Мисля да следвам филология - Мнения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121257)
 Любов и изневяра (29725)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мисля да следвам филология - Мнения?
преди: 16 дни, 15 часа, прочетена 374 пъти
Здравейте, ученик в 11-ти клас съм и ми е малко трудно да си избера специалност за следване след 12-ти клас. Имам тук таме план Б в случай, че не ми се получи, но имам интерес към филологията и езиците като цяло. Ако може някой, който учи или е завършил такава специалност да ми каже защо е избрал филология и с какъв езиков профил. Всякаква критика е добре дошла. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 4 часа
hash: 128e4c2685
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Да, учи. В училище с децата не е лесно, но има много почивки.

 
  ...
преди: 15 дни, 3 часа
hash: a7df424fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Искрено ти казвам, няма смисъл, по-добре не се занимавай освен ако не искаш да следиш промоциите в Лидъл до живот. Съвета ми е да се насочиш към тип работа, която се търси на пазара на труда. Примерни работи са, електрончик, електротехник, механик, добър майстор, технически ръководител. Всякакви тип специалности където 80% от София ги учи са безнадеждни сиреч, дизайн, мода, графичен дизайн, фотография и т. н.

 
  ...
преди: 15 дни, 3 часа
hash: 8182a6ffa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз обичам езиците, литературата… Филологията би те обогатила много. Чудесна е, но… Лично за мен, ако не смяташ да ставаш учител, няма смисъл. Няма особена реализация, а има много четене. Аз записах “Славянска филология” със словашки език. Чудесна специалност - учим из основи българска и словашка литература езикознание на двата езика.
Всичко е чудесно, но ако в 1-ви курс допусках, че евентуално бих била учителка, то в 5-ти курс съм сигурна, че не бих работила като учителка.


Не мога да кажа, че съжалявам за избора си, но ти преценяваш за себе си.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 2 часа
hash: aa9e2236cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз завърших Славянска филология в ПУ. Специалността е изключително обогатяваща. Аз също обожавам да уча чужди езици, то даже не го усещам и като учене, по-скоро като хоби. Обожавам и литературата. Ние имахме много семинари, екскурзии, идваха преподаватели от други университети, почти всички колеги бяхме за различен период по разни програми в чужди университети. Аз съм със сръбски език и бях един семестър в Белград, където срещнах много мило и дружелюбно отношение. След третата година аз записах отделно курс по английски, защото само със сръбски и хърватски знаех че ще е трудно. Сега работя в един онлайн магазин за козметика, който има филиал и тук. Но аз съм със сръбски. Повечето ми колеги са учители по БЕЛ, някои преподават и история. Като цяло не съжалявам изобщо за избора си. Един ден бих емигрирала в Сърбия или Хърватия. И двете страни имат по-добър стандарт на живот.

 
  ...
преди: 15 дни, 2 часа
hash: 8a49e632d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сега съм последен курс в университета. Уча специалността Педагогика на обучението по български и немски език. Доволен съм от българския и от педагогиката, но от немския изобщо не съм доволен. Труден е езика. В нашия университет преподавателите в катедрата по немски са най взискателните и заядливите от всички езици. Късат за щяло и нещяло на изпитите. Не знам къде искаш да учиш, но внимавай много.

 
  ...


...
преди: 14 дни, 10 часа
hash: 65da51ccc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз лично смятам, че ако искаш нещо достатъчно, то ще го постигнеш. Имай предвид, че филологията, независимо от това към кой език е насочена е доста трудна специалност, а често се подценява. Разбира се ако имаш мотивация това няма да те спре. Искам да подчертая, че наистина специалността те обогатява, развива, допълна знанията ти и ти дава нов поглед над нещата. Относно реализацията всичко зависи от теб, така че успех и смело напред!

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 10 часа
hash: 6834cecbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Похвално е, че искаш да учиш филология, но си избери перспективни езици - английски някой по-рядко срещан - румънски, полски, нидерландски. Така евентуално би се реализирал в обслужване на клиенти с тези езици, в кол център, като преводач, но в България преводачи има много, като цяло не се печели от това. Задължително да са два езика, като единият да е по-рядко срещан. Икономика езици е добра комбинация също.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: ebe5915e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 2, пишеш глупости. Има хора, които искат да постигнат нещо повече в живота си, освен това да редят плочки. Примерно да използват сивото си вещество. Плочкаджии, елтехници и прочее простаци, в едно нормално развито общество са от изпадналата прослойка на работническата класа и никой не се стреми да е като тях

 
  ...
преди: 9 дни, 22 часа
hash: d1a7b364a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Тежка специалност, много ичене, само на чужд език, незадоволителна реализация след това. Не си заслужава. За зоренето и ученето в УНСС, за съшото време ще успееш да завършиш две специалности
Не исках да ставам учител, нито университетски преподавател, преводите песто са еднотипни и досадни. Завърших второ висше и от години работя нещо съвсем различно.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 9 часа
hash: 2ad28a3eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   От Н2 до Н8. Така е прав/а сте обаче в крайна сметка човека трябва да се храни и да си гледа семейството. Как да стане с 1000 до 1500 лв?

 
  ...

...
преди: 6 дни, 20 часа
hash: 2ad28a3eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Пак е Н2. Забелязвам тук, че хората пишат, че са доволни от еди кой си преподавател, от програмата, от университета, от колегите. Хора, това е почти без значение. Реализацията след това е важна, а тя е незадоволителна особено ако си мъж. Ако си жена и си намерих доходоносен мъж става. Как ако си мъж преподавател да имаш приятелка, да имаш семейство и не дай си Боже да плащаш и наем, кола и почивки няма да коментариме и това с заплата от сорта до 2к и то за столицата. Нека не се лъжем, хора, които не са от столицата трудна работа да си намерят позиция в столицата и ако си намерят ще е в крайните училища, които не са толкова привлекателни сиреч заплатата няма да е много добра. Добрите учителски позиции са наследствени и се разпределет между тях си.

 
  ...
преди: 6 дни, 10 часа
hash: ebe5915e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Номер 2/11 - не знам, но водех преди време детето на математика. Един час 40 лв. Поне три до пет деца едновременно, значи минимум 120 лева за час. По пет часа на ден, ето ти 500 лева. По 20 дни -ами събират се десет хилки. Добре, нека да са пет. Без данъци. Да кажем с частните уроци по БЕЛ да е наполовина. Никой и не мисли, че само на едната учителска заплата може да се разчита. Отделно може да се работи и като коректор, отделно редактор и т. н. В много краен случай журналист, но там заплатите вече изостанаха

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 6 часа
hash: 2ad28a3eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До Н12 от Н2/11 - Да даваш уроци излиза най-добре. Въпроса е че за да стигнем до уроци, дадения човек трябва да направи име в бранша за да може родителите да го забележат. Предполагам децата ви не са ходили при посресдствени учители или току-що завършили.

 
  ...
преди: 2 дни, 17 часа
hash: 5a8e57702f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   6 коментар, супер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker