им всичките да имат висше ;Д Един пич кара ауди а8 2020г купена от тати и тои самият няма висше, но родителите му имат активи АКТИВИ ХОРА АКТИВИ!!! не ти трябва нищо друго ако някой друг ти плаща тока и водата да не говорим и за храна и остават пари за почивки, инвестиране, нова кола и прочие живота ти е страшно лесен не си зависим от една заплата.

Такива хора са много малко %, но реалния % вишисти расте с годините и то се обезценя и вече се гледа по-скоро по практическите и умствени работи. ИНаче някакво висшу там да има няма никакв смисъл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker