Актьор или Ютубър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Актьор или Ютубър
преди: 12 дни, 15 часа, прочетена 474 пъти
Здравейте! Наскоро започнах да се колебая, какво искам да работя в бъдеще. На 13 години съм и знам, че имам много време, но, ако реша да работя нещо, което е трябвало от по-малък, после ще е късно. Сравнение с преди, сега мечтите ми са коренно различни и са се задържали адски много време. Едната от тях е актьор. Спокойно! Не съм казал Холивудска звезда, а актьор. Знам, че в България актьорите не са добре платени в театрите и, че трудно се пробива, но все пак не спирам да го искам. Втората ми мечта е ютубър. Знам, че сега повечето от вас(да ме кажа всички), ще напишат, че това не е работа, но то е. Има доста бг ютубъри, които се издържат само с това. Аз имам Ютуб канал, вече близо от 1 година с 1, 38К абонати. Не знам коя от двете професии е по-подходяща за мен? Или пък след време ще намеря нещо друго? Ако имате съвети, пишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 дни, 13 часа
hash: 5af7d0d9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ютюбър е добра идея, реализирай го, времето ще покаже, дали е твоето нещо.

 
  ...
преди: 12 дни, 13 часа
hash: 43d0f4fa51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Реално погледнато никой тук не може да ти отговори, твърде много фактори има. Аз си намирам клиенти почти изцяло от социалните мрежи и така ги съчетавам с това, с което се занимавам, а и честно казано е забавно, приятно е вниманието и да виждаш развитие. В днешно време, ако искаш да градиш нещо, е много важно да присъстваш и в интернет пространството.
С какво точно ще се занимаваш, наистина има време, аз от доста рано разбрах какви са моите амбиции. На тази възраст е добре да търсиш нови перспективи, да черпиш информация и да се подготвяш. По- възрастните хора тук навярно не схващат какво точно означава да се занимаваш. с ютуб и колко работа и качества са нужни. Особено ако искаш да предоставяш качествено съдържание, а не да си от онези идиоти известни с простотия, на които им се радват децата във втори клас. Познавам хора от моята сфера, които се занимаваха сравнително успешно с ютуб, но спряха, тъй като ако имаш други приоритети нямаш време да си редовен, а в интернет това е ключово. Заложиха на други социални мрежи.

 
  ...
преди: 12 дни, 11 часа
hash: af25389c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ютубърите в БГ се издържат основно от странични дейности, като канала им служи само за популяризацията на тия дейности. Или чрез спонсорство (просия) чрез Патреон и продажба на "мърч".
Има си измерител на приходите от Ютуб и това е CPM ако не се лъжа - колко цента ще получиш за хиляда гледания или нещо такова. Не ме вълнува и не съм задълбавал. Тоя показател силно зависи от региона и от аудиторията която покриваш, но за БГ е изключително нисък. Няма да можеш да си платиш дори разходите по създаването на въпросното видео. Това е така дори и за USA ютубъри с милиони абонати и стотици хиляди гледания - пак приходите не стигат. Освен това за да те препоръчва вездесъщия алгоритъм, трябва да си доста редовен с видеата и те да са сравнително начесто (няколко пъти седмично примерно). Дали ще издържиш на такова натоварване - ти си знаеш.
Това да си актьор не противоречи с това да бъдеш ютубър. Може да си и двете. Но за актьорството е хубаво да минеш една школа, НАТФИЗ, та да ти положи основите.
Абе... ако ще ставаш актьор, виж поинтересувай се какви курсове или занимания може да запишеш сега, за да си подготвен при кандидатстването.
За мен и двете "професии" са си пунта-мара.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 10 часа
hash: 41523d0ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Актьорството може да е професия, другото не. Но и двете не стават. Гледай си уроците, чети книги. Виж в коя професионална гимназия да се запишеш и да продължиш после да учиш същото в университет, примерно.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: 5469daf1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Следвай мечтите си, но изкарай и шофьорска книжка за да имаш и план Б, понеже работа за шофьори винаги ще има. Едно средно ниво чужд език също ще ти е от полза. Пожелавам ти да станеш известен актьор или ютубър, а защо не и двете?

 
  ...


...
преди: 12 дни, 4 часа
hash: 5ae37d2178
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти си малък още, ще се ориентираш. Вероятно на тази възраст гледаш много ютюбъри, но истината е, че много малко в БГ се издържат само с това, не ги слушай какво приказват. Иначе според мен по-добре се ориентирай към нещо, което реално ще носи някаква стойност на хората, а теб ще те удовлетворява. Имаш много време, хубаво е да си ориентиран от рано, но не забравяй да си изживееш детството!

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 2 часа
hash: 54fc3e7821
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Нито едно от двете. Определено няма да съм доволна, ако синът ми избере нещо подобно. Програмирането е същинската част на нещата.

 
  ...
преди: 12 дни, 1 час
hash: 1deeeb15ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Можеш дбъдеш актьори да правиш и видеа. Едното не изключва другито. Имаш време да трупаш опит в ютуб дотогава, а всяко едно умение (като видео монтаж например) е предимство. Актьорите не са постоянно заети и ще можеш да правиш и други неща за допълнителен доход. Важното е да правиш това, което теб те привлима и да не слушаш много другите.

 
  ...
преди: 12 дни, 32 мин.
hash: c3b9a0c013
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ютюбър и професия в едно изречение звучи меко казано смехотворно

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 23 часа
hash: 64d3e15dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   А, направо милионер?

 
  ...

...
преди: 11 дни, 21 часа
hash: fc3c8ddda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Занимавай се и с двете неща! Какво ти пречи? Разбира се, че е работа! Да си Ютубър, трябва винаги да мислиш, какво да покажеш на хората, винаги трябва да е с хубаво качество, трябва да се купува скъпа техника... Така че, си е точно на работа.

 
  ...
преди: 11 дни, 21 часа
hash: 94aa543c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Виж приятел. Имаш много време, докато станеш, да кажем на 17. Помисли хубаво, защото и двете професии, ако ги желаеш силно, то явно в тях ще имаш успех. А пък можеш да работиш и двете. Ставаш актьор, завършваш образование, отиваш в театъра, а през останалото време снимаш и качваш видеа. Да наистина има хора, които смятат Ютуб, за просто като хоби и донякъде ги разбирам, но, ако желаеш силно тези професии, просто действай.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 18 часа
hash: 94aa543c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Благодаря ви на всички! Относно номер 10, къде съм казал, че искам да стана милионер? Номер 7, не че ти давам съвет, ама да казваш на сина си какво да работи, не е много добре, не мислиш ли? Номер 4, наистина оценявам това, което казваш, но ще пробвам, пък, ако не стана имам и други цели. Наистина ви благодаря хора! Явно все още в България има хора, които оказват подкрепа, а не отказват хората от мечтите им.

 
  ...
преди: 11 дни, 17 часа
hash: 46ed09467e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Малък си още и няма как да разбереш, но това е доста несигурно. Като пораснеш, ще имаш разходи ежемесечно, независимо колко изкарваш. Ютуб е много несигурна "работа". Първо, че под 1% от ютубърите се издържат само с това. Шанса да станеш такъв е много много малък. А дори и да станеш, много малко канали съществуват повече от няколко години. Какво правиш, ако в някой момент спре развитието на канала, а имаш сметки за плащане, наеми, храна и т. н., а в същото време нямаш реална професия и дори не можеш да си намериш работа освен някоя нисоквалифицирана тежка и за малко пари.

 
  ...
преди: 11 дни, 7 часа
hash: 94aa543c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Благодаря за коментара номер 14. Аз няма да спра да ги желая, поне за сега, но в бъдеще, може и да размисля.

 
  ... горе^

...
преди: 10 дни, 20 часа
hash: 5af7d0d9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14 коментар, адекватен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker