Мързи ме да се запиша в университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мързи ме да се запиша в университет
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 866 пъти
Здравейте, за да се запиша в университет трябва да разгледам и проуча специалностите. Да отида лично да си подам документите, да чакам класиране, да ходя да се записвам през цялото това време да следя срокове и какво ли още не. Просто ме мързи имайки предвид, че така или иначе от дипломата няма смисъл. Къде ще работя след това? Дори и да стана някакъв инженер ще получавам колкото някакъв си там полицай. Това в случай, че си намеря работа. Наистина като малък постоянно ме питаха какъв искам да стана, ами то много какво бих искал, но тези неща къде ще ги работя? Пък и къде ще ги уча? Нашите университети са посредствени. Може и в чужбина, но там ме спира езикът. Трябва да го науча, да изкарам сертификат. След това на място евентуално да си търся квартира, което не го виждам как ще стане. Аз не съм глупав, просто нямам желание. Плнирам наистина да се запиша, но както ме мързи най-евентуално да пропусна сроковете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: a25c9caa9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   не е казано, че веднага щом завършиш гимназия трябва да запишеш и в университет. Може да оставиш една година свободна, за да решиш искаш ли изобщо да учиш и какво. А и над 40-годишни се записват, решили, че искат висше, което не мисля, че е толкова важно. Може да изкараш някой курс и да бъдеш по-успешен от тези, които са си губили 4 години от живота с университет. За мен наистина е загуба на време, пари и нерви. Висшето вече е перачница за пари. Да не говорим, че докато учиш в 12-клас, не си взел матурите и дипломата за завършено средно, може да кандидатстваш и да те приемат

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e8730f5a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Един от преподавателите ми казваше, че инженер без мързел не се става. Явно това е било актуално във време, в което е нямало опцията да си купиш дипломата срещу 800лв... Живеем в държава с разни "доктор-хонириси", които таблицата за умножение сигурно не знаят - много ясно, че образованието е обезсмислено от такива... Но без него, за някой без връзки няма мърдане от къртовския труд. Ако смяташ, че гръбнака ти е от стамана - лежи на канапенце и не се занимавай с подобни глупости. Все някой трябва да е на дъното на пирамидата. Относно притесненията ти за документи - отиваш с дипломата за средно в канцеларията на факултета в желания ВУЗ, попълваш си името на една бележчица, плащаш една символична такса и я носиш заверена обратно в канцеларията, казват ти кога да отидеш на изпит, кога ще е готов резултата (направено е така, че дори с 3. 00 на матура по БЕЛ да влезеш в инженерна специалност от 3-тото класиране - бъди спокоен) и толкова. Описа процеса за някакво административно блато, все едно ще ръководиш полет на НАСА... Вземи си първо тепията, па търсене на квартира няма да ти се стори толкова затормозяващо. Ти така няма да мръднеш и от родния си дом, дори да не ти трябва да учиш някакъв език - ако ти изникне оферта за добра работа, но в друго населено място из страната, какво ще правиш?? Айде малко по-сериозно (ако темата не е провокация).

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ac7a6cab71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бе най-добре изобщо не се записвай, брат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6d13ca661b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Днес те мързи са запишеш университета, утре ще те мързи да си гърсиш работа, защо какво нечовешко усилие е са ходиш по интервюта... абе, я направо си стои у вас и не ставай от леглото. Само не знам кога вашите ще почне да ги мързи да те хранят.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 2827c3496f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами то не е задължително да учиш висше.
Ама с тоя мързел и занаят няма да искаш да научиш, че да си изкарваш хляба
А щом към инженерните специалности се гледа с такова отношение ми става ясно защо страната ни индустриално е в това положение.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 1ba4e37a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "че така или иначе от дипломата няма смисъл"
""Аз не съм глупав, просто нямам желание"

Никой неглупав няма да каже такава безмозъчна тъпня като първата ти изцепка. Приятел мой е софтуерен иженер, бая вади. Бивша позната е строителен инженер, и тя взимаше немалко. Така че тъпите изцепки си ги дръж за себе си. Не те просто мързи, тъп си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker