Правото в България и чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Правото в България и чужбина
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 7667 пъти
Здравейте, мисля да кандидатствам право, много хора ме разубеждават, но аз още от малка го мисля и искам, а и не виждам с какво друго бих се занимавала.

Та въпросът ми е, ако отида да уча право в Германия, то трябва да е международно, за да мога да го практикувам както там, така и в България. От друга страна знам, че точно това следване е много трудно, почти не остава свободно време от учене, а аз ще трябва да работя и да се издържам сама още от първата година.

Ще съм благодарна, ако споделите вашето мнение и опит по темата. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 503cd1f2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малеее големи глупости си написала. Да учиш международно право означава да учиш за правното регламентиране на отношенията между страните-регламенти на ЕС, двустранни договори, конвенции-международно публично и частно право се наричат тези две дисциплини. като учиш в германия право ще трябва да ти признаят дипломата после и у нас. Истината обаче е, че никой от хората завършили в Германия, Франция-Сорбоната или където и да било в Европа не се е реализирал напълно у нас. Причините са много няма смисъл да ги изброявам, но в общи линии могат да се обобщят в това че в България друго право освен правото на пачките няма.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c8d209158a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Авторката:
Ами не, не са глупости, наясно съм какво означава да уча международно право и не, не искам да се реализирам в България, не искам да живея тук. С международно право може да се работи за фирми/лица по цял свят. Въпросът ми по-скоро беше дали има смисъл след като вече има толкова юристи. И за издръжката в Германия. Но май няма хора, които да ме ориентират.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 10196292ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да се следва право в чужбина (в Германия с тези държавни изпити - особено) е трудно - наистина заема повечето ти време. Ако трябва и да работиш, колкото и старателна и съвестна да си, мисля, че трябва да предвидиш удължаване на следването извън 5те определени години. Просто информацията, която трябва да "преработиш" изисква много време и преповтаряне, за съжаление не е достатъчно само да си умна и да разбираш логиката. Нещата, на които изпитват, са свързани с много, много фактология и затова времето, което трябва да се отдели за изпитите по право, е значително повече отколкото в други специалности. Чувала си може би как студенти по инкономика се хвалят /някои даже се оплакват/ че са учили "цели" 4 дни, но са взели ужасно тежкия изпит с отличен! Е, ако учиш право, времето за учене се мери със седмици и месеци. Ето защо помисли сериозно дали искаш да учиш и работиш едновременно, тогава следването най-вероятно (освен ако не си голямо изключение и паметта ти ти позволява с 1-2 прочитания да научиш нещата в детайли) ще премине 6 години...

По-добре е отсега да го имаш предвид, за да направиш прагматичен избор, а не да се измъчваш в последствие и да си гузна, че докато другите вече са завършили, ти си още някъде след средата, но далеч от края...

Освен това държавните изпити в Германия са много стресови - 6 писмени изпити, после устни в рамките на 1-2 месеца, като имаш право на 2 опита.. Ако се издъниш и при втория опит, годините следване отиват на вятъра. Ако пък се справиш, но имаш ниски оцевнки, също се смята, че ще е трудно с намирането на свястна работа.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 89fd4a529b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям номер 3, правото в Германия е много тежка специалност. Много се учи, и дори да не трябва да работиш паралелно, пак е СТРАШНО трудно да завършиш за предвидените 5-6 години. Ако работиш НЯМА начин да го завършиш за това време. Аз познавам хора на по 27-28, които учат право и още не са завършили, а са почнали на 19.

За издръжката не знам какъв точно ти е въпроса, ще ти трябват около 500-600 евро на месец за нормален скромен (студентски) живот. Тия пари може да ги изкараш с около 15-20 часа работа седмично, което значи че на практика половината от времето ти през седмицата ще отива в работа. Съвсем отделен е въпросът дали и кога ще можеш да си намериш работа, но това вече зависи много от града.

За международното право си права, номер 1 леко се е поизхвърлил. Аз лично познавам двама човека, завършили международно право в Германия, които сега работят като адвокати в България. Единият е юрисконсулт и член на борда на голяма българска компания, която търгува с Германия, а другата е адвокатка на свободна практика, освен това експерт по право на ЕС в Министерството и държи лекции по международно право в Софийския. Наскоро ми се наложи да им ползвам услугите, тарифата им е 100 евро на час, което дори за Германия е страшно много.

Така че не се отказвай, има перспектива, но има СТРАШНО много учене, бъхтене и бачкане!

Успех!

Кубрат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker