Прекъсване на медицинско образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Прекъсване на медицинско образование
преди: 11 месеца, 3 дни, прочетена 578 пъти
Здравейте! Момиче на 21 години съм. Пиша ви за съвет, защото вече наистина на знам какво да правя. С приятелят ми учим и двамата медицина. Аз съм 2ри курс, той трябваше да е 5ти, но прекъсна защото се наложи доста дълго да лежи в болница. Има много изпити за вземане за да продължи, зимната сесия го скъсаха на всички на които се яви, защото не учеше. Усещам че юли месец същото ще се повтори. Аз също съм в сесия и по почти цял ден уча, той уж е в другата стая за да учи и той, но не го прави. По цял ден лежи и гледа сериали, излиза от време на време и това е. Сега трябва да вземе няколко изключително тежки изпита, септември също и ако не успее за втори път няма да може да запише годината. Всеки път когато се опитам да говоря с него има два изхода от разговора - или обещава че ще полага усилия и ме убеждава, че ще се справи, или става нападателен и ми обяснява как трябвало да си гледам моите изпити и да не го занимавам с глупости. Нямам идея на какво се дължи всичко което е случва с него. Като стане дума за учене или изпити не иска и да чуе, като някаква болна тема му е. Изключително интелигентен е и с лекота разбира и запомня неща, но не иска да положи и минимално усилие, а който е запознат със следването на медицина, знае че далеч не стига минималното. Моля ви за съвет или предположение, какво може да му има. Започвам да си мисля че е взел решението да прекъсва окончателно и не иска да ми каже.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 8c1f7013a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   По-добре остави приятелят си да прекъсне и да се откаже-тя медицината не е за всеки, по-добре да работи нещо друго, отколкото да закърпи жалката тройка и после да се мисли за големия лекар. Аман от некомпетентни лекари в тая окаяна държава! Всеки втори едва си взел дипломата и после гледа като теле и се чуди накъде да ориентира пациента си, едва заършили някои дават има дипломи, после мятат белите престилки и кой като тях-, , големите " лекари -едва закърпили тройките, повечето и с купени дипломи, наемат ги по болниците и после горките пациенти да се молят и свещи да палят, да не попаднат на някой некомпетентен тип, който НЕ дай си Боже да ги увреди повече.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 9ce73d575d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Оставяй го, нека прекъсва щом не му е на сърце. Такива лекари не ни трябват.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 26230cf909
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Явно не иска, гледай ти да учиш. То си е постоянно учене и винаги трябва да се развива професионално и да е компетентен.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 53b9b9eb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Жена ми е в сесия и учи постоянно. Имахме възможност точно преди сесията за един секс маратон, а сега като я гледам колко е уморена и как става в 5-6 сутрин, за да учи не я закачам. Намерих си хоби и спортувам повече, за да не и се пречкам.

Момчето ти може да е в някаква депресия или след като е лежал в болница да не иска да учи повече това. Остави го според мен. Не му пили на главата, защото ше влошиш нещата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 58d9cf4ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Работя в сферата на здравеопазването и много добре знам що за подтискащо работно място е болницата, след като твоя човек го е видял отвътре като среда /в 20-те си години човек е идеалист и не си представя колко са мизерни условията реално/, може вече да не иска да работи това, за което го разбирам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker