Учителят по история - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учителят по история
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4185 пъти
Момиче в 7 клас съм. В 6-ти клас ни преподаваше една госпожа, която много добре ни преподаваше уроците, малко строга беше, (почти)всеки час изпитваше.. Надявах се и тази година да ни преподава тя, обещах си, че тази година много ще внимавам в час, НО...

Тази година в нашата стая влезе друг учител.
Той никога не разказва уроците, не изпитва, не правим тестове(единственият тест, който правехме, беше на входното ниво! ). В час само ни караше да напишем плана на урока и след това да отговорим на задачите от учебната тетрадка(като си помагаме с учебника). Който стане готов с плана или задачите, вдига ръка, прочита там каквото е написал и учителят му пише 6(или пък 5). Това е.
Точно така и аз изкарвам незаслужени шестички.

Господинът даже ме беше накарал да отида на олимпиада, тъй като вярваше, че ще се класирам, защото много съм знаела по история (да бе да! ). Отидох и изкарах около 10 точки.. Е, много знам, а? След време пак ме накара да отида на олимпиада.. Класирането ми е невъзможно!
Адски съм разочарована от този учител(това учител ли е? ).. Нито преподава уроци, нито изпитва, нито обобщаваме "наученото"(обобщителните уроци ги пропускаме)..
Е, какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: f081160989
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мнението ми е, че си мислещо и амбициозно момиче, което не приема безкритично околния свят. На фона на безхаберния си учител по история можеш още по-добре да оцениш онези, които наистина приемат даскалъка като призвание.
И моята дъщеря имаше подобна учителка. Първата й реплика към класа била:" Ако сте послушни, няма да преподавам и да изпитвам. " Цяла година писаха планове (сами) и получаваха оценки върху тетрадките.
Не те съветвам да се оплакваш, защото ще настроиш учителя срещу себе си. Но би могла да свършиш своята част от работата, а именно - да се подготвяш, доколкото е възможно, сама.
В живота ще срещаш всеотдайни и ангажирани хора, а също и такива, които не влагат себе си в онова, което правят. Факт.
Направи всичко възможно да не попадаш във втората категория :).

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 64fd40a9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И после всякакви сулвци влизат с оценките от матурите, плюс балообразуващите и стават висшисти... А ето как са изкарани оценките. За това сме на това дередже. Защото всеки сульо е висшист и не си разбира от работата.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 18fe1cda7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Веднага бих ти дала моя учител!! Не го искам. Той само преподава уроци, даже този час като изпитваше 1 момиче и се унесе в спомени как като бил малък политиците били ид*оти, как искали само да вземат пари и т. н. Е, това и сега е вярно де ама... В смисъл той преподава уроците добре и никога не пише незаслужени 6-тици. Тези които знаят много ги "измъчва" дълго време за една истинска 6-тица, а които знаят по-малко си мисли че са тъпи и немогат повече и хоп слабата оценка заради предположенията му... На тях ("т*пите") той казва "Охх, госпожице/господинчо какво да те правим сегаа... ". Аз всичко бих дала за учител като твоя апък ти... Аз не мога да изкарам едно 6 защото той мен ме мрази, не знам защо но просто ме мрази и си мисли че съм т*па... И ми пише ниски оценки. А аз съм една от най-умните в класа и имам много 6-тици по всички предмети освен по история и география (защото той преподава и по 2та предмета а самият той ме ужасява... всеки път се стресирам че ще ме изпита и забравям всичко, абе ужасен е изобщо!! ). Ти трябва да си изключително доволна от този учител, истински или не, пише ти 6-тици, а и тази година ще завършваш 7 клас затова за да ти е по-висок успеха ти трябват хубави оценки, няма много ясно със 2-ки да те приемат в престижни гимназии! Завиждам ти за невероятния учител, който ти се е паднал...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d4cd6a40fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   азбих искала такъв учител!!! нан мен е жена една дебела и е много лоша преди 3 дена правихме тест и нищо не написах със сигурност ще ми пише 2!!!???

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: aeff2f23f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да ви имам историците аз на вас :) 10ти клас съм и от 8ми клас обичам историята. 5, 6 7ми клас бях като този тип пишете си плановете сами сами си учете, правете упражненията и накрая на общите оценявания 3ки и 4ки. Нашата учителка е супер готин преподавател. Супер много я уважавам едно, че знае как да предава (диктува ни най-важното от уроците, е много писане е, ама 10ти 11ти и 12ти клас са последни години... обяснено е супер ясно даже ти става ясно по другите държави какво е ставало.. с българската история не знам какво е все още! ) Ние класа сме и под кожата и на госпожата и на предмета или поне така мисля. През срока изпитвания няма обаче накрая на срока ни се предоставят 15 теми минимум от материала през срока, въпроси, които трябва да се научат всичките така или иначе и като дойде твоя номер сядаш избираш си едно листче с номер и който номер е темата по нея гукаш. Учиш, пишеш преди конспекта и накрая като те видят че си чел задават ти се 2 бързи въпроса и продължава към следващите. Направо съм супер благодарна че сме попаднали на такъв преподавател като нея сумати випуски я обожават! Е, разбира се че ги има и по другите предмети дето не им пука влизат изпяват си еди кога си контролно и си заминават няма как без това обаче аз от тази учителка възнамерявам да следвам история супер голям идол ми стана! Това, че казват учете за вас не учете за преподавателя е вярно, но по-важна е тезата това как ви е преподадено и какви усилия се полагат за по-доброто усвояване друго е да ти разкажат учебника е така назубрен от даскала пълната небивалица :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b8dd4f4ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това не е никакъв учител. Това е чиновник, който отбива номера. Жалко! Това е професията на мъжа ми и моята също. Мъчно ми става, че имаме такива "колеги"...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c62d5d626d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това не ти е пречело да си учиш уроците сама, нали?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker