Поведението на колегите от университета е отвратително - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Поведението на колегите от университета е отвратително
преди: 7 месеца, 14 дни, прочетена 1075 пъти
Здравейте! Студент по психология съм, но колегите от университета са много неприятни, не мога да се разбера с тях. Вече 3 години сме заедно. Подминаваме се. Днес се возя в рейса на път за лекции и се качва един колега. Засилих се да го поздравявам, а той като ме видя, наведе главата надолу, все едно не ме е забелязал и отиде да седне отзад. Вчера казах на един друг в коридора "Здрасти! " и той ме подмина като крайпътна табела, нито се обърна, нито реагира. Днес отивам да си включа телефона да се зарежда на последния чин, там имаше 1 колежка, слагам телефона на стола и я питам дали ще и пречи там, тя седи, гледа напред и все едно ни ме чува, ни ме вижда. От курса си общувам с 4-5 човека и повече нямам намерение да се опитвам да съм любезна с други. Задочно съм и колегите, поне повечето са на по 30-40 години и по-големи, не мога да повярвам какво поведение виждам от големи хора! Има и по-малки като мен, които сме започнали веднага след 12 клас, но сме малцинство май. Разделили са се на много групички, всеки говори предимно с хората от групата си. По коридорите се подминаваме. В общия чат като питам нещо не ми отговарят, контактуват си само определени хора. Това съм го коментирала и с други колежки, те също са забелязали, че в чата се отговаря само на определени хора. Има няколко жени, които са се самообявили за шефки, те определят часовете на лекциите, изместват си ги, удължават си почивките, звънят на преподавателите, веднъж няколко човека помолихме да не си правят почивката на обяд 2 часа, заради нас пътуващите, защото ние гоним автобуси, влакове, следим разписанията и влаковете са през 2 часа, а понякога и повече, беше ни отговорено "Какъв ви е толкова проблемът за половин час повече? ! ", после ни казаха като ни е проблем просто да си тръгнем от лекцията и да не ги занимаваме. Също така те определят датите за изпитите и т. н. и т. н... Вчера една приятелка от малкото, с които си общувам ми каза да се заслушам как шушукали и се подигравали, когато някой вземе участие в упражненията и реши да се обади. Аз не бях забелязала, но тя ми каза да обърна внимание, и че тя чува подигравки. Мислят си, че само те са компетентни да се изказват и някои от нас ни правят за смях. Днес влакът ми закъсняваше и писах в групата, ако може да предупредят преподавателя, да знае, че не съм вън да пия кафе, а е нещо независещо от мен, познайте дали някой от 20те човека в стаята беше предупредил. Има свестни хора сред колегите, но са малцинство и някак в компанията на останалите естествено почват и те да се държат различно. Чудя се какви психолози са това. Аз в себе си не виждам проблем, не сме имали почти никаква комуникация, да не говорим за конфликти, просто поздравявам, а те си въртят главите. Малко ми е неприятно случващото се, на моменти се чувствам сякаш ми има нещо, обстановката в университета ми е много неприятна и враждебна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 14 дни
hash: b9eacdba18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Щом учиш психология би трябвало да анализираш много добре ситуацията и сама да си отговориш на въпросите. Погледни през очите на 30-40 годишните - група майки с по едно-две деца, работещи като детски учителки, записали второ висше да си вдигнат заплата с някакъв процент. Твоят и техният свят са напълно различни - ти имаш различни цели в живота от техните. Те мислят как с минимални усилия да завършат и да се приберат по-бързо да сготвят и да си пуснат сериала, а ти гониш кариера. И двете страни са прави в случая. Опитай да завържеш приятелство с твои набори, може и от други специалности. Също има една фраза "никой с нищо не ти е длъжен", не очаквай да отвърнат с любезност на твоята любезност.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 33d8fae890
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Наричаш отвратително поведение на хора които отказват да ти правят услуги и да ти бъдат приатели? Това ли е отвратителното? Нима смяташ за задължително всички хора да ти обръщат внимание, да ти правят услуги, да се съобразяват с личноста ти и с това на теб какво ти е удобно?

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 2db2cae5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И тжва са пкихолжзи, които утре трябва да се срещат хора и да влият върху човешкия съдби. Явно си пич, съветвам те много да четеш и да се развиваш, ако утре искаш да си психолог. Такава простотия, такива хора, отлидай се и в теб, аз активно чета психология и ние сме отражение на себе си в комуникацията. Когато съм в лошо настроение нищо, че се усмихвам и хората се държат не толкова добре с мен, в сравнение когато съм в настроение.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 1273a9c157
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Напълно права си в наблюденията си. На преподавателите съвсем не им пука за ставащото, така че надежда всякаква остави. Винаги има едни самозвани нахалници, които се мазнят пред лекторското съсловие и обират точки докато преписват яко на изпити. И по стечение на обстоятелствата, тези хора често и завъшват преспокойно, дори и когато са били заловени да преписват. Те държат активната комуникация от името на всички (без значение дали са били избирани или не), те "колят и бесят", те си организират клики. Всякога е било така по нашенските вузове и така ще продължава, защото академичното тяло е апатично към студентите като цяло и гледа на тях единствено от финансово гледище.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 8134defa5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Какво очакваш - порастни. Повечето хора са гадняри - за съжаление. Аз много отдавна съм завършил, но колегите ми в офиса се държат точно както твоите състуденти.
На мен в началото ми тежеше, но постепенно свикнах - намерих си 2-ма души с които мога да общувам и с другите се държа както те се държат с мен. Просто трябва да се научиш да не ти пука за неща, които другите правят.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 5f89f7e60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много си прав, трябва коректност в отношенията, другото води до нищо и няма смисъл, умен си, изискваи си тези неща, от всеки човек зависи да има точност в отношенията.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 8aa31b1c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   И вие сте едни психолози всичките. Машинално карате образованието, да минат изпитите и да вземете дипломата, а дали сте добри специалисти това на никой не му минава и през ума.

Моята непрофесионална психологична оценка е, че се пазят от контакти, защото се страхуват някой да не разбере нещо лично и да използва тази информация, за да им навреди. Възможно е някой от тези неформални лидери да е пуснал слух за теб, за да настрои останалите срещу теб. А може би изглеждаш интелигентен, амбициозен и това дразни останалите скатавки, на които въобще не им пука за никаква психология, но искат тапията.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 72c2c1bd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Никой не ти е длъжен за нищо на тоя свят. Следвам магистратура и всеки в групата седи сам на чин. Отишли сме да учим, не да съзсаваме приятелства. Ако се наложи да отсъствам не занимавам никого. Голям човек си, не дете та някой да се грижи за теб. Това "младите" сте егати разлигавените хора, расли в саксии и очакващи всеки да се съобразява с вас. Аман от хора на които все другите съм й виночвни и длъжни

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 1fd8e7c82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всичко идва от простотията им. Както се казва Прост народ Слаба държава. Хората масово изпростяха.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 8f6c1f7b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Не съм имала лоши отношения в университета. Но съм има 1-2 приятелки, с които си общувахме. Другите нито са ме търсили, нито аз тях. Но не съм се правила, че не ги виждам като ги срещна. Услуги не съм искала от всеки, не ми е длъжен, всеки си е зает с нещо. Не съм търсила и някой да ми обяснява нещо, защото аз съм бляла някъде. Разлика от 20 години между колегите е голяма. Вие сте в различни категории, така че като малка, без професинален опит, е нормално малко от висока да те гледат, а не да те обгрижват като мами. За да се чувстваш по-комфортно, спри да имаш очаквания към околните, без да допринасяш с нищо.
Правили програми- ми, никой не ние е питал на нас кое ни е удобно. Дават дати и толкова.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: e98f1c23a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Още едно стайно цвете...

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 814ab3c431
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Въпрос на възпитание. Аз лично не виждам какви усилия коства да върнеш поздрав или да отговориш на елементарен въпрос. Ако така игнорират и бъдещите си колеги на работното място, няма да е добре за тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker