Няма да си взема изпита! Дали да прекъсна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Няма да си взема изпита! Дали да прекъсна?
преди: 7 месеца, 20 дни, прочетена 717 пъти
От юни месец съм в някаква депресия! Във втори курс съм, е, сега октомври може и да съм в трети, още се чудя. През изминалия семестър (летният) изучавахме Основи на счетоводството. Това се водеше най-трудният предмет за втори курс. Професорката, която четеше лекциите на нашия поток беше страшно скучна, диктуваше ни от някакъв неин учебник, чертаеше някакви таблици по дъската, диктуваше и закони, пълна каша в главата ми стана. А накрая като казах, че изпитът ще е устен, по теория само... половината аудитория зашумя. На упражнения пък на нашата група се падна една несериозна асистентка, която впоследствие от нея си докарах депресията, несериозна в смисъл, че много отсъстваше, почти нямахме часове с нея, или когато имахме не правихме нищо съществено, а просто задаваше на всеки колега от групата да представи по един доклад върху тема от конспекта, цял семестър това се правеше, като при представянето тя не ни слушаше, гледаше встрани, нито коригираше, нито нищо. Още от самото начало ни се видя високомерна, безлична. От горни курсове разбрахме, че е била счетоводител в НАП, и че на упражнения го карала лежерно /ДА! /, но на изпита имала слава на строг изпитващ, което и така стана. Дойде юни месец, дойде и устния изпит по основи на счетоводството. Изпитваха - нашата асистентка, професорката и още други двама асистенти. Всички бяха що годе окей, без нашата! Всички колеги се бутаха при тях тримата, щото пишеха хубави резултати. Изтеглих тема, падна ми се такава, която си знаех уж, много се зарадвах. Обаче се случи така да седна при асистентката ми, казах си - какво пък, ще ме мина, нали съм от нейната група, загърбих всички неприятни слухове, които чух за нея от горните курсове. Да, ама не! ВЪРТЯ МЕ 40 МИНУТИ И МЕ СКЪСА! Започнах да говоря по темата, тя мълчеше, през цялото време нищо не казваше, като при докладите беше, пак само гледаше встрани и правеше някакви гадни физиономии. По едно време ме прекъсна и като започна да ме пита въпроси по целия конспект, разходка, от тема в тема, просто блокирах, изпотих се накрая, след 16-тия зададен въпрос спрях да ги броя. Психически не издържах и й бях казала накрая- Може ли вече да приключим? Тя отново нищо не казаха, а просто директно ми написа Слаб в книжката. Щях да ревна! Отчаях се! Другите изпитващи изпитваха по макс 5-10 минути на човек и пишеха що-годе добри резултати, а тая сигурно само 3 човека седнахме при нея и тримата ни скъса! По 30-40 минути на човек! Просто психически те убива, както с безличното си поведение, така и с гадните си въпроси. А, за капак, днес на поправителната сесия, отново се паднах при нея, що за късмет? ! Но не седнах, а директно си излязох! Не мисля, че ще го взема! Имам травма още от юни и мисля да прекъсвам! Всичките ми мечти на вятъра ще отидат! Не знам какво да правя! Просто това счетоводство ми остави травма. Трябва да го влача, а догодина сигурно пак при нея ще се падна, като си знам късмета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 2b67010142
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Асистентите винаги са, , по-гадни" и мъчат студентите, сякаш са изтезатели в Древността. Може би го правят, за да се доказват на професорите, чиито асистенти са, или просто защото тях така са ги мъчили. Няма значение, този път просто не си имал/а късмет. Не се отказвай, ако мислиш, че тази специалност ти е призвание. Явявай се ако трябва 6 пъти, все на някой от тях ще го вземеш. Като знам колеги, които бяха толкова зле, заради упоритост завършиха, не защото са кой знае колко умни. Втори курс си и имаш време. И за четвърти да ти остане само той невзет ще си герой. Само без отказване! Хората влачат по 15 изпита, а ти само един, а говориш за прекъсване. Изяждаш лекции и учебници ако трябва, нека те върти из целия материал. Спомням си 2 курс, първи етап писмен и втори етап устен изпит, до устния стигнах само аз от целия курс, а още 5 човека бяха с индивидуални протоколи. Гледах как късат всички пред мен, смятай изгубих надежди. Аз бях последна, понеже ни нареди по брой точки(аз бях с най-високия брой) на теста. Всички говореха, но явно не това, което трябва. Аз бях изчела всичко по въпроса и просто му казах каквото знаех и каквото ме питаше. Познай, написа ми 6. Единствено страховете ми бяха в главата, но не бяха основателни.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: aad2dfe2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Пич, няма да те скъсат. Гарантирано.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 1994c31bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   О я без лигавщини, какво те чака в живота ако знаеш. Ферман за нищо, явяваш се пак и така.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: f03b1284cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не се давай заради някакъв дабуч

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 510c2bf5d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм учил съвсем друго нещо, инженерна специалност, нищо общо с твоето.
Ама имаше един предмет, който беше сравнително труден. С много формули, дълги извеждания и т. н. Получи се малко объркване на изпита, не разбрах точно какво се иска и като седнах при доцента, той ме пита няколко неща и накрая каза - ако не ми беше отговорил, щях да те скъсам. Нищо не си написал и ми писа 3. А аз бях със самочувствие че съм що годе подготвен и като цяло по-напред от колегите. По-късно осъзнах какво е станало но вече нямаше значение. На други дето нищо не вдяваха от предмета (но преписаха качествено) им писа 4 и 5. В тоя момент притръпнах и разбрах колко е счупена системата - знанията нямат особено значение за оценките. Пък самите оценки нямат особено значение за нищо, след като завършиш... Тъй че гледай да минеш и това е. Счетоводство е, не е строително инженерство или медицина...

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 1787caadb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Явяваи се, докато не вземеш изпита, да не ти пука, бъди упорит.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: d0f545e684
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Какво значи имам травма? До миналат година влачех 15 изпита. Налегнах си парцала и ми остават 5 до дипломирането. На един от тях другата седмица отивам за 7-ми път и ще ида ако трябва още толкова докато не го взема! Вярно, че различни неща учим, но в този живот нищо не идва на готово и успех жънат тези, които не се отказват! Налягай парцала и изяж тоя предмет барабар с асистентката!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker