Преподава се неразбираемо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Преподава се неразбираемо
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2598 пъти
Искам да ви споделя нещо.. Тежко ми е, че хората са станали егоисти и гледат само за себе си.. Например в университета преподава се материал по супер неразбран начин, понякога се преподава с монотонен тон.. , всеки е егоист...

Никой не го е грижа за никого.. По телевизията и в ежедневието обиждате се, подигравате се, надсмивате се.. все едно някой е перфектен ли, какво се търсят все кусури на другите?

По телевизията понякога се изтъкват неща, които не са правилни и се рекламират, за да се популяризират, а за стойностните неща се замъглява погледа...

Според мен всичко трябва да започне с разбиране, без завист, без злоба и също когато се пишат учебници, да се пишат малко по-разбрано.. за хора на средно ниво на интелектуално развитие.

Нивото на образование ще бъде високо, само ако се обяснява по-разбрано, по-нагледно с картинки, защото ако един професор е професор, той трябва да обясни така нещата, че поне повечето хора да го разберат, за да бъде достъпна информацията за всеки!

Според мен информацията от уроците трябва да е нагледна и интересно поднесена... за да задържа вниманието.. и да обогатява възпитанието...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 913a10d52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Грешиш авторе, много е добре за младите хора да научават нови дум, така и така книги не четат. За университета щом са те приели значи имаш достатъчно голям речник и би трябвало да разбираш какво ти говорят. Няма как професорът да ти рисува картинки като учителка в детска градина. Той е там за определено време трябва да ви насочи вниманието към дадени теми а вие да си търсите и повече информация. Светът се развива на доста бързи обороти и младите трябва да наваксват.
Според мен трябва да прекъснеш следването за година две да четеш, натрупаш знания и тогава пак да опиташ да разбираш професора.
Аз съм само против лъжите и цинизмите в учебниците.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2464615b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато не разбираш нещо трябва да питаш преподавателя. Така следващия път, когато си изнася занятието ще го коригира. В някои случаи е възможно преподавателят да надценява нивото на студентите и така да ги прави по-сложно. В днешно време имаме интернет и компютри, за да правим справки.

Между другото какво учиш?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9acebd106c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   .. Например по-скучните науки, за да станат по-интересни и разбрани, може да се направят схеми, таблици, графики, диаграми, картинки... В много от учебниците в Русия учебниците им са със схеми напримерно и с таблици, например учебник граматика на английски език, само в таблици. Трябва да се измислят нови неща, не само сухо написан текст, а и нагледни неща.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8f46c79037
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че просто не си за следването и университета си. Четеш малко или изобщо не четеш задължителната литература. Не се чете като любовен роман, а се учи, правят се упражненията, задаваш си въпроси.

За съжаление не всеки е за университет, но у нас всеки срещу пари може да влезне в университет. Имаме страшна инфлация на висшето си и не произвеждаме специалисти.
Хора като авторката са доказателство за това. За нея би било по-добре да се концентрира върху практични занятия, които да разбира и да са на нивото ?. После да стане някакъв специалист в някаква област и готово.
В другите страни за счетоводители, секретарки, администрация не искат висше. Дори на преводачите не искат, за едно 90% от професиите не ти трябва висше!!!

Има страшно малко висшисти, но така и средното има тежест, както и професионалната квалификация като цяло, а висшистите също имат своето място, ценят се и са тройно по-добре платени от останалите, но и останалите имат работа и добър доход, защото са започнали от 16 годишни. да работят и да трупат практически знания.

Не може на един човек, които иска да работи например като обикновен счетоводител да му набиваш в главата абстрактно научно знание, формули по микро и макро, модели по маркетинг и мениджмънт.
Накрая излиза човекът от платения университет и не може да работи на една проста счетоводна програма.

Така е за много други професии - трябва да си електро-инжинер едва ли не, за да можеш да направиш проста електро-инсталация на една проста къща.

Авторката е права иначе - трябва да има възможност за реализация и на такива като нея. Не всички сме за висше просто, но все пак много могат да бъдат добри специалисти с повече практика и разбираеми учебници на неакадемично ниво. Но проблемът е в системата, неговите жертви са тези като авторката.
Губи цялото общество, защото инвестира в псевдо висши, а работодателите една секретарка не могат да намерят като хората

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9acebd106c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автор:
Става въпрос за разбираемо написани учебници, не само за децата, но качествено направени учебници по европейски стандарти. Имала съм наблюдения над руски и английски учебници, хора, много по-добре обяснени са нещата, добиваш представа и е по-ясно написано и обяснено всичко, има схеми, диаграми, таблици...
Също за учениците, не е нужно една химия, една физика да бъде написана така, че децата да прекарват с часове пред учебниците и да не знаят какво пише, нека има нагледен материал, повече практика, повече видеопрезентации, повече таблици.
Дори, когато слушахме лекции и решавахме задачи по математика, по мое решение реших да слушам същия урок на руски език, за да разбера нещата, аз нямах пари да ходя на частни уроци, а разбира се не става въпрос за Русия, или Англия, казвам ви пример, сега да не почнете да говорите това онова за тези страни. Мисълта ми беше, че повече от половината аудитория бяха скъсани на изпита, което не е мн. нормално толкова хора нищо да не са разбрали, тоест извода е, че не се преподава разбираемо!
Стига вече с тези сухо предоставени теории, и монотонен тон, обяснете нещата хубаво, покажете ги и нагледно, давайте примери и да се развиваме и образоваме всички в бъдеще! Никой не иска тъпи хора никъде!

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 284e86c0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, ученето не е за теб.
Аз съм учил и в чужбина, и у нас, и едно мога да ти кажа - в ученето му е майката, във воденето на записки, в ЧЕТЕНЕТО на допълнителна литература, не в това, някой на готово да ти поднесе знание. Не става така.

Който учи висше, трябва да разбере - университетското образовение не е да учиш за баничар.

Няма да можеш да ме разбереш. Не се обиждай - просто си губиш времето с твоето „висше“. Ще си поредната безработна „висшистка“, защото така и не си научила да търсиш и да намираш знание. Не си виновна, просто не си капацитет по рождение. Да, има и учебници за хора като теб, но не ги търси в университетите (и на Луната да отидеш), а чети книги по готварство, пекарство, фризьорство, козметика, шев икройка... все практични неща.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9acebd106c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм съгласна с теб, защото определено учебниците не са на нужното ниво в България... трябват подобрения, много презентации, много графики, много таблици, много ако щете осъждайте картинките, но ако не картинки, поне схеми!!!!

Руските учебници са много, много на по-високо ниво, съжалавям, че Ви го казвам, за да не обидя някой професор, но определено от години уча от такива учебници по математика... за да имам по-високи резултати в университета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker