ЮУ „Неофит Рилски“ Благоевград - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ЮУ „Неофит Рилски“ Благоевград
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 6885 пъти
Здравейте. Тази година завършвам математическа гимназия и мисля да кандидатствам в Югозападен университет „Неофит Рилски” - Благоевград.

Харесала съм си специалностите "Социални дейности" и "Връзки с обществеността".

Ще ми е полезна всякаква информация - за обучението, таксите, изобщо от какво сте доволни и от какво не. Трудно ли приемат студенти? Успеха ми от училище ще е около 5. 80, на матурата по математика се надявам да искарам 5.

Интересува ме също как стои въпроса с общежитията - в какво състояние са, има ли отопление, топла вода и хранителен стол? Долу горе колко пари ще ми трябват за издръжка месечно?

Моля ако има учещи там, които ще са ми полезни с информация да ми оставят имейл или скайп за връзка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 561a81821c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Общежития има, но не са достатъчни, ако имашш висок успех ще те приемат(има 2 блока единия е ремонтиран и обновен другия не, но и в необновенияпак може да се живее не е болка за умиране, по важно е на какви съквартиранти ще попаднеш) в противен случай си на квартира(квартирите са около 100 лв. (хубавите на човек). Стола е перфектен!!! Университета ... то университетите в цялата страна са за критикуване.... образованието за жалост се е превърнало в бизнес (но ти ако желаеш да учиш, можеш да учиш навсякъде). За пари мисля, че едни 500 лв. общо за всичко .... би си живяла доста добре :) това е от мен, до колкото знам скайп и имейл адреси не е позволено да се оставят :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 72debe02e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей. Аз уча там и ще ти кажа, че приемането не е трудно. Там какви ли не образи учат, а с тези оценки би трябвало да успееш, но до тогава има време. Мога да ти пожелая първо успех с матурата, защото е и въпрос на подготовка и късмет на това каква оценка ще имаш. Ако успеха не е доста нисък, мога да ти кажа, че ще те приемат. В днешно време за жалост е валидна фразата, че университетите търсят студентите, а не обратното.

Мога да допълня, че там има в стол и то добър. Има общежития, но не са толкова голями, и повечето студенти които не успеят да се класират там са на квартири. Много зависи от успеха и преди това от доходите, също така има места и по социален елемент, например без родител и други.

Колкото до условията на съм запознат много в тях, защото не съм бил. Но ако си на квартира и не харчиш много пари за глупости около 250/300 лв с квартира в тях ( която е около 60/80 лв нормални условия ) , но като извадим квартирата на седмица бихте преживявали с 40 лв. Това зависи лично от вас. От кой град сте.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 940c1109a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Информация от първа ръка. Пет години прекарах в този университет и сега завършвам. С нищо не е по-лош от колкото останалите такива в България. Притежава една от най-добрите материални бази в страната. Има един чисто нов студенстки стол, който поема по-голямата част от студентите и един стол, който е по-малък и е малко по-мизерен, в смисъл такъв, че не е правен ремонт на кухнята, но като цяло хигиената е на прилично ниво.

Наскоро откриха и спортна зала към университета. Ситото за приемане не е много гъсто стига човек да си знае. Като ви виждам успеха няма да имате проблем да влезете в специалностите, които желаете. Има 2 блока общежития, като и двата са ремонтирани. Единият бе основно ремонтиран преди 2 години и всичко в него е ново. Другият бе само освежен, но състоянието му е прилично. Всички стаи са с ПВЦ дограма и ламинат. Баните навсякъде са ремонтирани. В изцяло обновеният блок леглата, гардеробите и бюрата също са нови. Има прекарана Инернет инфраструктура и такава за кабелна телевизия. Топлата вода мисля, че се пуска всеки ден, но в определени часове-предимно вечер след 7. Но наемът си е малко висок-50 лв. на човек, като в него са включени консумативи до определена сума. Ако се надвишат се доплаща разликата. Иначе наемите на квартирите започват именно от този минимум-50 лв. и нагоре без да се включва тока и водата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 816d983857
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря ви за коментарите. Доста се рових в интернет и видях както положителни, така и отрицателни коментари за самия университет. Но след като казвате, че сте учили там мисля да се доверя повече на вас.
Също да попитам как стоят нещата със забавленията? Има ли дискотеки, кафенета? Попринцип съм общителна и се надявам лесно да си намеря приятели (или такива хора, с които да си прекарвам свободното време). Моите впечатления са че градът е много спокоен и подреден, което определено ми харесва. Последно като идвах в Благоевград видях един много хубав комплекс с басейни и пързалки, но за съжаление не ми остана време да отида.
От Русе съм. Другото място където искам да вляза е Икономическия университет във Варна. Може да споделяте по същите въпроси и за него.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 816d983857
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В общежитията позволяват ли да се готви?

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 065c395354
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм виждала как студенти от общежитията си изнасят пред сградата малко котлонче и пържат кюфтета ... всяка зима гледам и как на -20 градуса прозорците на стаите са отворени, а храна завита в наелонови торбички виси по первазите.....

На мен ми се вижда адската мизерия, не бих живяла там още повече с диваците, които пържат кюфтета пред входа на сградата. На 10 метра от въпростните общежития има стол за хранене, който не е никак лош.... Забавления в града има... чалготеки, колкото щеш... има кино и театър,а ко се окажеш от по-интелигентните. Има и дискотека, в която пускат музика различна от чалгата... Има хубав парк, в който разходките са много приятни и най-важното, ако ти доскучае в Благоевград, винаги можеш да отскочиш до някой друг град за разнообразие. Дупница, Сандански ... не са никак далече, а лятото дори можеш за един ден да отидеш на Бяло море на плаж.

Мойте 4 студентски години прекарах като един безкраен купон .. Града е супер... университета е кофти, много пари има наляти в него, но системата като цяло е шибана... но ти сама ще се сблъскаш с това. На месец аз харчех по 600 лева, но не съм ходела по дискотеки и не съм плащала за наем, ако имаш възможност кандидатствай в Американския Университет... и още нещо- "Неофит Рилски" е ЮЗУ, демек Югозападен Университет.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5de128f41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   О аз имам въпроси:
Който е задочно има ли право на общежитие?
В общежитието надеждно ли е, в смисъл ако реша да изляза някъде някой да не влезе в стаята ми окраде нещата?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 59cdd6d796
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката: номер 7, благодаря ти за коментара. Знам че се води ЮЗУ, пуснах темата със заглавие "Югозападен Университет „Неофит Рилски“ Благоевград", но явно модератора е преценил, че заглавието е твърде дълго и го е съкратил. Както и да е, това не е от особено значение.
Искам да питам и какво означава акредитация? Например някоя специалност е акредитирана до 2013 година, друга до 2015 и т.н..

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 940c1109a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Акредитацията е срок на валидност. Ако дадена специалност няма акредитация от МОМН значи не е легитимна. Най-дългият срок за акредитация е 5 години. Това гарантира, че в следващите 5 години тази специалност ще бъде легитимна и съответно дипломите от нея ще се признават навсякъде.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5480c2c942
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Здравейте! Авторката е попитала за повече информация относно специалността "Социални дейности", но аз лично не открих такава. Четох повече за условията в общежитията и т. н. Бих искала да ми разясните мога ли да кандидатствам в тази специалност само с оценка от ДЗИ? Втората ми матура е по Философски цикъл. Има ли реализация за завършилите специалността? Има ли задочна форма на обучение? Моля за малко повече информация относно тази специалност в ЮЗУ “Неофит Рилск“, Благоевград. Благодаря предварително!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3295555375
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, искам да питам авторката записа ли се в ЮЗУ каква специалност и харесва ли й :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9adcb76871
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Може ли да ми кажете какви са условията в студентските общежития в ЮЗУ “Неофит Рилск“, Благоевград ?
Има ли топла вода ? Как се затоплят и по 2ки ли са ?
Ще бъда първа година там и искам да се запозная с атмосферата :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker