Медицина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина
преди: 10 месеца, 21 дни, прочетена 617 пъти
Здравейте! В момента съм 10 клас и реших за ИУЧ-ове в 11 и 12 клас да запиша химия и биология. Имам намерение да кандидатствам в Медицинския в София. Наясно съм, че това е голямо предизвикателство, но се справям и по двата предмета засега. Та цялата идея на тази “история” е да си задам въпросите, които имам, защото си признавам, че все още не съм много ориентирана как става всичко това.
Интересувам се най-вече за подготовката. Чувам често и доста безкомпромисно, че без ходене на допълнителни уроци няма да стане. Евентуално тези уроци предполагам, че от 11 клас трябва да се почнат? Като цяло всякаква допълнителна информация относно темата би ми била много полезна. Благодаря предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 6731e638e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей! Уроците по химия с частен учител са задължителни, защото се работи по материал, който не се изучава в училище. Освен това е важно да те научат да мислиш логично. По биология може и без частни уроци, само трябва да си сигурна, че четеш правилните издания на учебниците според конспекта на съответния университет. Тези конспекти може да намериш във всеки университетски сайт под наслов " приемни изпити ", " кандидатстудентска кампания КСК ", " КОНСПЕКТИ ". Все някое от тези неща. Има значение на кое издателство са учебниците.
Също така има сборници за подготовка по химия и по биология, обикновено се продават под издателството на самия университет, можеш да потърсиш в локалните им библиотеки и книжарници. Тези сборници също се актуализират, така че е хубаво да си взимаш най-новите издания.
Ще ти дам още нещо, върху което доста да помислиш - това че ти се отдават химията и биологията и, че умееш да запаметяваш добре информация, не бива да е мотивът ти да влизаш в медицината. Има прекрасни специалности, съсредоточени само върху тези две науки. Можеш да разгледаш биологическите и химическите факултети в университетите. Имай предвид че медицината е изключително тежка за следване, химия и биология ще имаш само в първите две години, след това започваш да обикаляш по болниците, да четеш за болести докато завършиш. Има голямо емоционално натоварване относно нещата нещата, които ще се наложи да видиш и да направиш. Ще трябва да бъркаш с ръце в трупове, ще има пациенти в тежко състояние, ще има всякакви телесни течности и миризми, кръв. Не всички асистенти ще искат да ти обръщат внимание. Отговорността е голяма и е окей, когато човек иска да работи друго нещо след време. Голяма част от моя курс се преквалифицира. Помисли си. И дано не е диктувано само от родители и роднини, или защото е модерно всеки с добри оценки да става лекар. Нека не те заслепява престижа на професията, защото жертвата която правиш със себе си и времето си е твърде голяма, ако не го правиш от сърце. Статусът в обществото и парите не са най-важното нещо. Разбира се, имаш право да опиташ, млада си - Желая ти успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: bb0215cf1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Номер 1- има ли сте колеги, записали медицина на около 36г? Ако да- какво Ви е мнението? В щатите например е нещо съвсем нормално. И въпрос 2- какви подобни на медицината специалности бихте препоръчала за мъж? Нещо свързано с помощ, удовлетворение и престиж? Отказаха ме от “парамедик”

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 5ab1e9d5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, Н1. Аз съм студент по Медицина и следя темата.
Всичко, което си написал, до голяма степен е вярно.
Обаче ми стана интересно, за това, което си написала, за голяма част от колегите ти, които са се преквалифицирали в какви области са?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker