Учителката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учителката ми
преди: 6 месеца, 21 дни, прочетена 478 пъти
Здравейте! Може -би голяма част от вас имат по -големи проблеми от моя. Ако изобщо може да се нарече проблем. Днес учителката ми по БЕЛ ме унижи пред целият клас. Аз по принцип съм много чувствителна и се разплаках в междучасието. Ето историята:
Госпожата ме изпита за нещо което е учено когато съм била болна и ме е нямало на училище. Признах си, че не го знам и дори се извиних. Обещах, че ще го преговоря и науча когато се прибера. Но тя започна да ми казва да съм си предавала ината вкъщи, а не в училище. Да не съм си и помисляла да и говоря с махане на ръце и въртене на очи. Някакви такива глупости. Ядосах се. Имам си личен живот. Имам и проблеми в момента. Светът не се върти около нейния предмет. И тя НЯМА ПРАВО да ме унижава така пред целият клас. Каза ми:
- Когато някой е виновен свежда глава, а не си вири носа нагоре.
Тогава вече чашата преля. Знам, че би трябвало да ходя на училище подготвена, но тя не трябва да ме унижава така. Всичко което ми каза можеше да ми го каже и след часа само на мен а не да ме излага пред всички. Освен това ми държи сметка защо не съм била на консултация в сряда. Ами съжалявам, но всяка сряда след училище ходя на уроци по чужд език, и родителите ми плащат за това. Според вас нормално ли е такова отношение на учител спрямо ученик? Моля без нападки. Извинявам се ако има правописни грешки. Приятен ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 2bebb29d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ако можехме да се смирим, щеше да видиш колко голяма полза има от думите ѝ за теб. По принцип учителят никога не се кара с идеята да му е лошо на ученика, а за да избегне неговите глешки и да стане по-добър човек. Ако не вярваш в това, значи няма как да може да напреднеш, да се изградиш, да срещаш в лице трудностите. Да си вярна на себе си, да не се самозаблуждаваш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 4e257bf934
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Може да е сметнала извинението ти за ирония. Ь

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 7f5b9f7e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не знам какъв ти е проблемът. Когато изпуснеш урок, твое ЗАДЪЛЖЕНИЕ е да наваксаш. Не може да искаш да не те изпитват на неща, които си пропуснала. Иначе редовните ще са прецакани.

Освен това не си отишла на консултацията, за да наваксаш. Очевидно не си счела да необходимо.

С други думи - ти сама си се изложила пред класа, а не учителката те е изложила. Следващият път опитай да говориш с нея ПРЕДИ началото на часа.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 669d2ce67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 3 къде съм споменала, че не съм го счела за необходимо. Казах, че всяка сряда ходя на уроци по чужд език и родителите ми плащат за това, а тя няма право да ми държи сметка за това.

 
  ...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 2c90f2f27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Виж сега, учителката ти може и да е пракалила малко (да не мислиш, че и на нея и е лесно всеки ден по 8 часа да е с разглезени хлапета, които правят всичко възможно да я изкарат от равновесие). Първо, това, че си отсъствала не те оправдава, ти трябва да си подготвена, като отсъстваш си наваксваш сама вкъщи. Второ, ходенето на чужд език е чудесно, но трябва да става във време и по начин, който не пречи на училището. Щом от вас се иска да си на консултация в сряда, ами отиваш. И трето, дори и да смяташ, че си права, никой не ти дава право да се дършиш неуважително, извиняваш се и гледаш следващият път да си подготвена. Номер 1 е съвсем прав, никой учител не прави забележки просто за удоволствие, прави го защото се опитва да си свърши работата, да ви научи на нещо. И когато не вижда никакво сътрудничество от ваша страна, е понякога се налага да повиши тон.
Предполагам сега се чувстваш много обидена, обаче като ти мине яда, ще видиш, че има доста смисъл и в поведението на учителката ти и в това, което ти пишем ние. Всички сме били ученици и сме смятали учителите си за врагове, но един ден си даваш сметка, че вместо врагове, те са ти съюзници и безкористно ти дават това за което един ден ще плащаш, знания. Защото сега не го оценяваш, но един ден някои от нещата, които учиш ще са ти важни и ще даваш пари за курсове, защото не си ги научила когато е трябвало. Така, че възползвай се докато е безплатно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker