Има ли значение от кой университет е дипломата ти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Има ли значение от кой университет е дипломата ти?
преди: 7 месеца, 26 дни, прочетена 747 пъти
Здравейте, имам бакалавърска степен, завършена в Пловдивския университет. Доволна съм много от факултета и преподавателите. Чудя се обаче къде да запиша магистратурата си и дали ако запиша в СУ имам по-голям шанс за реализация. Бакалавърът ми е филология, но с придобита педагогическа правоспособност. Вариантите ми за магистратура са в СУ и ВТУ (той ми е най-удобен, защото е най-близо до родния ми град, но самото му реноме май доста е пропаднало). Бих записала с радост отново в ПУ, но ми е много далеч. Ще бъда ли по-конкурентно способна, ако избера да изкарам магистратурата си в СУ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 25 дни
hash: bd48660260
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   В България където и да запишеш положението е едно и също

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 5dff72855b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   За мен е грешка да се записва магистратура веднага след бакалавър. Първо поработи няколко години, виж дали изобщо ще ти хареса професията и на къде ще се развиеш и после вече имаш по-добра представа каква магстратура наистина ще ти е от полза и изобщо има ли смисъл от нея. Ако изобщо не успееш да се реализираш или не ти хареса професията/заплащането, какъв е смисълът от магистратура? Ако пък след бакалавър не ти хареса и искаш да се развиваш в друга област, може да запишеш магитратура в тая област и да можеш по-лесно да се преквалифицираш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 90d774999a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Недей да записваш във ВТУ. Никой от моите колеги не работи по специалността - а познавам хората от наколко специалности. Аз съм от 10 г. безработен, завърших Финанси в този университет.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: e699d28c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Много повече!!! Отивай в СУ, какво питаш изобщо.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4606ca3897
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какъв е проблемът да идеш в София? И какво като е далече?

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 4ea5b7ad66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Нямаш ли връзки и не се ли занимаваш с далавери където и да завършиш няма никакъв смисъл!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 7ca3b5ae1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз съм авторката: Колебая се за София, защото не харесвам града, нямам познати там и е доста скъпо. Ще се налага да ходя всяка събота и неделя, а с това ще се налага да плащам нощувки. Освен това специалността там е свързана повече с педагогика, а на мен ми се искаше да бъде по-филологическа. В Пловдив има идеална такава, имам и познати, но ми е на 6 часа път с влака и се ходи всяка събота и неделя…
До номер 2: Може би сте много прав, но аз искам да го направя, осъзнавам, че след години може да искам и друга професия, но това не ме спира да изкарам друго висше. Проблемът ми е, че конкуренцията е голяма и дори не мога да започна да работя по специалността си, защото не ме взимат. Реално не ми дават и шанса да започна. Работя друга работа, но поне трупам опит по нея, така че не се знае, може тя да ми стана постоянна дори без висше по нея, знаем, че опитът е важен.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: e9a7a50589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма значение.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: e9a7a50589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За дипломата - няма значение от кой университет е.
Горе са писали, че е по-добре първо да поработиш. За някои може да е така, за други - не. Но имай предвид, че можеш да учиш магистратура и докато работиш. От друга страна така животът ще те грабне и вече няма да имаш студентски години. А може да запишеш магистратура, да си я караш, после да поработиш. А друга магистратура, следдипломна квалификация, бакалавър задочно, дистанционно, редовно винаги може да изкараш и по-нататък през живота си. Няма значение и това, че ти е далеч Пловдив. Ако искаш да учиш там - действай. Още повече, че си доволна. Ако пък искаш да смениш града, защото така го усещаш - давай. Не е кой знае какво. Послушай вътрешното си усещане. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 921bf90cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Изобщо няма значение университет, може даже да си я купиш дипломата, ама знанията трябва да ги имаш, иначе гориш, а дипломата ти остава като антика. Като е така ще те препратя към такива хора дето се занимават с това. Не е легално, ама го правят хората за пари. Като искаш знания, не гледай университет, а знания и качесвено преподаване.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 36f01f665c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като цяло, не мисля, че имаш голям шанс да се реализираш в тази професия - конкуренцията е твърде голяма, а без контакти трудно се случва или ще трябва да чакаш много време, да работиш на ниска заплата години наред, докато най-накрая достигнеш приемлив стандарт на живот. И все пак, има хора, които всякак успяват, от теб зависи колко време ще се бориш, а с малко късмет пък може и да ти потръгне. София като че ли е мястото, където има най-голяма вероятност да си намериш работа, но си има и минусите.
Колкото до това дали сега да записваш магистратура - според мен, ако смяташ да имаш скоро деца (в близките 2-3 г. ), по-добре изчакай. За жена е много трудно да си намери работа след бременност и раждане, ако не е придобила достатъчно професионален опит преди това. Магистратура би могла да запишеш и докато децата са малки и ти тече майчинство. Магистратурата освен, че е разход (семестриални такси, нощувки, режийни), е и сериозна инвестиция на време, което може би на този етап е по-рационално да разпределиш в професионално развитие и израстване. В един момент се получава така, че някой има много дипломи, но няма опит, и работодателите не гледат с добро око на такива хора.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 441f3bf96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Мисля, че не... пак ме наемат. Освен ако ти нямаш болната амбиция да влезеш в един от най-престижните университети.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: f8326bf952
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Филологическият факултет във ВТУ е с много добро реноме, но може би възможностите за работа в София са повече, за съжаление.
Ако искаш да се реализираш като учител и в София, и във В. Търново ще ти е трудно. На интервю за учител се явяват по 40-50 кандидати. Ситуацията е такава откакто вдигнаха учителските заплати.

Учител-филолог

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker