Учител по английски без диплома - възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учител по английски без диплома - възможно ли е?
преди: 7 месеца, 3 дни, прочетена 566 пъти
Здравейте, завършила съм славянска филология с български профил, но така и не мога да си намеря работа по специалността. Искам да бъда учител по БЕЛ, но нямам познати в някое училище(тоест, нямам връзки). Дипломата ми е отлична, но след интервю никой не ми звъни. Освен това в повечето училища търсят учител, който освен по БЕЛ, да преподава и по още някой хуманитарен предмет (история или чужд език). След 5 години университет обаче нямам сили да уча още поне 2 за допълнителна магистратура. Имам желание да науча английски език, тъй като съм на начално ниво с него. Все пак съм филолог и мисля, че ще се справя. Въпросът ми е, ако достигна високо ниво на английски език, чрез курсове и получа сертификат, ще мога ли да преподавам този език в училище, при все че имам педагогическа правоспособност от славянската филология?
Друг вариант, който ми хрумва, е ако достигна ниво на английски, просто да изкарам педагогическа правоспособност за преподаване на този език, но все пак не знам има ли смисъл. Ако някой е минал през нещо подобно, моля да ми разкаже.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 2 дни
hash: fd2ffbaa17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз завърших същата специалност. По принцип ни казаха че можем да преподаваме всичко, стига да имаме знанията. Една колежка преподава БЕЛ и руски, като го е учила само 1 година в университета. Какво те спира да преподаваш История? Ако сега вземеш учебниците имаш време да се подготвиш до следващата учебна година. За английския мисля че ще ти трябва сертификат за ниво C1, би ти отнело повече време. Щом си начално ниво според мен по-добре запиши магистратура за преподавател по АЕ. С курсове времето ще е същото, парите може и да са повече, а дипломата от университет има по-голяма тежест в сравнение с диплома от учебен център. И преподаването ще е по-качествено

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 дни
hash: 676d678b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Абсолютни глупости са, че можеш да преподаваш всичко. Ако в някое село не достигат учители, могат да наемат каквито и да са, но ще се водят нередовни - получават 80% от заплатата за длъжността.
Изискванията на МОН да преподаваш английски са задължително диплома за преподаване на английски език или преквалификация за учител по английски език. Няма значение дали си завършил в Кеймбридж или Оксфорд - без български документ не можеш да преподаваш в държавно училище.
За да запишеш преквалификация, изискват ниво мин. B1.
Познавам хора, завършили преквалификация - успешно се реализират като учители.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: c8eaead37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сертификатите (международно признати) по английски с нива С1 и С2 се приравняват съответно на бакалавърска (С1) и магистърска (С2) степен по езика. Щом на тези години един английски не си научила, малко ме съмнява, че тепърва ще успееш, но не пречи да опиташ. Това, че си филолог по български, не означава, че ще овладееш на високо ниво друг език.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker