Кандидатстване в гимназия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване в гимназия
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 12205 пъти
Здравейте, в края на годината ще кандидатствам за гимназия и отчаяно търся съвети от хората който са
по - опитни или вече са там за да ми кажат относно следите гимназии:
1 английска езикова гимназия,
2 английска езикова гимназия,

НФСГ, НТБГ, СМГ "Паисий Хилендарски ", и 22 СОУ "Георги Стойков Раковски,
кой са по-добри ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2b757cd11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моля ти се, не пиши със съкращения грам идея не схванах.

Като цяло езиковите гимназии се водят за най-добри, ама там ученето е много, през 8 клас е целодневно обучение и честно казано аз там се целя. Следвани са от математическите ПМГ, от къде то доста лекари излизат, но като цяло нивото им е спаднало в близките годинки. Строителните не са лоши, в определени градове и търовските. СОУ- тата за мен са си боза, не че е лошо да учиш така, но гимназията си дава някакъв по-добър старт сякаш. И кажи от кой град си за да зацепим за какво става въпрос.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: afb357b9fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първа английска по мое време беше доста зле. Там беше най - важно при коя учителка в подгответо ще попаднеш по отношение на това, доколко ще научиш езика, ако не си от тия, които си дават зор естествено. Като цяло имаше доста странни учители. Но който е искал (тези, които обичаха да си дават зор) е научил английския перфектно в крайна сметка.
А и аз учих там преди 4 години.
Плюсът на т. нар. елитни гимназии е средата, в която ще попаднеш. След време ще разбереш за какво говоря, ако влезеш в такова училище.
Така че остави 22ро на по - заден план в списъка с училищата, само ако не ти стигне бала. Не казвам, че е лошо училище, но не е в тази графа, за която говоря.
СМГ съм чувала, че не е лошо, зависи дали математиката ти е най - силна.
В крайна сметка съветвам те да проучиш Първа и Втора АЕГ и да избереш една от тях, посредством хора, които учат в момента там. Сигурно имат форуми училищата. И след това проучи и кой е най - добрият преподавател, в чиито клас можеш да се запишеш, ако ти стига бала да избираш.
Но ще ти трябва доста да поучиш тази година, ако избереш тези гимназии.
Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3838704e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Забравяш НПМГ.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0034800c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интересно, явно изборът е между първа и втора АЕГ :-)

Не знам в момента как е, по мое време немската в София се водеше най-елитната гимназия в града (ако някой ще пита коя немска - има само една, само тия дето не са в нея твърдят, че има повече от една). Както казва номер 2, за английските и двете съм чувал кофти отзиви, поне по онова време, не знам сега как е. Френската също имаше кофти слава на наркоманска гимназия.

Права е номер 2, че предимството да си в т. нар. "елитна" гимназия не е толкова знанията, колкото средата. В моя випуск имаше деца на доста неслучайни хора, като почнеш от главен прокурор, големи строителни фирми, вносителя на Самсунг за България, и стигнеш до един от адвокатите, които защитаваха нашите медици в Либия. В момента голяма част от тях също са на неслучайни позиции в неслучайни фирми, от Merril Lynch и Porsche до Lindner (фирмата, чието представителство за България е основано от Плевнелиев).

Това, което не ми се връзва, е че слагаш в един кюп езикови и математически гимназии. Двете нямат нищо общо и е малко вероятно да ставаш и за двете, поне когато си говорим за елитни такива. Номер 3, според мене НПМГ съвсем логично не е в списъка, защото единиците хора, които стават за там, знаят много добре, че искат там да учат и не се чудят кво да правят.

Във всеки случай мога да ти кажа едно - ако сега тепърва почваш да учиш за кандидатстване в гимназия, може да забравиш за случая. С това се почва в началото на 7 клас и се учи цялата година много здраво, вкл. през ваканциите. Аз в седми клас не знаех кво е почивен ден, събота бях от 10 до 17ч. на уроци ли литература, а в неделя пишех домашните за следващата събота, защото през седмицата нямах никакво време за тях - тогава ми бяха уроците по математика, както и по между другото нормалните домашни за даскало.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f70efd61b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   защо нпмг лоша ли е, и аз искам да влезна там с паралелка география и английски :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0034800c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 5, не съм казал, че е лоша, обратно в НПМГ нивото на обучение е изключително високо, бих казал най-високо в цяла България. Освен това е силно специализирана в определени области на природните науки (както си личи от името). Така че там влизат хора, които са наистина много, МНОГО добри в съответната област и се броят на пръсти в цялата страна. А такива хора не се чудят къде искат да учат, те знаят какво ги влече и в какво са добри, и знаят много отнапред, че искат да са в НПМГ.

Затова казах, че щом авторката се чуди между толкова много възможности, значи не е за НПМГ.

Конкретно за география и английски нямам наблюдения, но аз бях кандидатствал там в паралелка математика и информатика, и мога да ти кажа, че приемния изпит беше по-тежък от кандидат-студентски. Разбира се не на материала от кандидат-студентски изпит, но нивото беше МНОГО над средното за 7 клас, докато кандидат-студентските са долу-горе на обичайното ниво за 12 клас.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1b7885883c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кубрате, не зная на какво може да научи НПМГ, на което да не може СМГ, що се отнася до математика. Учениците от НПМГ са тотално пропаднали, поне морално. Дори образованието там да беше чак пък толкоз високо, а то не е, в крайна сметка уроците за това какви хора да бъдем, на които учи това свърталище, са ми достатъчни за да зная, че ако един ден имам дете, никога не бих искала да го пусна там, още повече ако е дъщеря. Пълни изроди, които правят такива изродщини, че направо нямам думи. То те и репутация на такива си имат.
Сигурно поведението там е такова, каквото е в по-пропадналите училища. При нас не било никога такова, каквото е в НПМГ. Само като чуя за това свърталище лошо ми става.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0034800c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7, кажи конкретно за какво говориш? Аз пропуснах да кажа, че информацията ми е от преди 10 години, но тогава НПМГ си беше "върха на сладоледа" по отношение на природните науки. Още повече, че в него преподават отчасти и доценти от математическия, химическия и физическия факултет на Софийския, които и без друго се намират близо до НПМГ.

СМГ разбира се също учат математика, разликата е в летвата и нивото както на обучението, така и на хората, които са там. В НПМГ има доста "изроди" в положителния смисъл на думата, хора които не се движат с "масата", не се обличат като всички и понякога изглеждат малко "чалнати". Но не съм виждал нито агресивни, нито по друг начин опасни хора, от които да трябва да пазиш дъщеря си.

Но разкажи точно какво имаш предвид, може нещата да са се променили.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 655a864080
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз съм завършила НПМГ и ще се гордея до края на живота си с този факт.
Тя ми даде прекрасно образование, което ме пласира навсякъде до момента. Атмосферата в това училище е уникална и номер 7 явно завижда, че не са го приели там, а се е задоволил със СМГ...
Номер 7, "Н"-то пред името на училището означава НАЦИОНАЛНА, а "П"-то означава ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА. Освен математика, която се предлага и в СМГ-то, там се учи биология, биотехнология, химия, физика и география.
Аз завърших биология и имам реализация, моите съученици също се реализираха повече от добре. По отношение на пропадналостта, не знам за какво говориш. Мога да ти кажа, че от 15 годишна ме пускаха на купони с преспиване, защото моите родители вярваха в мен и в съучениците ми. И аз съм оправдала доверието им. Мърша има навсякъде, но това не означава, че от една черна овца трябва да си вадиш извод за цялото стадо.
До ден днешен тези хора (съучениците ми) си остават един от най-милите спомени и едни от най-близките ми приятели.
Аз бих насочила детето си натам, само че е много малко и не знам какви интереси ще има занапред.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 655a864080
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм номер 9:
Кубрате, ти си прав за всичко, което си написал! Радвам се, че попаднах на НПМЕГЕЕЦ!!!
Изпитите след 7 клас бяха адски трудни, аз кандидатствах там преди точно 22 години. Първо се държеше математика, след като излезеше резултата от нея се кандидатстваше по специалността, която си си избрал.
Преподаваха ни университетски преподаватели по специалните предмети.
Отношенията учител-ученик бяха специални и бих казала уникални.
И си прав в това, че само ако наистина много искаш определена специалност, кандидатстваш ТАМ. Аз избрах биологията още в 5-ти клас и знаех, че там ще кандидатствам. Приеха ме в езикова гимназия, но аз не се записах. Радвам се, че родителите ми не се намесиха, защото ако бях останала в езиковата, със сигурност нямаше да уча с желание.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1b7885883c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   9/10, никога не съм искала да уча в НПМГ и никога не съм кандидатствала там, слава Богу. Също изобщо не говоря за преди 22 години, но за преди 10 и сега със сигурност. Добре че никога не съм била там по това време, кой знае сега какъв човек щях да съм, направо не ми се мисли.
Кубрате, в думата "изрод" влагам всичко, но не и положителен смисъл. Нямам нищо п/в различните хора, тези в НПМГ не са различни по този начин. Те съчетават всички гадости точно на обикновените хора, само че в по-голяма степен. Ако другаде се правят простотии на купони, събирания и т. н., то в НПМГ е такова държанието по принцип. Достатъчно случки зная, вече ти ако си бил в някакъв свестен клас от много изродски- ок. Интересното е, че в моето училище, което мога да уведомя 9/10, е една от елитните гимназии с по-висок бал, ужким бяхме по-бурен клас, но такива неща, такова отношение към различните, такива простотии с момичетата, които се правят в НПМГ, не сме имали. Винаги съм си мислила, че това е така, защото у-щето ни е по-елитно. Оказа се, че хората в НПМГ са със същото поведение, което се показва в най-скапаните у-ща, далеч не съм единствената, която го твърди това.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 655a864080
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какви случки знаеш? Знаеш - а виждала ли си? Разправяли са ти разни неуспели да влязат вътре или изключени смотаняци. Смешна си.
Знаеш ли сладуранке, че изключваха за успех под 4. 50?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8989dc1e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 9/10, съжалявам, че трябва да те разочаровам, но не съм НПМГеец :-) Казах само, че съм кандидатствал там, приеха ме, но в крайна сметка избрах немската. Не съжалявам за избора си, не мога да кажа дали беше по-добрия, защото не знам какво щеше да стане, ако бях избрал НПМГ, но във всеки случай съм много доволен от НЕГ. Математиката (с което бях кандидатсвал аз) може да си я учиш навсякъде, а конкретно при нас в НЕГ нивото по математика беше много високо, въпреки че е езикова. В 10 клас учихме анализ, в 11 клас аналитична геометрия - идвете по програма се учат в първи и втори семестър във ФМИ.

Номер 7/11 - това, което правиш, е чиста проба плюене и нищо повече. Така и не разбрахме КАКВИ са аджеба тия случки, дето ги "знаеш" за НПМГ? Какво е станало точно? И откъде си толкова осведомена, след като не си учила там? И къде си учила всъщност?

Говори конкретно, иначе се дисквалифицираш сама.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9decfce511
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз съм в СМГ и да ти кажа честно очаквах малко повече математика, но... в крайна сметка в 8-ми клас си подготвителен с английски или немски а после имаш повечко математика и информатика ; за 22-ро също съм чувал хубави неща но не уча там и нз как точно е ;после НПМГ просто забрави за там това училище е толкова пропаднало че няма на къде ;) и като допълнение някой нека да допълни за езиковите тъй като не съм им фен и не съм запознат със тях :) (btw аз съм 10 клас )

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a13a31ddcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Номер 14, и теб да попитам - КОЕ конкретно е пропадналото на НПМГ?!

Кубрат

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6f08ad8ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   В 8 клас 20% са наркомани, а в 9 клас - 40% са наркомани, в 10 клас- 60% стават наркомани, а тези, които завършват и остават чисти са едва 25-30%. Учителите от НПМГ ни съветваха да махнем дъщеря ни от там, защото има опасност да стане наркоманка. Това е истината за това "елитно училище. Учениците се другират в тоалетните, а дилърите са вътре в училището. Така е, защото директорката г-жа Генова много се притеснява за имиджа на училището, не се дава гласност на това, което става там и децата не се изключват, защото МОН дава пари на училищата по брой ученици. Т. е причината да е пропаднало училището е политиката на МОН и на директорката г-жа Генова.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker