Реализация на юрист в МВР? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Реализация на юрист в МВР?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 25455 пъти
Здравейте! Какво мислите за професионалната реализация на един юрист в полицията?

Става дума за нещо от рода на инспектор, следовател. Доколкото знам е задължително да си изкарал 6-месечен курс, така ли е? Някой, ако работи в тази сфера, ще се радвам да сподели повече за обучението, перспективна ли е тази работа, заслужава ли си човек да се занимава с това? Имам още доста време докато завърша, но започвам да се замислям какво ще работя след това.

Сега, може би, някой ще каже да се ориентирам към професии като съдия, прокурор и т. н. Не отхвърлям тези варианти, но ми се струва, че искам да се занимавам с противодействие на престъпността. Някои ще кажат, че гледам много филми, но предпочитам някоя интересна работа, динамична, с която да помагам на хората и да съм полезен на обществото. Не ми се седи просто зад някое бюро и да правя едни и същи неща всеки ден.

Всеки може да каже гледната си точка, но ми се ще да чуя мнения на колеги /юристи/ и на хора, работещи в структурата на МВР. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 878ca80152
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най хубаво се захващай със земеделие - там работата е повече от динамична, всеки ден правиш абсолютно различни неща ;)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 452e1c0547
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ако нямаш какво да кажеш, по-добре замълчи.

Бъди полезен на другите с коментара си!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 10f52f11da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моя приятелка завърши данъчна администрация и право. Сега работи в РДВР като дознател / не следовател/. Не искам да си спомням през какви конкурси и изпити мина. То не бяха психотестове, измислени тестове и т. н. Всичко беше формалност, за да назначат техни хора. Всичко това траеше близо 4-5 месеца, докато намери много яка връзка с човек, който да и помогне в системата. Тя е много кадърен и умен човек със знания, но без връзки. Слава богу, подадоха и ръка и успя. Ако нямаш човек, просто не се надявай. Пожелавам ти успех и търси връзки!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d062be7e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Работя в системата на МВР като дознател / разследващ полицай от 4 години.
По образование съм юрист, пол - жена. Работата е интензивна и интересна, но, както всяка работа си има своите плюсове и минуси. Плюсовете са :добрата заплата, осигуровките, първа категория труд, безплатният транспорт и някои материални придобивки, като пари за дрехи и т. н. Минусите са - на първо място - дежурствата - полицаят е на работа 24 чаа в денонощието, могат да те извикат, когато имат нужда от теб, отделно даваш и дежурства. Друг голям минус, особено за мен - са нелицеприятните гледки - когато постъпиш в полицията - ежедневие ще ти бъдат огледите на трупове, изнасилвания, побоища, а и не си застрахован от посещение в моргата... Предварително си прецени дали можеш психически да издържиш на тези гледки... Всеки ден, в работата, ще си "комуникираш " с разни отрепки - наркомани и проститутки... Но все пак аз обичам професията си - и мисля, че постъпването в системата на МВР, е една добра професионална база за бъщето развитие! Успехи!!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 452e1c0547
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Благодаря за бързите отговори на №4 и на №5! Искам да попитам още няколко неща и по-специално към №5.

1) Не спомена нищо за курса на обучение? Без да си го завършил, не можеш да работиш в полицията, нали? Как стоят там нещата? Какво точно се учи? Работа с оръжие, стрелба, психо тестове, разпознаване на наркотични вещества?

2) Има ли шанс да те вземат на такава работа /дознател/ без връзки? Или и тук нямат значение личните качества и уменията, а кой кого познава?

3) Как да преценя дали психически ще издържа на нещата, които казваш? Ти как разбра дали ще се справиш?

4) Какво точно представляват тези срещи с "отрепките"? Да четеш морал на някакви деградирали младежи ли? Нещо като психолог в училище, който се занимава с проблемните деца, но по-лошо?

Дежурствата и внезапните повиквания не ме притесняват. Жалко, че не е разрешено да се дават координати за връзка, защото действително ми стана интересно, но както и да е. Имам още време докато завърша, просто проучвам нещата. Благодаря предварително!

Авторът

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be914f5f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Да започнеш работа в системата на МВР е с основното и май единствено условие да имаш яки, ама много яки връзки, защото привилегиите са много и заплатата е висока. Въобще не се хаби да се явяваш на конкурси, ако не си ти човекът- колкото и да си подготвен ще си бъдеш вечният втори-това е реалността.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d062be7e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Привет, аз съм № 5 :-). Сега, на въпросите - чувала съм за връзки... но аз лично връзки не съм ползвала! Превилегии наистина в полицията има - и то достатъчно - безплатни карти за градския транспорт, пари за дрехи, евтини почивни станции по красивите ни черноморски и планински курорти.
На курс се ходи в Академията на МВР, след зачисляването ти към редиците на полицията, като курсът, поне по мое време, беше 6 месеца / като през това време ти плащат и заплата!!! / - на курса те обучават в т. нар. " полицейско право " и по НК и НПК, като последните, се предполага, че си ги знаеш, нали все пак си завършил юрист. Има и практическо обучение - стрелба, бойни изкуства и т. н.
Работата ти като дознател ще бъде свързана основно с НК и НПК - на т. нар. " отрепки " няма да им четеш морал / въпреки, че не е излишно и това... / - а ще работиш по наказателните закони.
А с гледките, с тях просто не се свиква...
Надявам се, да съм ти била от полза! Успехи и само напред!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 026f0b7955
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Здравей! Вероятно сме състуденти, аз също уча право. Това, което знам е, че един от така да се каже по-лесните начини за реализация е именно системата на МВР. Като казвам лесен, нямам предвид съвсем лесен. Не знам кой курс си, но в 4-ти, 5-ти ще добиеш представа. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 94644d97a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наистина трябва яко да си помислиш дали ще ти е приятно гледките. Понеже ти е приятно разследването. Помисли си много добре защото това се отразява на живота ти. Аз също съм се ориентирала на там ама ме е страх заради тези неща тъй като нямам здрава психика. Ама иначе ми е голем кеф да разследвам. И незнам на къде да тръгна

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6f10efb403
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами майка ми работи в полицията и е на същото мнение, защото и аз натам се бях запътила-с връзки. Да, могат да те назначат и без връзки, но по-големите длъжности, заплати и т. н. ще ги взимат хората с връзки

 
  ...

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 0534f2a29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Здравейте, завърших право и желанието ми е да работя в системата на МВР като разследващ полицай. Инетересува ме дали като условие за допускане до конкурса е наличието на юридически стаж и юридическа правоспособност, както и дали все още има курс на обучение преди постъпване на работа?

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 1106139c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Юридически стаж не е задължителен, но правоспособност ще ти е необходима. Ако още не си получил/а дипломата, можеш да кандидатстваш и със служебна бележка от университета за взетите изпити.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 92da8232d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Имам въпрос! Колко време тече един курс за полицай/разследващ полицай? И на колко години трябва да си, за да можеш да бъдеш такъв?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker