Учене на немски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учене на немски
преди: 12 години, 5 дни, прочетена 3179 пъти
Момиче от 7 клас съм. Бих искала да уча още един език и реших да избера немски(зип). Досега съм учела само английски.
Обаче се оказа, че, когато започна да го изучавам от другата година, дотогава трябва да съм наваксала всичко, което съучениците ми(които от 5-ти клас още са започнали да го учат) са учели.
Класната ми каза, че съм упорита и че ще мога през лятната ваканция да наваксам изпуснатото. Но аз не мисля така.. Дали ще мога да науча всичко за 2 месеца? Е, майка ми ще ми помага с каквото може(тъй като тя го знае донякъде). Но вие как мислите? Ще успея ли? ..

Има и друг(краен)вариант - да се преместя в далечното училище, където немския започва да се учи отначало(от азбуката).. Само, дето ми е много надалече.. И не искам да си давам парите по автобуси, все пак училището, което съм си избрала се намира до моя блок..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 дни
hash: a0b4c97142
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възможно е, но се иска ежедневно здраво учене. Намери си курс по немски с дискове, за да можеш да слушаш уроците и думите. Език се учи наизуст, затова преписвай всичко ново по няколко пъти, докато спреш да гледаш в учебника. Лятото е кофти сезон за учене, заради жегата. :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 86c82f6a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей :) Аз съм учила немски като основен език в езикова гимназия и сега работя с него. Мога да ти кажа, че немският е доста по-труден от английския и в началото ще ти бъде много трудно да си изградиш подход как да го изучаваш точно. Въпреки това се научава и доставя истинско удоволствие да се занимаваш по-сериозно с него.

Моят съвет е да пробваш много сериозно да учиш през лятото и да пробваш да напреднеш възможно най-много. Не знам на какво ниво са съучениците ти, но не вярвам да са минали Б2 за 2 години в училище от 5 до 7ми клас :) Така че, ако си малко по-упорита и схватлива, ще се справиш. После и да имаш пропуски, ще помолиш учителите да ти помагат. Когато разберат, че си се готвила сама, ще са по-благосклонни да се занимават допълнително с теб. По-добре пробвай, ако не стане, език винаги можеш и на курсове, и сама да учиш ;) Бих ти оставила мои данни, ако искаш помощ, защото аз имам много помагала и мога да ти услужа с някакво инфо, но не знам дали ще ги публикуват (не е политика на страницата). Все пак, ако се съгласят - това ми е skype

Харп.

Модератор - Знаете правилата. :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 0327a07814
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много ще ти е трудно. Аз отдавна като бях на 13 и кандидатствах след 7 клас кандидатствах немски, а бях учила само английски, и от пълна отличничка станах двойкаджийка. Нужни ми бяха две години за да достигна другите .. незнам .. ако смяташ за езикова .. няма да ти е лесно! Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 4f09f56f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е трудно

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: d3d2bc02ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не знам.. аз не харесвам немския -мое мнение :) Не ме нападайте... За другата година, когато стана 9 клас си избрах италиански. Знам, че на много места се говори немски, но на мен ми харесва повече италианският :) Но все пак, няма по-хубав език от японския (mm) ... ;дд

МАКИ-ЧАН

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 дни
hash: ec782073ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Направи си регистрация в rutracker. org, в търсачката пиши / опитай на английски, немски и руски/ кой език търсиш и си избираш кое да си свалиш. Съмнява ме да има уроци с бг превод, но с английско обяснение задължително. Попадал съм на видео урок с упражнения и докато не ги направиш правилно не те допуска в следващото ниво-по-лошо е от учителка:). Само трябва да имаш желание да учиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: bddb205853
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бори се! Ще видиш зор, но ако се бориш можеш да наваксаш, и така ще минаш направо на по-горно ниво. Езиците са много ценно знание, струва си. Аз имам известен опит: зная 5 чужди езика, на различни нива, и мога да ти кажа - език се учи добре, когато се учи интензивно, поне в началото. С по един час седмично малко се научава. Ако се занимаваш всеки ден, което можеш да направиш през ваканцията, можеш да напреднеш сериозно.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 357c54ee52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Разбира се че можеш, стига да искаш? Куми си ричници разговорници гаматики всеки ден учи и ще идиш щи напреднеш толкова че даже ще се учудиш от резултатите!

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: e8c474c3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Немският език не е лесен. През лятото ще имаш време да научиш азбуката, някои основни правила, някои по-лесни думички, но не знам как ще се справиш сама с граматиката. И не, няма да научиш всичко за 2 месеца. Мисля, че ще успееш до някаква степен да наваксаш материала, който съучениците ти са взели за тези 2-3 години. Според мен по-добрият вариант е да започнеш да го изучаваш отначало заедно с другите, тоест да избереш по-далечното училище. Наистина училището, което е близо до вас ще ти е по-удобно, но недей да се водиш по това, тъй като винаги ще има нещо, което си пропуснала да научиш, а пък на другите ще им е било обяснено, и ще се нуждаеш от допълнителни занимания с езика.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 93d5b6a36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Естествено, че можеш да го наваксаш, но не си пропилявай цялата ваканция в учене на немски. Надали и тея дето го учат от 5ти клас знаят толково много, колкото си мислиш. Естествено запиши се на някакъв интензивен курс от 3-4 седмици колкото да добиеш представа и както се казва да не си съвсем боса в началото, а и за да не се притесняваш излишно. По мой лични наблюдения децата, които учат немски от пети калс като втори език без допълнителни курсове не са чак толкова напред.
Бъди сигурна, че ще се справиш и си почини хубаво през ваканцията.
Ана

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 677247300b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря на всички за съветите!

* От авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker