Кой мисли учебната програма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кой мисли учебната програма
преди: 10 месеца, 8 дни, прочетена 805 пъти
Здравейте, искам да споделя мойте наблюдения относно учебната програма за всеки ден на 8 клас. А именно не знам, кой мисли тези програми и как му се струват, но според мен те са меко казано малоумни. Не може един подрастващ да го накараш да седи в тая стая в продължение на 7-8 часа по 45 и да учи толкова много часове по сериозни и тежки предмети, според мен не е нормално. Сега ще покажа програмата за понеделник на един осмокласник.
Английски три часа, Български три часа и като почивка История последен час. Това не е само един ден, а всички са толкова малоумно измислени. Трябва да има разнообразие, предмети, които да накарат ученика да ходи на училище, предмети подготвящи ги за живота. После се чудим, защо има толкова деца с наднормено тегло, защото няма физическа активност, децата не са виновни виновни са тези, които така са преценили да направят и до някаква част учителите.
Благодаря ви за отделеното време, ще се радвам да споделите мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 8 дни
hash: e9d1b94b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Ами точно в живота повечето ще стоят по 8 часа на компютър в някой офис. Та кой предмет ще ги подготви за това, че шефовете им в по-голямата си част ще са парашутисти малоумници?

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: adf71ebe83
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   Съгласен съм с автора! Лично аз съм бил пълен отличник, редовен и примерен ученик. Нито един предмет (с изключение на английски език) не ми помогна в живота и в работата. Сега съм без социални уменив, без приятели, трайно безработен и отхвърлен от обществото. Никой не ни каза, че контактите и практиката са по-важни в трудния живот. Учеха ни на кухи идеали и празен патриотизъм! Истината е брутална!

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: fc8b5a054d
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

3.   Ще ти кажа една истина за училището, която само възрастните разбират. Училището има за цел да произведе работници. Тук не става въпрос за конкретна професия, а за човешки ресурс, който с труда си да движи икономиката на държавата. Например като започнеш работа, държавата ще ти вземе част от заплата под формата на данъци, за да плати с нея пенсиите на родителите ти. Как се превръща един първокласник за 12 години в добър работник? На първо място работника трябва да има дисциплина, той трябва да не закъснява за работа (училище), защото ще получи забележка (парична глоба). Трябва да има респект към работодателя (учителя) и да изпълнява работата, която се изисква от него в посочения срок (домашна работа). За добре извършената работа ученика получава оценка (заплата). При по-голямо старание, още по-висока оценка (повишение в работата). Сега може би се питаш каква е връзката с твоя въпрос и тежката ти програма? Ами един работен ден е между 8 и 14 часа. За да можеш физически да издържиш на работното място, училището започва постепенно да увеличава броя и продължителността на часовете (работния ден). Разбира се всяка работа има почивки (междучасия) и те неслучайно са кратки. Колкото до безсмисления материал, да така е. За повечето работни места ще ти трябва единствено аритметика, английски, компютърна грамотност и обща култура. Но работата омръзва с времето, често ще правиш едно и също всеки ден, особено ако си касиер. В този смисъл, училището те подготвя да издържиш на дълъг работен ден вършейки скучна и еднообразна работа. Някои успяват да се реализират в интересни браншове, но да малцинство. Ако няма кой да върши скучната и неблагодарна работа, няма да има държава

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 735ca72b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Като знам кой отговаряше за училищното образование в едно от предишните правителства...
Няма да спомена име, но жената нито някога е била учител, нито има деца, но понеже беше от правилната партия и е близка до правилните хора и хоооп, заместник министър на образованието отговарящ за училищното образование. И предполагам надолу по веригата е същото, все разни "калинки", които нямат и 1 ден стаж като учители и съответно идея си нямат какво е подходящо за децата на съоветната възраст. Ако бяха учители преди да почнат работа в министерството на образованието щеше да е друго, но повечето от тях, особено на високите позиции са нечии роднини, любовници и приятели. И резултатите са налице. Неподходяща програма, твърде много излишна информация и ученици, които не проявяват никакъв интерес в резултат голям процент завършват без нужните знания.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: ffc2fe3f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Глупости.

1. Има предостатъчно часове и физическо. Защо не кажеш колко са за седмица.

2. Часовете НЕ СА по 45 минути, а по 40!!!

Без ПОНЕ ТОВА да знаеш, не виждам как изобщо може да имаш мнение по учебната програма.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: f72bdec770
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   О моля ти се. Ако беше роден в Корея или беше еврейн, щяха да ти СКЪСАТ ЗАДНИКА от учене и това, деот го опсиваш, щеше да е като почивка.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: f72bdec770
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

7.   Само да ти го кажа - Няма предмети, които да те "карат" да ходиш. Тези предмети са там, защото (да отговорим на заглавието) МОН е казал, че трябва да са там. Ако искаха д апривличат ученици, щяха да ви дават да играете игри по 6 часа и да гледате сериали, както и порно! Образованието не е с цел забавление. Това е до 5-ти клас. После става малко по-сериозно.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 31fe9983f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

8.   Действително умственото натоварване (или по-точно издевателстване) над учениците е огромно. Няма основа за сравнение с образователната система във Финландия, например. Преди години поразен от това, че в училищата ходят по чорапи или чехли, като и аз в един университет ходих по чехли, защото там смятат, че обувките подсъзнателно влияят над това децата да се отпуснат и затова в учебните заведения са без обувки, за да се чувстват по-близо до домашната обстановка.

Друга съществена разлика там е, че 3 или 4 от часовете за деня в училище са отредени за физическо възпитание. На практика децата прекарват половината си време в училище, играейки хокей, футбол, баскетбол или нещо друго, свързано с движение и забавление.

Също така, там най-малко един учебен час на ден е отреден на преподаването на практически умения, които пряко да помогнат на детето да се оправя в живота, когато стане самостоятелно! Още в началните класове се учат как да попълват данъчно заявление в интернет, как да боравят с пари и да пазаруват в магазините сами (честа гледка там деца на по 10 години да пазаруват вместо родителите си - без твърде тежки неща, а в България дори 18-годишните рядко ходят да пазаруват и са свикнали мама и тати да ги гледкат до късна възраст), как да извършват различни дейности от бита като чистене с прахосмукачки (колкото и "смешно" да звучи, там ги учат на домакинстване; както до началото на 90-те нас ни учеха да готвим супи и салати, да садим дръвчета, да произвеждаме дървени столове в час по трудово обучение), как да оказват първа помощ на пострадал (и в България имахме подобни часове до началото на 90-те, но само 2 пъти годишно, а във Финландия е често)... Разликата в образователните системи и подхода към децата е от небето до земята. Там учениците с желание отиват на училище, а в България е обратното.

Не на последно място, децата още от началните класове ходят сами на училище, без да са разглезени мама или тати да ги карат с колите си, както често се случва в България. Изключение правят децата, които живеят примерно на 10 или повече километра извън града и особено в мразовитите дни се налага да са с кола. Много от живеещите далече ученици се придвижват с велосипеди, дори и в зимно време. Същото важи и за студентите. Прилагам тук две снимки оттам да видиш как сняг и студ не им пречат да се придвижват по 5-10 км с велосипеди, вместо да чакат някой да ги кара на училище. Учениците имат право да карат малолитражни коли от 14-годишна възраст. Ако учащите пък живеят в друг град, там във влаковете е позволено да се качваш с велосипеда си и него не ти го таксуват допълнително. Важи и за възрастните. Но и вътрешността на вагоните им е съобразена с това. Така поощряват движението на хората и по-малката употреба на коли.

Може да погледнеш и някои документални филми по въпроса, например видеото в YouTube със заглавие "Why Finland's schools outperform most others across the developed world | 7. 30".

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: de90a9768b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Номер 5, часовете в моето училище са по 45 и това не е само при мен, да знаеш следващия път като пишеш, като си толкова на ясно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker