Подарък - курс по компютърна грамотност - кой? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Подарък - курс по компютърна грамотност - кой?
преди: 3 месеца, 2 дни, прочетена 248 пъти
Здравейте, споделящи!

Както се досещате, за възрастен родител който разсъждава прекрасно, но не е на "ти" с техниката, родното му чедо е единственият начин да се оправи с компютрите.

Аз в случая не намирам време, а ми трябва курс който хем да научи майка ми на самостоятелност със компютрите - мейл, интернет, какво е файлова система, елементарните команди - хем да е воден от човек. В интернет има бол видеа, които оставят човека сам да се оправя, което е смехотворно безполезно. Който е работил в сферата знае, че без човешки контакт нищо не се научава.

Затова - имате ли опит с курс по темата? Може да е на място - за София - или да бъде онлайн.

Ще съм благодарен за съвети, рожденият й ден е след няколко дни - седмица.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 9f2c2bfbfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Уч. център Детелина имат такива курсове.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 часа
hash: 91a245fa31
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Кросс Компютерс, София, намерете го, той има както и учебен център, като и посещава по домовете. 8 занятия - 500 лв мисля, че беше за човек, аз платих за двама близо 1000.

Намерете Уиндоус 10 БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ, не просто чрез locale-то така и сервизните менюта ще са на български, както и всичко, което ще инсталирате, ще си търси български, както и помощните менюта ще са на български, и много други неща. Както и инсталирайте всичко необходимо на български.

Не карайте учащият се да скача директно на чужд език - това е грешно, защото ще спре да възприема, учащият се разум може да се натоварва до 70%, след това спира да се учи, след това се и фрустрира. Оставете английския, немския за по-нататък.

Запознайте човека с лупата, настройте му я на квадрат средно голям квадрат с увеличение 150-200, обяснете му как да я вика, и като първа стъпка го накарайте внимателно да разглежда всички икони и да ги отгатва по значение, при по-възрастните хора понятията графична среда, работен плот, и менюта, това са напълно нови неща за тях, и то не е само едно понянитие, ами доста и преплетени, и е важно да свикнат с графичната среда и нейният език - графологичният. За тях всичко изглежда като картина на телевизор.

По-възрастните хора търсят рецепти по които да вървят - това е грешно. Така винаги ще искат да гледат в записки и видеозаписи за всяко ново нещо, с което се сблъскат, да кажем даже един нов сайт, докато всички знаем, че то е просто ново приложение на графичната среда, а останалото е логика на поредните действия, с която трябва да се подхожда. Например - ще искат нови записки и уроци за ОЛКС. БГ, затова как се работи там, докато, ако са били научени графично и логически да разчитат средата и да знаят какво искат - те безпроблемно ще се оправят със всякакви потребителски сайтове.

Също така, карайте ги да отгатват и да построяват стъпки към дадено действие - покупка на пуловер, например. Всеки човек знае как да си купи пуловер. Ако изброи стъпките на лист, или наум, то след това много лесно ще може да ги завърти към това да си намери онлайн магазин и да си купи пуловера, ако е научен да разчита графичната среда и отделните елементи от нея - кое е прозорец, кое е локално, кое не е, кое е количка, кое профил, и после графичните знаци, които слава Богу вече са почти стандартни. Та, ако може да изброи всичко необходимо за да си купи пуловер, и е научен внимателно и чрез логика да разчита графичната среда, то той ще си намери много лесно 10 сайта с пуловери и дрехи, без да търси каква била допълнителна помощ. Напрактика, децата, които не могат да чета, правят точно това - разчитат знаците и средата. При един възрастен има и много, много опит, та значи може да се построят купища полезни аналогии.

Та, 50% от работата Ви е да ги научите уверено да разчитат и работят с графичната среда, останолото, в 2024 са подробности.

за писането - гугъл има диктовки при търсачката, както и в гугъл документи - аз там съм ги научил да пишат по-дълги неща, а след това само ги копират.

Специалните знаци и клавиатурата ще научат с една от много програмки в интернет, има от тях и на български.

Клавиатурата - вижте човекът как реагира. Единият при мене, не ще и да чуе за фонетична, другият - без фонетична не може.

въоръжете се с търпение, както и те, 2-3 месеца са нужни с ежедневни кратки упражнения. И ако не повтарят заученото - ще се връщат назад.

Та, намерете го, но го накарайте да се понапъне малко, да отговаря на въпроси, да показва, защото може много добре, но е взел да претупва.

като цяло - ще Ви свърши работа, аз после ходих малко по него.

скоро ще се появят хубави видеообяснения с методика и кратки упражнения в ютюб. Да видим кога точно... :D :D

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 4853c4018b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   В Училище ЕФЕКТ предлагат такива индивидуални онлайн уроци и курсове с практическа насоченост.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 0fcb606c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Учила съм в различни. SoftUni е супер. Имат го като онлайн и май дори и присъствено

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker