Зъботехника - преквалификация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Зъботехника - преквалификация
преди: 2 месеца, 15 часа, прочетена 331 пъти
Заслужава ли си човек да се преклалифицира в тази специалност. Какви са кариерните или по-скоро финансовите възможности за постигане в страната ни? По-добре ли е човек след завършване да замине за чужбина, за да я работи? Там как стоят нещата със заплащането и развитието? Забелязвам, че има един човек от форума, който на 28 се е преклалифицирал в тази специалност. Може ли той както и другите хора в сферата да споделят какво е подтикнало преклалификацията им и защо искат да работят тази работа в чужбина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 5 часа
hash: 11d31948b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да, сигурно аз съм тоя човек. Почнах на 27 и завърших на 30. Преди това работих административни работи с икономическо образование. Перспективата и удовлетвореността там е много по-зле от зъботехниката. Да, след завършване е най - добре да се махнеш от България, подобно на всички други професии. Ако искаш да имаш спокойно бъдеще с потенциал за нещо по-добро България не е мястото. Аз лично вече от близо година го работя в България и скоро заминавам. И в България се правят пари, но не си заслужава усилието и нервите. Повечето лаборатории все още работят с технологии от миналия век или в най - добрия случай хибридно, тъй като са скръндзи, а и повечето зъболекари са същите.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 5c99ebc82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей, пиша ти като завършил зъботехник преди 4 години. Противно на горните коментари бих искал да кажа, че и в България си заслужава да работиш стига да си наистина знаещ и можещ. В моята лаборатория използваме само нови технологии. Относно заплащането с колегите ми не падаме по 5-6 хиляди лева месечно, което би било трудно да се печелят в чужбина в сравнение с техния стандарт.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: cf545a0f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   До Номер 2 предполагам говориш за София, но пак силно ме съмнява да изкарвате сумите които твърдиш.
В Пловдив на заплата и заработка съм само с новите технологии и едвам стигам 2К. Имам много работа.
Повечето за които знам са и доста по-зле от мен. Даже и да е възможно в единични лаборатории да се стигне посочената сума, в 99% едвам докарват по 1. 5к.
Стоматолозите в Пловдив на заплата и процент правят по 4-5 и то в мн оборотните места с голям % заработка и когато имат много работа.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 3b103dac7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От Автора към Номер 1. Как стоят нещата с признаване на дипломата в чужбина и за коя държава говорим или навсякъде в Европа признават, а отвъд океана? Работата от България ли ще си я търсиш за чужбина и ако да как се случват нещата? Като цяло може ли да опишеш процеса относно имиграция и работа с тази професия? Пример заплата в чужбина, работно време, осигуровки, условия, изпити ако трябва да се полагат при постъпване на работа. Благодаря предварително!

До номер 2, благодаря за отговора. На фона на заплащането на професиите в страната е впечатляващо това, което си постигнал.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 20f14a0b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В ЕС се признава дипломата на всякаде. Трябва ти просто превод и легализация на дипломата. Ест никой няма да те вземе поне с добър английски. Аз лично търсих и намерих работа в Ирландия като и карах интервю от разстояние. Само във Великобритания се води регулирана професия и там искат и изкаран курс и взет изпит по IELTS с висок резултат.
В по-голямата част от ЕС заплатите са средните за държавата с нормално работно време Пн-Пт 8ч.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: f1a12c1de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 8 от автора, благодаря за информацията. Може ли да споделиш защо перспективата и удовлетворението от административните работи е зле? Да не би защото всичко е връзкарщина, развитие нулево и заплащане зле? Относно зъботехниката в България трудно ли се намира работа/стаж след завършване и каква перспектива има в бъдещето като заплащане, работа?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 421c586b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Така, възможността я има да се изкарват ок пари евентуално до доста добри (обаче в София). Извън София в масовия случай ако изкараш 1500 си от тези които изкарват добри пари за тва нещо. Аз лично се въртя около 2к в Пловдив. Осигуровките винаги са на минималната заплата. Ако си от Варна пробвай се в Дентапрайм, знам че предлагат добри условия, но е робска обстановка. Професионално да се развиваш да бъдеш наистина добър в България е невъзможно не само

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 11d31948b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само който не е работил административна работа ще каже че е готина и удовлетворяваща работа. Трябва наистина да не ти пука с какво се заминаваш 8-9ч всеки ден.
За Стаж лесно се намира в зъботехниката, обаче нищо не те учат или те учат грешни и дребни неща. За работа може да влезеш в джобса да видиш как има няколко обяви за цялата година. Аз лично търсих лаборатории и им писах една по една. По обяви и без връзки успех. Само най - отчаяните с най - голямо текучество пускат обяви в тая сфера. Ако искаш да си посредствен и да изкарваш добър доход в бъдеще за държавата няма лошо, ако искаш да си наистина добър и уважаван от лекарите и да работиш с адекватни и за адекватни гора завършваш в България, караш стаж в чужбина, правиш известен опит в България и заминаваш за чужбина.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 2deb055f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 8. Относно образованието, доколкото съм запознат е 3 години. Къде би посъветвал човек да го учи, ти къде си го учил и в кой град да работи докато натрупа стаж по професията? Може ли да се изкара за по-малко от 3 год. и относно приема за мъж как стоят нещата? Трудно ли се влиза и как протича образованието в смисъл изпити, трудно ли се взимат, може ли паралелно да работиш докато учиш? Благодаря предварително!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 11d31948b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Може да завършиш за повече от 3, но не и за по-малко. Само редовно. Лесно се влиза и лесно се излиза, защото обучението в България е пародия, дори в медицината. Трудното са изпитите по време не обучението, практични и теоретични, но нивото на обучение е толкова ниско, че поне на мен не ми беше особено трудно. Повечето ги взимаха без да знаят нищо с преписване и с връзки. Аз работих почасово през цялото време докато учих. Трудно е единствено за неамбицираните, които не знаят за кво са там. Единственото място където може би има някакъв смисъл да се учи зъботехника в България е Варна, другите университети са още по-трагични.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker