Следване за медицинска сестра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Следване за медицинска сестра
преди: 9 месеца, 22 дни, прочетена 640 пъти
Здравейте. Може ли, ако има студенти за медицинска сестра, да ми разкажат как минава едно следване. Държат ли на присъствие и тн.? Защото от една позната, нещата които чух съм направо потрес и искам още няколко гледни точки.
Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 22 дни
hash: ced5e8175f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз съм била в медицински колеж, но друга специалност. Имам наблюдение. 4 години присъствие-на практиката задължително. Ако си болна, носиш бележка от лекаря, като след това отсъствието се отработва. За лекции не съм сигурна, там може и да отсъстваш, но не е желателно. Последната година е само стаж. Може и преди да завършиш да работиш като болногледачка. Има предмети и изпити които са много трудни-анатомия например, други са за пълнеж и по-леки. Учи се латински, английски, физическо. Като цяло трудните изпити преобладават, мъка си е, но пак зависи от ореподаватели(някои са тотално изкукали) и дали ти се отдава. На мен например ми се отдаваше, влязох с пълно 6, но нямаше прием на мед. сестри в моя град, в друг имаше нулева година за рехабилитатор, та се замотах и не ми се учеше, иначе материята ми е лесна. Практиката е много важна.
Това е стара информация де. Аз ако имах сега възможност бих избрала рехабилитатор. Има рентгенов лаборант, мед. лаборант, акушерка, но сестра на много места може да се работи.
Работила съм в лаборатория, сестрите идваха от нощна смяна в билницата да вземат кръв-плащаха им левче на час(това преди много години, но пак беше мизерно заплащане). Лаборантите на минималното бяха, всички бяха така. Само лекарите печелеха. Да не те отчайвам, но заплащането е под всвкаква критика. Може обаче на много места да се пробваш-в детска градина например. Може и в чужбина.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 73c60a5949
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Много благодаря за бързия отговор. Приета съм за тази срециалност, но работя на много хубава позиция в здравеопазването отново(това съм завършила), затова ми е толкова трудно да реша, тъй като не искам да си губя работата. Гладна няма да остана, но явно е загуба навреме. Много пъти съм го чувала и май наистина няма смисъл.
Не съм много запозната с чужбина, защото не съм излиза извън България. Но пък имам приятлки, които казват, че тук и там-Няма база за сравнение.
Благодаря много!

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: a7e8ab638c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До авторката-би ли споделила от какво точно си била в потрес? Да не би да си разбрала, че грам не се учи и затова после човек, като отиде да му вземат кръв-жалките медицински сестри-1000 часа се чудят как да вземат кръв, вени пукат, не могат да улучат-страхотия си е просто.
Не останаха свестни и нормални лекари и мед. сестри в тая държава пропаднала.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 464726013f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторка, любопитно ми е какво толкова си чула, та чак изпада в потрес? . Аз имам няколко познати, които са завършили за мед. сестри, но нищо ненормално не съм чула.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 55b8b122b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте!
Учила съм за мед. сестра в Медицински университет Пловдив.
В другите градове не знам как е, но да тук в по-голямата част от лекциите искат присъствие, пускат се даже списъци и всеки си пише името и фак. номер.
За упражненията също се изискват присъствия

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: a5097bfb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Задължително е присъствието, особено в Пловдив

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 434335d11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз съм завършила филология, но и там присъствието беше задължително. От дивана е лесно да се вземе диплома. Ама трябват и умения.

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 9269620338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Единственият свестен коментар е на номер 1. Другите избивате страшни комплекси.

Смело напред, пък друго ще си дойде само!

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 8b9444f27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Разбира се че се изисква присъствие било дигитално или на място за лекции, както и време прекарано в самостоятелно учене (особено това). Университета може и да не ти дава също конкретно неща които да намираш винаги за нужни, конкретно в здравеопазването. Причината е че ти просто няма как да получиш знание със 'фуния'. Причината е че има тооолкова много неща които ги има в здравеопазването, та идеята е като завършиш да можеш сама да намираш информяция която е нужна за да помагаш на населенията. Анатомия и физиология се учи, здравеопазване се учи, как се развиват болести, какво е изгивяването при тяхното развитие и как се лекуват или третират, видове медикаменти се учат, как се управляват, как се дават и защо се дават по определен начин, какви странични или нежани ефекти имат и кога се ползват, за какво се ползват; отделно всеки човек живее със многовидни заболявания и как конкретно се третират, как би реагирала при влошаване на състоянието на място и каква интервенция би използвала зависи конкретно от многовидни фактори.. как да разпознаеш симптоми за да анализираш какво му има на човека като това е 'диагноза на медицинска сестра' и се различава от медицинската диагноза; учи се здравната система как функционира, болничната среда, учат се закони - за разлика от много други професии здравните работници са длъжни да знаят и учат здравни закони тъй като де прилаган постоянно.

Практиката ти е нужна за да може пък да се съчетава със теория която четеш от университета или такава намерена от теб си.

Имай в предвид че се покрива образование за деца, възрастни, психиатрични развивки и хора със недостатъци за учене и прочие. Много хора работят като санитари за да добият опит тъй като това поле изисква и контакт с хората, а и много зависи какво ти е потеклото. Човек израстнал в семейство със здрявни работници може да има преимущество във знания, умения и опит (товя не го казвам видиш ли че ти е конкурент човека... идеята е да помагате на населението и едни на други). Та това има голямо значение също. Дали човек би бил добря мед сестра или не има много фактори, но определено това изисква учене постоянно дето се вика, както и приложение за най-добри методи за лечение кошто може и да се откриват или преоткриват, преустройват. Имя джърнали, систематични ревюта и книги за разновидни аспекти. Има и неща включително които се учат и странично като поведение, работа в екип, предизвикателства в работната обстановка, протоколи и полици за действие и прочие.. имя много и не, не става от днес за утре и не, не става със хартия да се излезе само като със други полета. Изисква се постоянство за развитието на човека професионално и лично. И не, определено културата работната в здравеопязването е друга и се различава от другите работни места. Това е фундаментално да го знаеш

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: d816f3a4d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Благодаря, номер 9! Точно от този отговор имах нужда, защото ми дава ясна представа за всичко. Аз работя в медицинска среда, но искам да се преориентирам и сега благодарение на теб, осъзнавам че съм на 1000% на прав път.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker