Избор на език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Избор на език
преди: 8 месеца, 29 дни, прочетена 666 пъти
Здравейте, скоро ще ставам 11ти клас и ми се иска да започна да уча трети език. В училище уча английски, а немски почнах в 9ти клас. Немския в момента ми е малко труден, защото за разлика от английския, не съм го започнал от нулата както трябва. Въпреки че се справям до някаква степен, не знам от каква полза ще ми е, за това се чудя какъв друг трети език да започна да уча - Италиански или Испански. И двата езика ми харесват - Испанския се говори от много повече хора, но Италианският намира голямо приложение в Европа. Ще се радвам и ако някой освен съвет и ми каже някоя школа, която преподава езици онлайн, тъй като аз нито мога да намеря, нито в моя град има голям избор. Отворен съм за предложения - Италиански или Испански?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 28 дни
hash: e602bac7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Италианският намира голямо приложение в Европа? Къде е това приложение, бе джанъм?

Залягай над немския, приятел. Грам смисъл няма в това да започваш трети език, при положение че не си овладял все още втория. Ползата ще е нулева, защото накрая ще си нито с читав втори, нито с читав трети.

А ако толкова пък те влече - испанският език е вторият по разпространение език в света, след китайския. Сам си направи сметката за приложението му в Европа...

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 35f27f109a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей! Ще се радвам да дам съвет, аз завърших езикова гимназия преди 10 години, английски и немски. И двата ми вървяха добре, но поради стечение на обстоятелствата работех с английски, пътувах в САЩ и много използвах английския, развих го добре като цяло. Да, но в България английския се взима вече за даденост и не се заплаща достатъчно добре работа с английски. Аз живея във Варна, тук се оказа, че има ужасно много предлагане на работа с немски и то на много добри заплати, стартово над 2000 лв., Може да достигнеш 3-4 К заплата за не много времв. Забелязвам доста голяма разлика в оценяването на труда при двата езика. И реших, след 10 годишна пауза на моя немски, да запиша курсове да си го опресня и развия. Сега съм към края на курса и ще си търся работа с немски. В България не много хора го владеят, да не кажа малко хора, а има доста немски фирми на пазара, така че се насочи здраво към немския и ще си оценен за в бъдеще! Тоя филм да се учат по 2-3-5 чужди езика, го има само в България е е абсолютно ненужен сценарий. Вместо да захванеш 3 езика, от които накрая не владееш достатъчно добре нито един, а можеш само да си поръчаш кафе на три езика, просто си остани с английски и немски и насочи усилията най-вече на един от двата. Най- нужните езици в бизнес сферите! Испански добре, говорим е в световен мащаб, но ти гледай какво приложение има в България! То и гръцкия е хубав, на мен ми е любим чужд език, но не го уча, щото няма какво да правя с него в България. За италиански пък въобще забрави. Романтичен език, но до там. Колко италиански корпорации и фирми/бизнеси си срещал и чувал в България?
Гледай практично на нещата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 867aeb1c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   По добре се опитай да научиш немски или английски качествено, вместо да се опитваш да учиш трети език. Малко хора владеят на високо ниво английски, а още по- малко немски.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: a2967dbb6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   По-добре Испански.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 6690b57c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всичко опира до това, какви намерения имаш да работиш с този език. А и нещо ми се струва, че колекционираш езици. Не си научила предишните два, искаш трети? Как на практика ще стане. Аз клоня към по-редки езици. Испански паралелки и гимназии има, но италианските са малко. Същевременно, чъм чувала от човек с испански, че двата езика са като български и сръбски. Ако знаеш единя, ще разбираш и другия.
Какво мислиш за скандинавските езици?

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 1595939245
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Голямо значение има кой език ти харесва повече. На мен, например, винаги италианският ми е харесвал повече и затова навремето избрах него пред испанския. И сега бих избрал него. Нищо че испанският се говори от доста повече хора, за България по-практичен е италианският.
От една страна са по-силните връзки (фирми в България с италиански участие, роднини в чужбина и т. н. ) и близостта с Италия. Освен това, в училищата (включително още от първи клас! ) се изучава испански, а италианският не е толкова популярен. Признавам си, че не я разбирам и не я споделям тази мода - защото за мен е точно мода, временно увлечение, не и нещо рационално.
Ако знаеш английски и италиански, френския след това ще ти е доста по-лесен. Поне при мен беше така, макар че при френския са трудни и думите, и граматиката, и произношението.
И за финал - на италиански произношението е по-лесно и по-достъпно. Не се сещам за звук, който да го няма в българския и да ти създаде проблеми. Докато в испанския доста немалко думи се произнасят странно, а в европейския испански (в сравнение с латиноамериканския) произношението е още по-усложнено.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: fa7d19357c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Испански се говори в почти цяла Южна Америка, Мексико, САЩ и Испания. Така че не е като да е труден избор - давай с него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker