По-зрели ли са хората в университета? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

По-зрели ли са хората в университета?
преди: 4 месеца, 4 дни, прочетена 536 пъти
Не, не питам. Първи курс съм и сега съм в сесия. Ще ви дам моята гледна точка за 2 месеца и половина. По принцип зависи от университета, но това е моята гледна точка.

И да, и не. В смисъл, ако веднага след като завършите се запишете някъде, повечето ви колеги ще са ви набори. Но ще има и по-големи от вас. Ние от редовното сме малко, колкото един клас в училище. Всички сме жени. Най-голямата е на 35 и има дете. Наистина хората в университета ми харесват повече от колкото в училище. Да, пак сме на групички, но поне пак някак си сме задружни. В училище не беше така. И главно имаше момчета в класа. Много незряло се държаха съучениците в училище, повечето не ги виждам как ще се справят в живота и как биха задържали професия, та те нямат и средно образование(90% от съучениците не взеха матурите). В университета хората са сериозни. В училище ни даваха проекти които не бяха за оценка, естествено никой не ги правеше. В университета е различно. Повечето хора наистина се държат зряло и са сплотени. Аз съм по-срамежлива и тиха и ми е трудно да се отпусна в групичките. Обаче пак гледам да се разхождам с тях. Все се заговарям с някого и като цяло повечето са наистина зрели.

Но донякъде не. Имам една колежка, която е умна, знае какво да каже, хубава е на външен вид, има малко хиалурон в устните, но пак излгежда естествено, а не грозно и натрапчиво, има хубав стил, но като си отвори устата понякога имам чувството че гледам някаква 11 годишна пикла, която се заяжда с по-тихите води по не знам каква си причина (никога не съм ги разбирала такива хора, но за жалост бях подложена на тормоз от тях), сигурно и тя не знае, просто си е свикнала да е кучка. Доста често съм я забелязвала как се заяжда и раздава едни такива "комплименти" дето хич не са комплименти, но за някой по-глупав може да прозвучат като такива. Също да не казвам какви курвенски неща качва в социалните мрежи. Провокативни цитати, снимки и тем подобни. Само дето е толкова умна и красива. Поведението и разваля всичко. Имаме една колежка, която е малко по-бавно развиваща се. Личи си по поведението и, и по начина и на говорене и мислене. Не знам как ще завърши, но дано успее в живота. Не е лоша. Много е тиха(като мен) и не е никак злобна. Преди няколко дена зададе два глупави въпроса в групата и тая реши да и отговори с подигравка. Като видях как е отговорила тая си викам "Тая, въпреки че е почти на 20 години все още се държи като 11 годишна лигла. " и за щастие колегите и направиха забележка. Нашата госпожица в нейно оправдание вика, че това всеки го знае и че не трябва да се държим като деца. Иронично... Но, да, и такива хора има. За мен те са пропилян потенциал. Почти всички колеги, вкючително и тя са задавали глупави въпроси, кото са обща култура, нормално е. За първи път сме студенти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 3 дни
hash: a2a756cef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не всички от училище, учат висше. Там са по- сериозни хора. А за питането се сетих, една колежка се спъна по стълбата и се учуди как никой в университета не и се смеел. Хората с възрастта са по- отговорни, по- възрастните взимат всички изпити успешно, докато на 19 г не си много сериозен, но това е индивидуално.

 
  ...
преди: 4 месеца, 3 дни
hash: c15ae16ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Абе те тези среднисти може да станат шефове, да учиш е хубаво, но не гарантира успех и богатство.

 
  ...
преди: 4 месеца, 3 дни
hash: c9a8ad6755
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Единици са тези, които са зрели, заради сбърканото ни възпитание и сбърканият ни мироглед. Аз съм лекар. Завърших НПМГ и бях в доста добър клас, но попадайки в медицинския университет се оказа, че се озовах сред страшни лигльовци, някои живеещи в свой свят, че са бизнесмени и мутри, други обикновени пияници и трети страшни мързеливци. Женският състав, като цяло бе по-читав, но и там имаше тежки случаи. Разбира се имаше и много сериозни и зрели колеги, но за жалост хич, ама хич не малко бяха НЕзрелите.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 3 дни
hash: 385c207023
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Индивидуално е.

 
  ...
преди: 4 месеца, 2 дни
hash: 55b59da45a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До номер едно, аз съм мъж на 23г не съм учил висШУ, а пък съм по успешен от връстниците ми, които записаха висШУ. Бачкам здраво в чужбина съм, заработвам добри пари, смятам след време да се прибера в Бг и да започна собствен бизнес. Според мен не са малко и хората, които записват университет за да не бачкат и да ги издържат техните. А и само да вметна, че в България един плочкаджия взима почти колкото един ит. Така че университета не е гаранция за успех.
Иначе по историята, има хора и на 40 , които се държат незряло, просто не допускай подобен тип индивиди в обкръжението си.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: ae11436aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не. Някакво момиче се беше разплакало от това че не си е написала някаква контролна работа… тогава си виках на акъла кво правя тука.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 2c2b10ade8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   За съжаление не. То е като училище, но може би по-лошо, защото са бедни, огорчени, завистливи и просто ви използват, за да минaт курсовата работа, но не са истински приятели. Възрастта не е равна на зрялост. Много хора се оплакват от различни неща, които наистина не трябва. Например университетът или градът... те са избрали да учат там и няма кого да обвиняват освен себе си.
Мисля, че след 30-годишна възраст хората стават по-меки и зрели, но 20-те години са подобни на това да си тийнейджър, но с отговорности и права за възрастни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker