Помощ -образование! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Помощ -образование!
преди: 12 години, 24 дни, прочетена 2033 пъти
Привет от мен, приятели:)
Не съм писала от доста време. Много сте ми помагали преди и аз на вас също;)
Сега отново имам нужда от помощ. Предимно пиша тук на тема образование. Дори аз я предложих тази секция, още когато я нямаше.
Та, накратко казано положението е следното:
Подадох документи /за кандидатстване в чужбина/в Холандия и сега мисля Франция и Германия. За Франция ще ги натъкмя нещата някак, но за Германия имам някои проблеми.
Значи аз изкарах 5, 5 на ИЕЛТС. А на повечето места се иска 6. На местата, на които приемат с по-малко искат да знаеш немски, а аз не го знам. Използвам ДААД като информация, от никъде другаде не черпя инфо. Писах до някои унита с въпросът какви документи трябват и на какъв език, дали може на английски, защото ги имам в готовност. 2 от тях не ми отговориха/в Хамбург и Тюбинген/. Останалите 4 ми пратиха един куп линкове и още повече ме объркаха... Както и да е предполагам горе-долу какви документи да пратя същите като за Холандия и ще ги преведа на немски за всеки случай.
Ключа обаче и най неразбираемото за мен е, че в някои уните/почти всички/ искат това:
Entrance qualification to a Bachelor's degree or an equivalent (secondary school degree equivalent to German "Fachhochschulreife" or "Abitur")
или това:
The course requires an equivalent of a higher education entrance qualification for German Universities of Applied Sciences.
или:
Secondary school certificate (twelve school years minimum) equivalent to the German "Abitur" or "Fachhochschulreife".

Значи, ще ме помислите за много тъпа, обаче аз го разбирам по няколко начина. Искат ми документ, че съм приета в друго висше учебно заведение/Германия, или България? !? /.
Днес рових това "Абитур" май се оказа, че е немска матура, ако съм разбрала правилно. Аз съм държала матури, но не немски. Изобщо някой ще ме "светне" ли?
И има ли надежда да ме приемат с 5, 5, вместо 6.
Защото сега незнам да ходя да се явявам пак на ИЕЛТС ли, немски ли да уча, френски, или холандски, а парите са кът. Пък и сроковете ме притискат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 24 дни
hash: dc1e8c02fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти - мога да ти помогна, защото съм завършила в Германия преди години.

Първо - Абитурата в Германия или т. н. Матура в Австрия са просто нашето средно гимназиално образование с издържани матури. Т. е. искат ти дипломата за средно, но да си правила матури, което ти дава право и в България да учиш във ВУЗ. Има хора, които не искат да учат висше и не правят матури - капито?

Иначе, забрави за университетите в малките градове в Германия (тюбинген??? ) и забрави за немски бакалавър без немски език. Не си губи времето просто да кандидатстваш, немските университети не предлагат бакалавър само на английски. За сметка на това магистърските програми са почти на английски.

За Холандия - има такси от 1600 евро на семестър, животът е много, много скъп. Страшно скъп!

Моят съвет е - завърши бакалавър в България, научи като хората английски и Европа е твоя за магистър-а. Има „Еразмус“ програми, ще имаш възможност за семестър да отидеш някъде, да се запознаеш с хора, да видиш как стоят нещата.

Без немски език обаче не бих се навила да ходя да уча дори магистър в Германия, макар че е възможно. Имат много обширна литература, а тя си е на немски.

В Холандия всички говорят и английски, но като цяло целият социален и т. н. живот (лого) си е на местния език и си пак изолиран.

За Франция да не говорим...

Съветче - не ходи да учиш в страна, в която не говориш местния език. Винаги ще се чувстваш изолирана.

И още - в Германия простите лелки от университета, които обработват кандидатурите са без всякакво образование, злобни и не знаят английски. Пускат си ти някакви линкове и се оправяй. Не се занимавай, защото и един предмет на немски да имаш в бакалавърската програма, гориш.

В моя университет, който е най-добрия в Германия (е, карат се с още 2-3) бакалавърските програми са 80% на немски език и има лекции накрая на английски. Зависи от специалността. Магистърът преминава само на английски, но се ползва и немска литература, професорите си държат на своите си теории, писания и глупости. Забрави направо.

Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker