Докторантура и университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Докторантура и университет
преди: 8 месеца, 22 дни, прочетена 689 пъти
Здравейте, искам да запиша докторантура след време, но ми предстои да избера магистратура. Има ли значение каква магистратура ще избера (дали в същото направление или не). Не знам и каква докторантура имам право да запиша - по бакалавър или по магистър (или трябва и двете да са в едно направление). Чудя се и дали да запиша в същия университет, тъй като там преподавателите ме познават или в друг, защото пък другият ми е по-удобен.
Ще бъда благодарна ако ме насочите поне малко!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 21 дни
hash: cbf787e040
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Бих ти казала, следвай интересите си. В коя област искаш да се развиваш?

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 8f6e56b4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Никакво значение няма по какво си бакалавър или магистър, само трябва да си вземеш кандидат-докторантския изпит. Първо трябва да си отговориш за какво ти е, на практика докторантурата е безценна само за преподаватели, за частния сектор е все тая. Второ тя изисква сериозно ниво, тя представлява 150 стр. авторски научен текст, плюс статии, плюс преподаване на часове-30 часа, участие в конференции. В моя университет, приемът е формален(казват ти две теми да научиш) и после те оставят сам да се оправиш, разбира се имаш ръководител, който винаги ще е зает и това е. 99% от докторантурите не минават Изключенията са следните-любовници, роднини на преподаватели, както и наложили се специалисти от частния сектор. След като си избереш научно направление, прочети автреферати(най-същественото от докторантурата)-има много в нета, в библиотеките има копия от докторантури. Аз карах 6 години, като първият път не ме приеха, на всяко докладване ме сриваха, че за нищо не става, като се върна назад и аз нз как завърших, имах само един възрастен професор, пенсионер, който единствено ми даде структурата и казваше по някоя добра дума за мен. Важно е да се уточни, че много зависи от направлението, аз бях по 5. 1 Машинно инженерство-пълен ужас, по икономика и управление е много лесно. Имай си на представа, че някои докторантури си искат опити, аз си купих навремето тестови инструменти и по приятелски фирми ги правих. В заключение единици успяват и наистина е много трудно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 9a2b20fe43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторът: Явно е, че хич не е лесно, но гледам около себе си доста хора да записват и да си ги защитават успешно. Моята област, в която искам да се развивам, е литературата. В момента съм с бакалавър филология, но през следването ми повечето преподаватели, да не кажа всичките, по литературоведските дисциплини, забелязаха, че това е моето нещо и ме посъветваха да се развивам, защото имам потенциал. От друга страна аз самата го чувствам по този начин и дори пиша художествена литература. Затова беше запитването ми, не знам дали да се отклонявам от пътя си или пък да го следвам докрай, колкото и да бъде труден той. Честно казано да преподавам в университет ме привлича повече, отколкото в училище. Срещам се със зрели хора, а до момента мога да преподавам само в училище.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 8f6e56b4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   2 ти е обяснил всичко. След като около теб е пълно с доктори, имаш информация от източника, за кякво точно питаш

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 8441f8a553
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това за връзките и любовниците е легенда, университетите имат нужда от докторанти, които да запълват местата. По литература не би трябвало да е особено трудно. Най-добре иди в университета, който си завършила и говори с някой преподавател, който е разбран и би могъл да ти е ръководител. Ако е съгласен той ще говори с декана дали и колко места може да има за докторанти и кога можеш да кандидатстваш, важна е също формата - редовна, задочна или свободна.
Успех!

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 62c5306344
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторът: До номер 5: Благодаря ти! Единият преподавател още във втори курс ми предложи помощта си, за дипломна работа, пък и за по-нататък така ми го каза. Явно това е имал предвид. Аз обаче нямах време и не правих дипломна при него, той сякаш не беше много щастлив от това. Но преподавателите наистина са отзивчиви. Не е лесно, но ми казват, че щом оцелях бакалавъра, ще мина и всичко останало. Ще се наложи да сменям и град на живеене, и работа. За всичко се изискват жертви.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker