Медицина в Австрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина в Австрия
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 956 пъти
Здравейте! Аз съм момиче в 11клас и искам да уча медицина в Австрия, по точно в Medizinische Universität Wien. Чето в сайта на умиверситета как седят нещата с кандидатстването и горе долу ми е ясно на какво трябва да наблегна. Все пак бих искала да попитам дали някой който е кандидатсвал/учи там да ми разкаже малко за изпита, да ми даде някъкви насоки и препоръки, тъй като почти нищо не открих в подобни сайтове по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: b70e98fde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Има руски блог по темата. Ако ти не знаеш руски, вероятно родителите ти знаят, пък можеш и в гугъл да си превеждаш. Оставям ти как да потърсиш блога, защото напоследък като съм опитвала да публикувам линк, не знам защо, но не са го допускали.
"МЕДИЦИНСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В АВСТРИИ: ПОСТУПЛЕНИЕ, УЧЕБА, НОСТРИФИКАЦИЯ" - копирай го така, както е- с големи букви и го сложи в гугъл.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a3168210c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Като студент втора година в Германия мога да ти кажа само, че следването в чужбина е мазохизъм. Ако трябва да го опиша с три думи, то те са трудно, скучно и скъпо. Австрия макар да е по-добрият вариант, не е изключение. И ще ти обясня защо. Първо да започнем с това, че няма смисъл. Медицинските вузове в България са добре развити, там отиват само отличници. Няма да се сблъскваш с лошо или некачествено образование. Аз не знам други хора да са се оплаквали. Даже напротив, много са удовлетворени, че са били приети.
Вторият важен фактор са социалните контакти. Ако ще учиш в Австрия ще ти е много трудно да се социализираш. В групата ти 80% ще са немци. Успех с общуването с тях, освен ако не си от немска гимназия. Това означава да нямаш приятели или социален живот, което със сигурност не е онова, което искаш. Трета важна точка са жилищата. Ако идеш в чужбина ще трябва да си търсиш квартира, а те са скъпи. Това представлява обикаляне по огледи, пращане на десетки имейли по обяви и т. н. А добави към това, че на българи не дават с особена охота. Общежитие се получава трудно и трябва да си кандидатствала най-малко година по-рано.
Отделно таксите са скъпи и няма гаранция, че ще завършиш. А това е голям риск, да идеш, да хвърлиш толкова средства и време напразно.

Като цяло всичко това ще те стресира теб (и твоите родители). Аз ако можех да се върна назад във времето щях да запиша бакалавър в България. И евентуално магистратура в чужбина. В твоя случай, ти може да специализираш там. Много хора учещи медицина в Германия се връщат още след първият семестър в България. Това трябва да ти говори нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 344ea0c54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Виж, ще ти го кажа като човек минал по този път - схемата е завърши в България, изкарай езиков курс и замини тогава в Германия/Австрия. В България е евтино понеже държавата покрива голяма част от обучението и после като завършиш си стягаш багажа и заминаваш на по-хубавото. Уин Уин. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a3168210c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Авторке, ти немски учиш ли? Имаш ли сертификат?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b02735525f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо завърши медицина в България задължително! Специализацията също е вид обучение (работа и обучение в едно) и именно нея трябва да караш в чужбина. Не си съсипвай нервите и финансите на родителите ти да учиш медицина в чужбина.

За да учиш медицина ти трябва езиково ниво С2 ( води се С1, но реално това са глупости - без C2 ниво си за никъде). За да ПРАКТИКУВАШ медицина като вече завършил ти трябва C1, не повече. Това какво ти говори? Веднъж завършилите медицина в други ЕС държави доусъвършенстват езика в процеса на работа, а ако искаш да УЧИШ медицина трябва да знаеш немски както знаеш български.

Правилният подход е медицина ТУК!!! Дори не си и помисляй друго!

Стъпка 1. Влизаш медицина. Купуваш си репетиториуми (съкратени учебници, помагат много). Четеш и гледаш видеа от платформи Amboss, Khan Academy, Osmosis. Дебелите учебници не те научават - те само те натоварват и стресират. Остави ги за СПЕЦИАЛИЗАЦИЯТА.
Стъпка 2. След втори курс - доброволстване в спешното за практически умения през лятото, и така през целия трети курс през уикендите
Стъпка 3. След трети курс - работа като мед сестра 1-2г. Учиш усилено немски.
Стъпка 4. 5 и 6 курс - доброволстване в отделенията ПО СПЕЦИАЛНОСТТА в която искаш да специализираш, а летата иди в Австрия или Германия да направиш 2-3 седмици хоспитация (неплатен стаж, много болници предлагат безплатен пансион с настаняване и храна).
Стъпка 5. До средата на 6ти курс да си изкъртила езика. Вземи сертификат С1 Гьоте (май само той се признава)
Стъпка 7. След дипломирането 3-4 месеца хоспитация в австрийска или немска болница, през това време ще се подготвиш за специализирания изпит към Лекарския съюз на Австрия за придобиване на лиценз. Изпитът е изключително тежък, нужни са дълбоки медицински и езикови знания.

This is the way...

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 82af9735b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   3, да завърши в България какво? Средно или висше образование?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ad045850d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аха, номер 3 е топ. Значи да учи и да попива от знанията на българските лекари, държавта да му покрива и накрая да замине. Уин УЙ. Е точно заради това мислене, ние ще изчезнем. Да си спасява гъза, ама ако може да граби с пълни шепи преди това. Дневна доза класически българин в "сподели". И това е във всяка една сфера. Принципно, авторе, от лекар знам, че всички заминават, а тук остават основно некадърници или такива, които имат основа и могат да изкарват пари и тук. Всичко вече опира само до парите, не до призвание. Като си помисля, че исках да се занимавам с това, ми става доста тъжно. Тъжни са и масово заплатите тук, докато един лекар се изгради, така че бих те разбрал ако направиш и това, което номер 3(тариката) те посъветва.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 344ea0c54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От 3 към 6,
Висше медицина/дентална/фармация. Последната година - интензивен курс чужд език и така. И трите са на високо ниво и се търсят в Европа. Ще се пласира високо. Говоря от личен опит.

Към 7,
Don’t hate the player, hate the game, А може и да се сърдиш на политиците и директорите по високите етажи в болниците, заради които такива като мен заминаваме. Те са родоотстъпниците, ние сме следствието от техните политики. Аз не съм крадец, а искам с честен труд да лекувам пациентите си без да мисля за утрешния ден и го постигам поне засега. На никого не съм длъжен, намерил съм вратичка и се възползвам, политиците като крадат милиарди от години от държавата и от евросредствата спите, ние сме били проблема. А и помагам на колкото мога колеги да поемат по правилния път, сайтът е за това и тук да споделя стъпките. Така че без много вой ако обичаш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a5d05b47e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   аз съм номер 2

Радвам се че всички тук сме единодушни. Авторке, завърши в България висше, а после ако искаш в чужбина. И не слушай какво ти говорят другите, да учиш в чужбина, още повече в немскоговоряща страна е много трудно и струва много нерви на теб и на родителите ти. А полза никаква.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 14ce4d42e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Племенницата ми изкара 3 семестъра медицина в немски вуз и се върна да завърши в България, защото стресът от многото учене на чужд език й дойде в повече. Беше излизала с приятели само два пъти за две години и отслабнала с 16 кг. Но пък колегите й от България, които все пак завършиха там, започнаха да работят като лекари с 5000 евро заплата и заплатени от болницата обучения и специализации, а тук заплащането на начинаещ лекар е повече от мизерно.
Ти си прецени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker