Кандидатстване в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване в Англия
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 21934 пъти
Искам да уча в Англия, знам перфектно език дипломата ми се очертава около 5, но това, което ме притеснява е финансовото ми положение...

Университетите там са скъпи, така че ще работя няма как, но дали ще ми стигнат парите за да плащам образованието си+квартира, прехрана...? Това ме притеснява най много. Нашите не могат да ми помагат. Миналата година си мислих дали не е по-добър вариант, ако завърша висшето си тук в България, и след това карам второ висше в чужбина, но се отказах като разбрах, че висшето тук не се зачита в чужбина...
Какво ще кажете вие по този въпрос? Вярно ли е или не е вярно? Има ли хора, които учат в чужбина и посещават този сайт? Моля Ви пишете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7d8965c801
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, българското образование СЕ ПРИЗНАВА в ЕС, а и извън него. Познавам хора с български Бакалавър, които са завършили МВА в САЩ например.

България е подписала Болонската конференция (прочети за нея) и съответно нашите дипломи са признати в ЕС 100%. Не позволявай да те дезинформират и не позволявай други хора да взимат решенията вместо теб.

Иначе, според мен ще са ти нужни за началото 3000 паунда минимум + първата такса за университета. Едва след това ще можеш да работиш, а и работната заплата се плаща за изработен месец - т. е. за февруари се плаща в март. Така е в цял свят. За първите месеци значи ти трябват пари, за останалото врееме- зависи от теб.
(само легализацията на дипломата ти за средно образование е поне 250 лв., билет... и т. н., аз с под 5000 паунда чисти + първата такса за университета не бих заминала)
Успех!

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 48f936983c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брат ми учи в Англия, първа година му е. Родителите ми му помогнаха финансово за първия семестър, малко и за втория, а сега са го приели на някакво място да стажува, за да може да работи понатам. Не мисля, че ти помогнах с нещо :D, но все пак успех занатам. Дано измислиш нещо (:

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bd9b894a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Истината е, че специално в Англия трябва много да се бачка, за да се издържаш сама и няма да можеш да смогнеш най-вероятно. То и без да бачкаш е трудно, а и с бачкането... отделно домакински задължения... Смятай и таксите там са ЛОЛ.
Аз кандидатствах в други държави в Европа, където поне няма такси, иначе никъде няма лесно. За образованието в България-то също не е евтино, ако се издържаш сама. А и не е толкова качествено, ти остави другото. Пожелавам ти успех, каквото и решение да вземеш! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4add748e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелят ми учи в Англия. Можеш да теглиш заем, който да покрие студентските ти разходи, така че ти да си поемаш само наем, разходи, което горе-долу ти излиза все едно си студент в София, ако си от провинцията. Можеш да си намериш почасова работа, която е доста добре платена. Той работи, за да ми купува билети да идвам при него и да живеем с тези пари и вече 2 години се справя чудесно. Поразпитай за тези опции, ако си се спряла на университет и град, но повечето студенти са така - със заем от държавата.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 96e038a512
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Ами много наши момичета продават телата си там за да може да се издържат ако си красива...

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 83ac4635fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Най-мразя като се пишат глупости. Продавали телата си... Има студентски кредит, връща се като почнеш работа. Покрива таксите за обучение - много са високи. около 6000-8000 паунда годишно. Останалото ще плащаш - общежитие и храна. Скъпо и, но мисля, че си струва. Практически всички работят, но неот първата година. Трябва си начален капитал, за да започнеш и докато се ориентираш. Дипломата ти е нисичка. Срокът за документи май приключи. Може би ще останеш за следващата година. Документи се подават от септември, до края на февруари май. Така или иначе - повечето мои познати вече са получили отговор за условен прием за учебната 2012-2013 г. Там сроковете не са като тука. В 12 клас още от септември се подават документите за Англия чрез системата UCAS.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 303b26c9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Друг вариант е Шотландия. Там таксата за университета на всички от ЕС се покрива от правителствена организация (SAAS). Иначе с почасова работа принципно можеш да се издържаш. Позволени са ти 25 часа работа на седмица. Проблемът е, че ще ти трябва в началото пари за няколко месеца, защото издаването разрешително за работа отнема време и после докато си намериш работа пак ще мине време. И имай предвит, че никой не ти гарантира, че ще си намериш работа... напоследък не гледат много добре на българите.
Иначе само недей да използваш агенции за кандидатстването. Само ще ти вземат парите, а после и нервите. В UCAS всичко е обяснено и ясно, а чичко google знае всичко.
И едно предупреждение. Не се надявай на много ако дойдеш тук. Аз уча в The University of Edinburgh и не съм особено доволен, а той последно беше в топ 20 в света.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2285798511
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   №7 знам че ще е трудно отначало... Казваш, че не гледат добре на българите? Точно от това ме е страх. Ако отида не искам да съм изолирана и дискриминирана заради това, че съм българка... Какво имаше предвид под това, че не гледат много добре на българите? Вярно ли е, че се държат с българите така както ние с циганите? Имаш ли си приятели там?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0091992daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Така, само ще допълня, че преди 1 година и аз мислих по същия начин, докато наистина не се заинтересувах. Не гледай цифрите!
1во - Съществува едно нещо, наречено UCAS(при първо писане в гуугъл няма да разбереш абсолютно нищо за това, докато някой не ти каже. Това е британска организация, през която минават почти всички университети и чрез нея се тегли СТУДЕНТСКИ ЗАЕМ ЗА ПОКРИВАНЕ ТАКСАТА НА ЦЯЛОТО ОБРАЗОВАНИЕ.
2ро- Има така наречените Scholarships(Стипендии), които не са само за добър успех, а са също според това вашите какъв годишен доход взимат. Пример- вашите взимат 20 000 лв годишен доход, което се равнява на 9 000 паунда. А в графите на университетите е записано, според това колко ти е годишния доход, каква стипендия получаваш.
3то- Имаш така нареченото подпомагане(Bursary), с което не трябва да се обиждаш, с това че те наричат безпаричен, както съм и аз де(ние българите сме безпарични за тях). Според това дали си социално слаб по техните изисквания, те ти отпускат помощ към Accomodation(това е цялостния ти
живот там плюс общежитието, което ти излиза повече от таксата. )
Общо казано - имаш UCAS, Bursary, Scolarships. Чрез тези 3 неща ти можех да си осигуриш желаното от теб образование стига да учиш усилено...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0091992daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И да подчертая, има университети в Англия, които още имат срок до Септемви. Така че, ако си изкараш АКАДЕМИЧНА СПРАВКА(Оценките ти до момента) можеш пре спокойно да подадеш документи. Също така ти е нужно да имаш ПРЕПОРЪКА от учител или можеш и сам да си я напавиш. И най- важното МОТИВАЦИОННО ПИСМО. Хванеш ли се за 1 седмица можеш да приключиш със всичко и да си подал. След това ти искат Истинската диплома след като си завъшил, за да те приемат окончателно. :) Пък ако искаш можеш да оставиш за следващата година, но не смятам, че е добра идея, въпреки че има страхотни възмощности за GAP YEAR( годината преди да тръгнеш в университет и годината след като завършиш училище- демек, тая година) има по сайтовете, ако имаш воля можеш и до Щатите да отидеш да работиш за 1 година, но пък можеш и в Европа.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7d8965c801
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   9. дава много полезна информация, но забрави да напиче, че има нещо, което се нарича „задлъжнялост“ и още нещо, наречено „лихви“.

Хора като вас с хиляди паундове дългове не могат да се приберат в България, дори да искат. Ясно - сега не искате, но след 10 г.?

Вие поне 1/3 от заплатата си един ден ще давате по кредити! В това време информатиците в София ще си печатат пара, ще си изплащат жилище, ще си гледат деца и семейство. Е, заслужава ли си?

Имам братовчедка в Англия, ама техните имат сериозно средства. Е, за такива там е ОК. Всеки си знае де.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7d8965c801
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9. дава много полезна информация, но забрави да напиче, че има нещо, което се нарича „задлъжнялост“ и още нещо, наречено „лихви“.

Хора като вас с хиляди паундове дългове не могат да се приберат в България, дори да искат. Ясно - сега не искате, но след 10 г.?

Както и да е - аз се подпомогнах само в последните 3 семестъра на образованието си с държавен кредит. Не съм спирала работа при това - сега плащам към 105 евро всеки месец кредит. Предимството е, че лихвата е символична (1%), че вноската е минимална и може и от Бг-то да се плаща..в следващите 7 г. обаче си вързан... Смешно малък ми е кредитът при това. Вие поне 1/3 от заплатата си един ден ще давате по кредити! В това време информатиците в София ще си печатат пара, ще си изплащат жилище, ще си гледат деца и семейство. Е, заслужава ли си?

Имам братовчедка в Англия, ама техните имат сериозно средства. Е, за такива там е ОК. Всеки си знае де. Но аз лично не бих взела повече от социалната помощ за „безпарични“ и бих се хванала на работа, за да не влача кредити цял живот

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0091992daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11 не съм забравил, просто в повечето случаи не си ги търсят. Също си имат определени суми за година. Пример- имаш да плащаш на година по 7000 паунда, но ако след образованието си заминеш за щатите имаш 7000 долара на година. Изплащането се определя по това, колко е минималната годишна заплата. Дори преди малко гледах, че един косач на трева във Великобритания взима средно по 20 000 паунда годишно.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ffe9cecbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Хора, може ли, ако сме студенти тук в БГ- след това да караме второ висше в чужбина? Питам, защото скоро попаднах на сайт, в който пишеше, че образованието тук не се зачита в чужбина, т. е все едно нямаш такова? !

П. П ако имаш ниска диплома от средното си образование, примерно 3 или 4, може ли да се явиш на кандидатстудентски изпити и да запишеш специалността, която искаш в чужбина, по-точно в Англия?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c0406d726f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14 - нашето образование е признато в ЕС. Чети, моля ти се за Болонската конвенция!!!

И не - не можеш с тройка да учиш в чужбина. В Англия в някакъв измислен колеж може и да стане... , но само загуба на пари и време

Намери си работа и запиши нещо задочно, ако те приемат някъде в България и гледай да изкараш добра оценка.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ffe9cecbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   15 Благодаря за отговора. Ще уча тук висше, но искам да запиша и второ висше в Англия...
а защо задочно? Според мен, ако си ходя редовно на лекции ще изкарам по-добри оценки за да отида след това в чужбина.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c0406d726f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16 - защото редовно с 3 и 4 не примат.

Но не си мисли, че редовното ще ти изкара оценките. Само ученето ги изкарва. И на Луната да отидеш да учиш, ако не УЧИШ, няма да сполучиш

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ffe9cecbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Прав/права си. Ако завърша с висока оценка, примерно 5, ще мога ли спокойно да кандидатствам в чужбина и да ме приемат?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0091992daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18 съвсем спокойно можеш да кандидатстваш и да те приемат. Имай в предвид, че и в Англия има слаби университети. Това че ще учиш в Англия, не значи, че си в елитен университет. Гледай сериозно на нещата. Можеш да кандидатстваш в добри университети щом имаш диплома 5.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0caf1dbad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Може ли някой да ми каже, дали ако студент прекъсне първата година поради нисък успех или други причини,как ще връща взетия кредит и кога, при условие, че не продължи обучението си?

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4cf00b70a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Интересува ме дали се изисква някакъв изпит по английски за да те приемат. И ако да заплаща ли се?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 27b38bbb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   искам да попитам, къде мога да открия какво се е падало на изпитите предишните години примерно по математика, защото сме българи живеещи и Испания сина ми иска да учи в Англия и просто искаме да погледнем дали се готви правилно дали учи това което ще му е необходимо да си вземе изпита, тук той е отличник, но дали и там ще е?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b424da305f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Не мога да повярвам как можете да пишете, без да сте се осведомили поне малко. В Англия (и почти в цяла Европа) НЯМА кандидатстудентски изпити! Освен документите, единственото, което е свързано с изпит и се иска, е добра оценка на TOEFL или IELTS. За TOEFL не знам, но на IELTS за добра оценка считам всичко над 7. 0. Аз лично изкарах 8. 0. Хора, ЧЕТЕТЕ преди да пишете, за да не ставате за смях, защото това с кандидатстудентските изпити си беше невероятна изцепка!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: eccd80401e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   За новия прием който започва на 15. 09. 2014. Има ли някой представа с диплома в интирваол от 5. 40 до 5. 60 в кои университети в Англия мога да имам шанс за прием за специалности генетика/молекулярна биология, със съответно изисквания резулат от TOEFL. Разгледах всички университети които имат тизи специалности, и не мога да избера петте необходими точно заради ниската ми дипломо. Ще съм Ви много благодарен зао съвета!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 98b299d81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   От 2 години уча в Англия. Имам приятели българи, които учат по цяла Европа - Шотландия, Дания, Холандия, Германия и от собствени наблюдения (а и от разговорите ми с тях), мога да те уверя, че единствения начин да те изолират или дискриминират е ако ти самия се изолираш. Имам познати, които се отчаяха и се върнаха в България. Повярвай ми, ако си усмихнат и комуникативен човек, можеш да успееш навсякъде. И естествено, ако си неуверен, е голям шанса да се провалиш навсякъде. Всичко е индивидуално! :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ea45a898ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   А задължително ли е да си печелил състезания и олимпиади за да те приемат в добър университет?

 
  ...
преди: 9 години, 26 дни
hash: b0f53629f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Аз съм българин, но средно училище и университет завърших в Украина. Сега искам да уча в универсмтет в Англия по спецалноста, не свързана с диплома ми. Ще признаят ли при кандидатстване украинската матура ли диплома?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 24 дни
hash: 3dfcb7f45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   ... ако конкретизираш ще мога да ти отговоря, искаш да учиш в Англия бакалавър или магистратура? .. ако започнеш наново бакалавър ще ти искат успеха от последните 3 години и в зависимост от това какво ще учиш ще ти поставят условия от рода математика мин 7... испория мин 8... и тн. ИЕЛТС мин 5, 5 или 7 и тн, влез в UCAS там ще научиш много неща като преди това провери внимателно къде и какво искаш да учиш, имай предвид че 1 семестър струва 8-13 хил паунда а те са 2 за година, и трябва да кандидатстваш за кредит, и трябва да подготвиш силно МОТИВАЦИОННО ПИСМО! ако искаш магистратура имай предвид, че за нея не дават кредити а семестъра е 12 хил паунда най добре намери агенция и си плати и те ще свършат всичко в София има такава супер съм доволна от нея казва се ИНТЕГРАЛ. Просто им се обади и те ще ти кажат какво ти трябва. Аз съм супер доволна от тях! Поздрави ги от Нуша.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: b0f53629f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   30. Благодаря за отговор. 7 и 8 - имаш предвид по украинската 12-бална система ?
Какви комисиони взима агенция ?
Как да коментираш отговор №24 ?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 67af2a8026
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Моя опит е следният: Изпратих дипломата си от Великотърновския университет в NARIC и от там ми я върнаха с квалификация, която не ми върши работа в момента за работа в Англия. Това ме ограничава да кандидатствам за нов бакалавър заради изискванията да нямаш предишно образование (смятах да мина направо към нова специалност). Единствената ми евентуална опция е магистър за който се изисква 6.5 резултат на IELTS.
Търся вратичка, намирам само противоречива информация към момента.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0490e44360
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Темата е стара, но много се изнервих на коментар №13, че в повечето случай не си ги търсят.
Пълни глупости. Търсят си ги и още как.
Като цяло, за да започнеш да изплащаш заема трябва да изкарваш минимална сума на година, която в момента е 23-24000 на година. Според мен, ако си учил 3 години и си платил повече от 30 000 за такси и квартири, храна е смешно да работиш за по малко от 25 000 поне.
Пример: Моят приятел е завършил в Лондон, започна работа след това за 28 000 на година бонуси отделно. Всеки месец му взимат от заплатата различна сума, защото дефакто е процент от нея. Тоест ако този месец е без бонус взимат примерно 150 паунда, а ако другия има бонус 1000 паунда му взимат около 250. Не сме говорили колко точно е процента, но е имало моменти в които са му взимали по 350 даже. Мисля, че процента се основава на заплатата преди данъци.
Не си мислете, че така раздават парите и не си ги търсят после.
Имам приятели, които живеят в София и в Берлин и те плащат. Просто е според техните стандарти.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ef71a63f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Към отговор 33, аз също имам диплома от Великотърновския университет, бихте ли дали малко повече подробности какво сте завършили там и на какво го приравниха тук в Англия. Питам преди да платя сумата към Нарик и да съм разочарована. Благодаря предварително

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker