Изгонване от училище само заради неизвинени (от закъснения) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изгонване от училище само заради неизвинени (от закъснения)
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 13023 пъти
Добър вечер, проблема при мен е следният. Имам 27 неизвинени отсъствия направени само от закъснения (за който не знае закъсненията няма как да се извинят). Първият срок бях наказан за 12 неизвинени, и ми бяха дали наказание "Обществено полезен труд" - 13 часа. Чаках бая време за да ми кажат, кога трябва да дойда в училище за да си извърша обществено полезният труд и те ми казаха последният ден преди априлската ваканция, че аз трябва да дойда в понеделник за да чистя двора. Разправях се с директора и в крайна сметка ми отложиха обществено полезният труд за след ваканцията (само двама човека са дошли в този понеделник по време на ваканцията да чистят).

Днес класната по време на час на класа ми каза, че трябва да ме предложат за преместване в друго училище и пак трябва да се явявам на съвет. Когато аз започнах да се оправдавам тя ме игнорира. Продължи да говори за другите колко неизвинени имат и стигна момичето А (нека да я наречем А), и и каза че не могла да повярва колко била спокойна, и че се чудила как могло толкова да не и пука за нищо (да не говорим, че нейните неизвинени са от бягане, закъснения и идване за 2-3 час, защото се конти вкъщи, но има перфектно поведение в часовете, докато аз що-годе внимавам и въобще не пиша, а майката на въпросното момиче работи в училищното настоятелство).

Учителите също така не правят толкова много забележки на момичетата, било то ако закъснеят или закъсняват, преписват и т. н.
Искам да ви помоля да ми дадете някакви идеи как мога да се защитя на съвета, въпреки че би било глупаво ако започна да натопявам другите съученици, от друга страна имам и съученик, който остана без 2 срочни оценки за първият срок и няколко двойки за срок, само заради бягства, според мен със сигурност е по-добре да закъснявам, от колкото да бягам, нямам извинени отсъствия, никога не съм отсъствал от училище тази година.
Хайде чакам вашите съвети, въпреки че вие не знаете точно на какво дередже съм аз, но въпреки всичко ще съм ви много благодарен ако изразите мнение! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 3f69aa9c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   27 отсъствия? ! Еха-а-а :) Тази история истинска ли е или сме на пързалката?

Ако е истинска и действително си направил тези отсъствия само от закъснения, то значи си закъснял за 81 часа. Като се има предвид, че не всички учители вписват веднага закъсненията, сметката се удвоява.
Ако си закъснявал само по веднъж на ден, излиза, че си бил нередовен ученик всеки ден в продължение на повече от четири месеца! :) И то само при положение, че всяко твое закъснение е било отбелязано. Но със сигурност не е така. Което пък значи, че си закъсняваш почти всеки ден от началото на учебната година..
Ако някой от твоите родители направи половината от твоите закъснения за работа, вкъщи ще карате на хляб и молитви!

По отношение на наказанията. За отсъствия (без други провинения) се налага "Забележка" при 6 неизвинени, е, хайде - дори и при седем.
При малко над десет (10 2/3 - да речем), се наказваш с "Предупреждение".
При 15 си аут!
Излиза, че твоето училище е толерантно до малоумие. Твоите учители си слагат главата в торбата с липсата на мерки спрямо магарета като теб.
Наказанието "Обществено-полезен труд" не е официално, а по-скоро сламка, за която да се хванеш, преди да се удавиш.

Според мен дори и сега няма да те преместят. Би трябвало до сега да са те наказали с първите две степени - забележка и предупреждение. Трудно е да се прескочат и двете наведнъж.
Ако минеш метър, се вземи в ръце и се стягай. Завършиш ли училище един ден, никой никъде няма да търпи нехранимайко като теб.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0beb9ab462
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   До номер 1

Не е точно така както казваш. Въпреки че аз бях ученичка преди 10 години винаги съм завършвала годината с 29 и 2/3 отсъствия /при 30 гонеха/ отсъствията бяха само от закъснения. Така че е възможно да се натрупат.

До автора

Колкото и изтъркано да звучи опитай се до съвета да ходиш на време. На самия съвет ги помоли да ти се размине този път, като изтъкнеш, че вече ходиш на време и повече няма да закъсняваш. И наистина го направи.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 17ced7314f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами никак... Едно закъснение е 1/3 отсъствие... 3 дни закъснения са 3/3, което е едно цяло отсъствие.. Тези 27 отсъствия са все едно 81 дни закъснение.. Е добре ти за 3 месеца не можа ли да се научиш да тръгваш по-рано за да не закъсняваш.. Еми извинявай, ама за това несериозно поведение, до края на годината ще си поучиш в др. училище, за да се научиш кога да тръгваш навреме..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: f78f9e92a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Хехе.... Незнам за вас ама ся съм на 21. Като завършвах 8 клас имах 200 извинени и 150 неизвинени отсъствия :) Е..

Много зависи и от това дали имаш желание да учиш и защо те е нямало.. аз въпреки, че половина учебна година ме нямаше... завърших с 5. 83 :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f99769d6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не се безпокой. Аз лично също доста отсъствам, а едно момиче от класа ми има 70 неизвинени

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 33dd28c7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Хора може да не ви се вярва, но аз като бях ученик имах 14 и за съвсем малко щяха да ме изключат. В моето у-ще много се държеше на реда и дисциплината. Все пак е едно едно от най-добрите...

А това че някои си се хвали с 200+ неизвинени отсъствия изобщо не говори добре за училището, в което учи. И какво от това че си завършил с 6. 00 успех. При положение, че оценките в тези училище се пишат ей-така, по симппатия. И недей си Боже да влезе в университет такъв човек... само се изложи, както и училището си.

NoBody

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3f69aa9c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До нм3 от нм 1.

Точно така е, както казвам. :)
Излезе преди години едно постановление за 30 неизвинени като горна граница. Но остана в миналото.
В момента таванът е 15. И така е редно.
Хайде, отсъствията са едно на ръка. Стръмен пубертет кара момчето. Но да имаш наглостта да се разправяш с директора, да се пазариш за наказанието си, да топиш съучениците си - е, това е грозно.
А и в крайна сметка училището не е бар - кеф ми да вляза, кеф ми да изляза.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 671b5406a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Аз имам 0 неизвинени, въпреки че трябва да са поне 300 тъй като рядко ходя и то ако ходя ще е за 1-2 часа. Дори предупреждение нямам.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 19deac7f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спри да закъсняваш просто! Ако закъсняваш така за работа одавна да са те уволнили.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 28 дни
hash: d8c611bf93
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   завърших миналата година. 11 и 12 клас ходил съм някъде не повече от 3 пъти на даскало споко накрая завърших и всичко е ОК

 
  ...

...
преди: 11 години, 25 дни
hash: cdd9a6a4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   ;дд Не знам как някой от коментирарите пишат, че имали 70 или 150 неизвинени.. Какви са тези училища? При нас 15 неизвинени и си вън! Какво да кажа дори не си представям как ще имате толкова много хД Какво очакваш да те посъветваме? Ми не закъснявай или ще се вън :)

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 3db10ed51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Абе, момчето не ви пита колко отсъствия сте имали, а как да се защити като го извикат. Значи обясняваш на директора, че са от закъснения и без да те попита му обясняваш закъсненията поради каква причина са. След това сам предлагаш да помагаш за нещо в училище през учебните дни. При мен този номер мина. Директорът се впечатли от любезността ми каза, че ще ме четат в ученическата книга написа ми предупреждение и до там.... даже и не ме извика да помагам никъде. Обаче при мене беше друго аз имах 15 неизвинени, а ти 27. Не знам дали ще мине номера. От нашият клас в Петък бяха избягали от 7-мия час госпожата много се ядоса, защото от 27 деца бяхме останали само 4 представете си колко са избягали. Тя каза и на класната ни и на директора. Сега сме класа с най-много отсъствия. А на тях не им пука. Госпожата каза, че ще ги изпитва и за срока ще им намаля с по една единица оценките. Не знам... за това е лошо да се бяга.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 дни
hash: 56bfb14155
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ехаа 27 отсъствия! Нашия клас има общо 21 а пък класната ни се цупи за някви закъснения. Виж ся мисля че номер едно ти го е казал съвсем точно, заслужил си си го. Не си споменал кой клас си ама като завършиш и си намериш работа никой няма да те трае. И кво ни разправяш за другите колко закъснения имали и колко бягали, гледай себе си. Не мисля, че има някакъв начин да се защитиш се пак това са 27 отсъствия, това са цели месеци закъснения според мен ако си имал някакъв проблем или си се успивал си можел да се поправиш още преди да се стигне до тук.

*Карина

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker