Вярно ли е, че уни преподавателите вече са почти нещо като офис служители? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Вярно ли е, че уни преподавателите вече са почти нещо като офис служители?
преди: 9 месеца, 13 дни, прочетена 811 пъти
Вярно ли е, че вече университетитските преподаватели са по-скоро писачи на проучвания и доклади? Чух, че самите университети ги натискали да публикуват научни трудове, а самото преподаване е реално на заден план. Отделно им сложили административни задължения. Реално всичко хубаво на професията е изтикано в ъгъла за да си просто един чиновник, набиращ доклади за пари. Вярно ли е това? Замислям се за докторат за да стана уни преподавател и затова питам. Не ми се иска да напусна скучна, но сигурна офис професия за да правя същото и дори да се налага да вися по нощите пред монитора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 12 дни
hash: a3a0a16eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   От това което съм виждал в ПУ, ситуацията е по-скоро следната: има много преподаватели, които поради една или др. причина не влагат много усилия в това да си организират преподавателския процес така, че да бъде в подкрепа на студентите. За съжаление това понякога има много кофти последствия. Примерно, очаква се че студентите ще си направят общ е-майл за всички курсови материали и задания. И някак се избира "отговорник на класа" който ще отговаря за комуникацията между съответния курс и лекторите, все едно сме още в гимназията. И смятам знаеш какво следва ако се наложи този човек да го гониш за всичко или не си в добри отношения с него. Вместо да си слагат информацията и материалите на лични сайтове - както е в западните университети - така че да не възникват конфликти, преподавателите са решили, че така е по-бързо, лесно и удобно, макар и да говори за мързел и непрофесионализъм.

Но да, има живот за преподавателите и извън аулите и аудиториите. Какво и колко ще публикуват зависи и от това доколко са се отказали от заемане на постоянна позиция (academic tenure) и техните трудове извън преподавателската дейност оказват голямо влияние в/у крайните резултати, макар че тук е намесена и доста офис политика, и дали те самите са в сносни отношения с тези над тях.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 7b0a4426ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   По зле са. Там са едни неразвити дървени философи. Дето не са решили да използват знанията си, ами да ги преподават. А те дори нямат висше за педагогика и изобщо методите им на преподаване издишат от всякъде и общо взето гледай на тях като студенти 5то ниво да речем, защото те са просто изкласили до професори и доктори и т. н почнали са като теб от бакалавър. В унитата 5 пари не дават ще научиш ли нещо или не, ти си човека дето трябва да си натиска парцалите, за да излезеш със знания. Дано съм помогнал.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 341f019d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Винаги сме имали и административни задължения, без това не може, но доколкото знам, са по-малко от тези на учителите. А научни доклади и статии трябва да се пишат, защото влизат в показателите за оценка на хората и на университета като цяло.
Чак офис служители не бих казала, все пак има доста академична свобода, макар че зависи и от университета

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 3b0ff0a9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   3 добре, а не те ли дразни, че си се скъсвала да учиш, да се образоваш, а някакви плеймейтки едвам изкласили средно получават много повече пари за доста по-малко труд?

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 341f019d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4, и да ме дразни, такъв е животът, не е справедлив. Предпочитам да насоча усилията си в нещо, което може да ми промени живота към по-добро, отколкото да се ядосвам на плеймейтките.
Ми стани и ти плеймейтка щом те влече :-)

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 78b4c39a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Момче, независимо от количеството теми, които пускаш тук, решение няма да намериш. Не гледай чуждия опит. Трябва да си наясно ти какво искаш и да предприемеш реални действия. Твоят живот само от теб е зависел и само от теб ще зависи. Давай по- смело, мъж си.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 3b0ff0a9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   5, плеймейтка не, но актьор и певец да. Който е роден да е на сцена трудно ще издържи в офис.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker