Вече не знам какво да правя с този шофьорски курс, моля за съвети! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Вече не знам какво да правя с този шофьорски курс, моля за съвети!
преди: 1 година, 26 дни, прочетена 1094 пъти
Здравейте, това е линк към старата тема, която пуснах преди година и половина. http://spodeli. net/3/story-162610. html# Ако линкът не работи - темата се казва, , Проблеми с шофьорски курс, започва с, , Мъж на 21 съм"). Както бях писал там, инструкторът все ми мрънкаше и казваше, че още не може да влезем в движението. Когато стигнахме до половината часове, ми каза да направя теоретичния изпит пред ДАИ и след това ще влизаме малко по - малко в трафика. Тогава, обаче, въведоха зеления сертификат и аз реших да прекъсна курса и да изчакам, докато не отменят изискването. Но миналата (2022 г. ), нямах възможност да продължа шофьорския, защото бях доста зает с учене, работа и т. н. Не знам постъпих много правилно, но реших да сменя автошколата и след Нова година се записах в друга. Не знам от притеснение ли, бях ли загубил рефлекси, като започнах с кормуването беше много зле - трудно държах права линия и бърках при смяната на предавките, колата гаснеше. А и инструкторът обясняваше неясно, беше доста зает, често говореше по телефона. Пак карах само на полигон На втория път ми каза, че не може да се занимава с мен, върха ми парите и ме посъветва да си търся автошкола, където предлагат обучение за категория B автоматик.
Много ви моля за някакви мнения, защото за мен опцията да имам категория само за автоматик е крайно нежелателна. Дори и за собствена кола да си търся с автоматични скорости, все някога при непредвидени ситуации, или пък за някаква работа, може да ми се наложи и да карам с ръчни. Направо не знам защо съм толкова зле и ми е толкова трудно да схвана как се управлява автомобил. Уж и други казват, че са били зле и на изпита са ги късали еди колко си пъти. Е да, ама щом като си стигнах до изпит, значи можеш да караш, просто са те скъсали защото нещо си недогледал, или за да платиш за нов изпит. А аз въобще не мога да стигна дотам, след като дори не мога да изляза от полигон. Молих баща ми да купим някака кола, за да се поупражнявам някъде, на по – пусти места, той отказва и ми казва да си карам курса на автоматик. И приятели, които имат книжки съм ги молил малко да потренирам с тях, и те не са склонни. Е, вече не виждам как ще станат при мен нещата. Жените масово имат шофьорски книжни и могат да карат на ръчни скорости, затоа аз не искам да остана само с автоматик. Мен ще ме е и срам да си търся гадже, да се женя и да имам деца, защото уж се водя мъж, а не мога да се справя с такова обичайно техническо умение – да мога карам ръчна кола. Съжалявам, че стана дълго, просто се нуждая от съвет какво да правя, благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 26 дни
hash: e64ee15850
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз( ж 37г. ), Изкарах книжка, на ръчна дизел, преди четири години. Първо шест часа карах полигон( много е). После извънградско, междуселско, два часа мисля. И после градско само, като в края карах в малки улички, преди това усвоих ляв завой, кръгови и направо бях наизустила града, разбирай знаците, във Велико Търново. Бях се шашардисала от високите скорости при влизане откъм Софийския път, но не повторихме. Всеки път правех двата вида паркиране, на паркинг, инструкторът ме светна и за възможни клопки от изпитващия. Но се явявах сигурна, имах допълнително заплатени шест часа кормуване. И бях карала октомври две седмици и после януари също две, защото вземах отпуска. Не бях взела листовките, когато почнах да карам, но наваксах. Не се отказвай, надграждане се иска и постоянство. Успех.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 56883a9960
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз не съм чул някой да не се е научил да кара кола.... Това с предавките пък е още по-учудващо... Или тоя инструктор изобщо нищо не ти е обяснил или и ти не си от най-схващащите! Кое има да му мислиш за скоростите, натискаш съединител, вкарваш първа и постепенно почваш да отпускаш съединителя и натискаш педала на газта(плавно)... Другото е усещане по звука/поведението на колата, кога точно трябва да си пуснеш съединителя и да продължиш да натискаш педала на газта за желата от теб скорост... Ако тръгне да се дави или придърпва натискаш отново съединителя и пускаш газта, за да не ти загасне... Нищо сложно няма...

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 5f69de0484
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От всяко дърво свирка на става- стара поговорка. По-добре да си без книжка, отколкото да ти дадат, а ти от некадърност да претрепеш някой и/или себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 26 дни
hash: 909d684c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Според мен шофирането е трябва да е достъпно за всеки. Ето, ти си пример, може би, че не трябва да имаш достъп до кола, но за съжаление все някога ще ти позволят. Щом си толкова зле, че с месеци не можеш да държиш права линия, значи не е за теб. Не го казвам с лошо, просто според мен ще направиш услуга на хората, а и на себе си, ако не караш.

Ж21

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 2293fd8f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какви са тия курсове авторе? Половината курс изкарал на полигона. Загубил си рефлексите-за 20 часа страшни рефлекси си придобил. Мъж да иска автоматик малко необичайно. Преди 15 години карах курсове, издрапах, едва ли си по-зле. Малко увереност то теябва. Не малко а много.
Сега нови правила ли има? Един час извън града, после ме пусна инструктора в градската джунгла. Нв виждам причина да не те пуснат. Това да не е шега? Сега може би автомобилите са 2 пъти повече, но това е несериозно.
Няма проблем да си караш автоматик, но да стигнеш до там. Не гледай жени, мъже.
Много странно ми звучи всичко. Щом моята майка е изкарала навремето и е карала, имам нвкакви спомени такъв шок и истерии и ти можеш.
Намери читав инструктор.

 
  ...


...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 338d9d6f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не всеки става за шофьор.
Не е задължително. Може да се качваш и на таксита.
Вече много хора се отказаха от колите, защото са само излишни разходи, а и въобще с кола не е добре когато има трафик.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: 7fdcad98bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Купи си колело/ електрическа тротинетка.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 6350abef1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като човек изкарал шофьорска книжка доста трудно, а каращ от вече 7 години само с едно нарушение и без никакви сериозни произшествия (имам едно по моя вина при паркиране и две, в които мен ме удариха, но леко), ще се опитам да ти дам малко съвети:
1. Намери си внимателен и търпелив инструктор. Има и такива, поразпитай приятели, познати, колеги, във форуми, в социални мрежи.
2. Поискай известно време на изгасен двигател при паркирана кола да сменяш само скоростите, за да можеш да свикнеш и да го правиш дори без да гледаш към скоростния лост. Ще ги научиш. Първа - прибутваш го към теб, докато опре и после напред. Втора - прибутваш към теб и после назад. Трета - прибутваш само два пъти напред, ако преди това си бил на втора. Четвърта - само два пъти назад след трета. Пета - един път напред, един път към дясната седалка, докато опре и после веднъж напред. После пробвайте в обратен ред, т. е. от по-висока към по-ниска предавка. Трябва дотолкова да свикнеш, че да го правиш механично, без да се замисляш.
3. Поискай известно време само да тръгваш и спираш на полигон с отпускане постепенно на съединителя, подаване плавно на газ.
4. Пак на полигон поискай да правиш пълен ляв и пълен десен, движейки се, за да свикнеш с волана.
5. Колата върви по права линия дори и без да държиш волана (ако няма наравности по пътя разбира се). Пробвай да държиш волана без да го стискаш много, защото така ръцете ти са напрегнати и подсъзнателно правиш резки движения, които променят траекторията на колата. А и ръцете ти ще се изморят. Не трябва и да са ти прекалено отпуснати ръцете, за да можеш да реагираш при ситуация, когато е необходимо.

След като си усвоил тези неща на едно добро ниво, може да излезете в движението. Ако си в София, първоначално ще ти е шоково вероятно, но имаш инструктор, който да ти коригира грешките, така че се опитай да си спокоен.
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 0b313fa3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Вземи се в ръце, седни си на задника и си дай малко зор. Без кола в живота ще се оправиш горе-долу до времето, когато имаш деца. Пак ще е кофти, но може. От там нататък без кола, съвсем ежедневни неща ще се превърнат в невъобразим кошмар.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: 7f87ac980c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторът - номер 2, аз по - скоро в обратен ред, когато трябваше да превключвам от по - висока на по - ниска, не ми се получаваше.

 
  ...

...
преди: 1 година, 25 дни
hash: f227b31998
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ще си вземеш книжката, споко! Нищо не е невъзможно, стига да не се отказваш. Всеки човек си има и силни и слаби страни. Не си нито първия, нито последния с този проблем. Продължавай да ходиш на курсовете и не гледай другите- те пък трудно биха се научили на нещо, което ти владееш и ти идва отвътре.

Според мен всичко идва от стреса под който се слагаш докато караш, който ти пренатоварва мозъка, което ти замъглява мисленето, което ти пречи да мислиш, заради което ги правиш тези грешки.

Моите съвети са- не му придавай толкова голяма важност, научи се как да си намаляш нивата на стрес и това, което мисля че много би ти помогнало - когато си сам, просто си представяй как караш колата, с най-малките детайли. Няма да се задълбавам в детайли, но да знаеш, че работи.

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: 6456d3fa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Трябва ти спокоен и читав инструктор. Не вярвам момче на 21г да не може да се справи... Просто ти е нужна повече практика.
Не се отказвай в никакъв случай. Това е умение, което ще ти трябва до живот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker