Измамиха ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Измамиха ме
преди: 12 години, 7 дни, прочетена 2715 пъти
Първо, ще помоля хейтърите да пропуснат да коменират тази история, защото и без друго съм достатъчна разстроена. Който не го интересува, да не чете нататък. Крайната оценка по английски се състои от оценки от няколко компонента - граматически тест, есета, диктовка, английско - български, българо - английски превод, устнен изпит върху книга.

Устният изпит представлява следното : задават ти няколко въпроси към книгата, отварят на произволен параграф от 150-те страници( понеже сме първи курс страниците за превод са 150, догодина ще са 250, в 3ти курс - 350, а в 4ти - 450) и те карат да го преведеш, след това те питат думи от речника. Речника си го правиш от непознатите думи от книгата. Всичко се обърка с този изпит още от началото. Първо имаше граматическият тест, господина обеща, че на тези, които имаме 100% присъствие ще даде 5 точки бонус. Примерно ако имаш 44 точки, ще ти станат 49 и това ще ти повиши оценката. Да, ама не. Аз лично съм присъствала на 100% от упражненията му. Разбира се, не заради тези 5 точки, той даже накрая чак каза, че ще ги дава. Обаче имах ли бонус точки? Не, нямах. Една бонус точка да ми беше дал, оценката ми ставаше 5. На всичкото отгоре, на самият тест имах едно вярно нещо, което той беше пропуснал да отбележи за вярно.

Дори ако беше написал правилно точките ми и не ми беше счел вярно нещо за грешно и не беше пропуснал да ми даде 1 точка пак щях да имам 5. Имам 44 точки на теста, което като оценка е 4, а 45 точки е за оценка 5. Сега, да ни си помислите, че възможните точки са 100? Не са. 60 са. Бонус точките, които беше обещал изобщо не ми ги даде. За мен това е лична омраза. Първо, не ми дава бонус точките, които си бях заслужила и второ не ми дава точка за нещо, което е вярно. Направил се е на приятно разсеян. Трябваше още тогава да му вдигна луд скандал. Питах го от анонимен мейл на общата поща защо не е дал бонус точки на човек, който има 100% присъствие, той нищо не отговори. За мен това си е подигравка с мен.

Както и да, примирих се. На теста обърках ударенията, иначе граматиката ми беше вярна. На граматичния тест от първия семестър имам 5, а изобщо не бях учила, защото съвсем бях забравила за този тест. Крайна оценка от граматичните тестове - 4 и 50. Имаше някой с две петици и крайната оценка им е 5 и 30? А оценката от граматическият тест е средно аритметично между оценките от първия и втория тест. Как при две петици става 5 и 30? Как става така? Вторият компонент - есетата. Господинът каза, че който го направи с копи и пейст, ще получи 2. Сама си написах и двата райтинга. Да, можех да ги дам на някой преподавател да ми ги напише, но прецених, че това няма да е моята оценка и реших да играя честно. Имам 5 - добре.

Само 1 момиче и то не от моята специалност има 6. Защо ли? Ами сама се похвали, че го е направила с копи и пейст, а господина не се е усетил. Такава шестица според Вас честна ли е? Честно ли е, че тя даже без да си направи труда да го напише на компютър има 6? Искаше ги принтирани. А аз се мъча да измисля райтингите и си правя труда да ги пиша на компютъра, а тая пикла без никакво усилие има 6. Това е за втория компонент. На изпита имаше диктовка и преводи. На диктовката по незнайни причини имам 2. Може би защото това момиче, което беше седнало до мен преписваше от мен. При нас на еднакви работи пишат 2. Те нали като ги събраха, двете работи са били една след друга и така са ги проверявали. Дойде време за преводите. А да, забравих да кажа, че бонус точките за присъствие, господинът ги даде на едно момиче, което след почивката си тръгваше. Това за мен не са 100% присъствия. И на всичкото отгоре това момиче има и отсъствие. Да, вярно само 1, но нали 100% присъствия трябват за бонус точки?

Аз имах 100% присъствия и нямам бонус точки. Разбира се щом се е стигнало до там да следя на кой дава бонус точки и да се ядосвам, че на мен не ми е дал, не е на добре. Дойде време за устния изпит - всичко си казах правилно - правилно прочетох параграфа, правилно го преводох, на въпросите за книгата отговорих без да допусна граматични грешки. Въпросите бяха от рода на - какво мислиш за книгата, гледала ли си филма към книгата, какъв е сюжетът и подобни. Знаех абсолютно всички думи от речника, които ме попита. Останалите също ги знаех. Моят речник беше най - голям - 450 думи. На другите бяха максимум 200. Сега, как се учат 450 думи и как се учат 200? На преводите и на давта имам 4. Нямам обяснение защо имам толкова. Оценките от българо - английския превод и английско - българския са отделни. Устният изпит не можеше да мине по - добре, но крайнта оценка е 4. Изпитващите бяха 3ма, 2ма от които ми преподават и една жена, която преподава на другата група. Само да ви кажа, че госпожата по превод иска всички преводи да са преведени писмено иначе директно къса на този изпит. Имаше хора, които само защото не са предали всички преводи ги скъсаха. Устният вдига най - много с една единица. Уж... Дадох си студентската книжка на госпожата - бях написала всичко, предмет и преподавател. Ня мястото, където трябва да се напише оценката от редовната сесия тя написа "Практически английски" и оценката ми от редовната сесия отиде в графа поправка. А аз го взех на редовната сесия и ме е страх, че ако някой ми види книжката ще си помисли, че съм глупава и затова съм останала на поправка. Още нещо за бонус точките.

Значи имахме час от 10 и 30 до 13:00 и към 12:00 правихме почивка и после пак продължавахме с урока. Това момиче през тази почивка си тръгваше, но има бонус точки. На изпита по време на преводите постоянно ме питаше тази дума как е, онази как е и аз се разсейвах. Накрая на изпита не издържах и и казах да млъкне, защото наистине ме разсейваше. Забравях си мисълта. Представете си мислиш си за едно нещо за изпита и някой те пита за друго... доста неприятно е. Това момиче не взе изпита. Това, че тя не знаеше думите означава само едно - че аз съм по - добра от нея и аз заслужавах тези точки. Разбира се, няма ограничение на хората, които ще ги получат, но все пак. Като имаш 2 на два или повече компонента те късат, както и ако не си предал преводите. С който и преподавател да говорим, всеки казва, че това с преводите е пълна простотия и всички го мислим. Мен не ме бърка, аз винаги пиша преводите от час. Трябваше да предадем преводите, които сме направили в час. На изпита даде други преводи.

То от цялата ни група( 21 човека), 8 взехме изпита. Останалите са скъсани. Устния вдига с една единица. Да, ама не. Мен ме изпитваше госпожата, която не ми преподава. Аз точно тя исках да ме изпитва. Както казах, устният изпит мина перфектно, а и госпожата беше супер мила. Но ми каза, че понеже имам 2 на диктовката, не може да ми напише 5 като краяна оценка. Иначе на устния имам 6, но не стигна за 5. Сега заради една тъпа диктовка, на която 98% от хората, взели изпита имат 2, не можа да ми напише 5. Въпреки всичко, излязох усмихната от стаята за изпит, защото се представих отлично да устния.

Все пак човек трябва да се радва и на малките си успехи. Обаче на другите от моято група, които са взели изпита им повишиха оценките с 1 единица. Защо на мен не можеше? Може би, защото так се случи, че ме изпитваше човек, които не ми преподава. Казвам Ви, повишиха с 1 единица оценките на хора, които също имаха 2 на диктовката. Как така при тях може, а при мен не? Нали при 2 на единият компонент оценката от устния изпит не може да повиши крайната оценка? Как така и те имат 2, но при тях нтова няма значение? Вчера приятелите ме успокояват - "радвай се, че си го взела, аз ти завиждам за оценката, колко исках да имам 4". Но на мен ми е гадно. На почти всички други изпити имам 6 и ми е много кофти.

Знам, че провалът не се състои в това да паднеш, а в това после да не можеш да се изправиш. Точно такъв е моят случай. Не мога да превъзмогна тази четворка. Не стига, че имам комплекси за ръстта, ами сега да имам комплекси и за оценката. Не мога да се изправя от този удар, боли ме ужасно много. От сутрин до вечер учих за теста по граматика и се издъних на ударенията, не ми даде заслужените бонус точки, изпрати ни по пощата един списък с думи, ръката ме заболя да ги пиша, бяха на 38 страници и ни ги изпрати 3 дни преди изпита. Щяли са да бъдат полезни за диктовка. Хахахаха, само че нито 1 от тези не беше в диктовката. Хора, нямам сили да уча за другите изпити, имам още два, някакси трябва да превъзмогна срама от тази четворка, да се изправя и да продължа напред и да не мисля за нея. Сега не ям, само за нея си мисля, в депресия съм.

И все пак доста въпроси около този изпит останаха неясни - защо господинът при положение, че каза, че при 100% присъствие ще даде 5 бонус точки, не го направи, защо написа 6 на момичето с копираните райтинги, при положение, че каза, че работи направени с копи и пейст, ще получат 2? Защо господинът ни изпраща файлове с думи и лъже, че ще ги има на изита? Защо въпреки, че устният изпит мина идеално на мен казаха, че не може да ми се вдигне оценката с 1 единица, защото имам 2 на диктовката, а на други хора, които също имаха 2 на диктовката им вдигнаха оценка? Как след този удар да продължа напред и да уча за предстоящите изпити? Как да забравя жестокоото предателство от страна на преподавателите? Че няма да простя - няма. Когато седна да уча за другите изпити пред мен е само тази четворка. И все пак има малко светлина в мен - че догодина ще се мазня на господина, ще си направя райтингите с копи и пейст за 6 и ще имам 6 на изпита. Не, няма да направя нещата, които описах в предното изречения. Няма да ги направя, защото са ми доста под нивото. Все пак имам достойнство. Сега ще се усмихна и ще продължа с усмивка да уча за следващите изпити. Няма да ми пука за оценката, в крайна сметка всяко зло за добро, макар че не виждам доброто в случая. Догодина ще се стегна и ще имам не 4, не 5, а 6. Няма да позволя на едни измамници да ми създават комплекси. В края на краищата всичко се връща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 дни
hash: a82f5e06c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Автор : Извинявам се за правописните грешки, толкова съм депресирана, че не съм им обърнала внимание.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 0aa3e6e256
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка в живота е така.. Готините успяват без усилия ;) Момичето, което не е било учило има 6 и не се е напрягала, а ти имаш 5.. И какво от това, ще ти гарантира ли нещо тази петица след това, ще ти гарантира ли, че няма да умреш от мизерия един ден.. Не бъди такава бележкарка, моля ти се... не си в гимназията вече, стегни се и си дай сметка, за кои неща в живота си струва да се ядосваш.. Когато наемат персонал за работа няма да те питат на този изпит защо имаш 5, а не 6.. А ще те питат, колко си квалифицирана.. мислиш ли, че е по-добре в дипломата ти да пише 6, но да не знаеш и за 3.. така излагаш себе си, по добре по-ниска оценка, но на практика да си перфектна..

Всичко това, което си написала тук можеше да го обсъдиш на спокоен тон с преподавателият ти, като не му даваш да разбере, че тази оценка ти е толкова важна.. защото има някои много се правят и очакват да им лазиш в краката..

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 3e2a8287e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съчувствам ти, но това е реалността. И при мен не винаги оценките са били справедливи, но гледам да не мисля за някакви оценки, а за това, че поне съм се потрудила, оценката не винаги зависи 100% от знанията, за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: a82f5e06c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2 : нямам 5 на изпита, а имам 4. Не претендирам за 6, а за 5.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 0aa3e6e256
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   номер 2 :Моя грешка тогава.. но другото е същото ;)

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 64f01086f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Исках да кажа, че това е нагласено-защо ли? За да има студенти на лекциите или упражненията. Просто лъжат свястните хора с привилегии, които едва ли помнят за толкова много студенти, и не наказват несвястните които не са присъствали и изводът е колкото по-малко ходиш, толкова по-добре... Защото няма наказания, няма забрани, няма правила, няма списъци, и да има списъци, колко се спазват??? ДДаже и заверките премахната, което беше ако нямаш подпис не се явяваш на изпит, а подпис се дава с присъствия определен брой... И така, има ли правила, спазват се, иначе изхвърчаш от университета и кандидатстваш пак, няма ли правила, няма ли наказания и последствия от неспазването, всеки си прави каквото поиска... за съжаление...

И аз съм присъствала на лекции, упражнения и накрая еднаква оценка с тези които не са присъствали... и пък за капак масово писане на 4-ки, дори и да знаеш повече, пак 4, и то какво нито мотивация, нито нищо.... да не говоря че и в бараки съм учила, където условията бяха под всякаква критика... имаше дупка в стената и влизаше светлина сутринта и си блести от дупката, яко....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 83d89e1a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В момента очевидно си преизпълнена с негативни емоции. Според мен това не е нужно.

Твърде много енергия влагаш в не особено съществени проблеми. За 6 години в същата специалност разбрах, че не всичко е такова, каквото изглежда или каквото го представят колегите ти. Доста от тях откровено заблуждават останалите, за да прикрият неуспехите си. Не се предоверявай. Други просто се правят на интересни. Гледай себе си. Фактът, че си сред малцината, успели да вземат практическия още през юни, показва, че преподавателите ти са добросъвестни и са оценили подготовката ти. Освен това означава, че ситото е сериозно и наистина най-подготвените ще почиват през лятото.

Диктовката винаги е била кошмарен компонент :). Каквито и списъци с думи да готвиш, никога нямаш гаранция, че ще се справиш. В крайна сметка езикът е необятен, а допустимият брой грешки за три е 12 (!) Все пак за формиране на крайната оценка има значение дали грешките ти са 14 или 44.

По отношение на бонус точките. Голяма работа, че не си ги получила. И без друго не си очаквала да получиш друго, освен знание, в началото на семестъра. За какво са ти бонус точки при 44 точки от 60? За да се заблуждаваш, че си си заслужила петицата?? По-добре виж какви грешки си допуснала. Дори и някой да е бил облагодетелстван нечестно на този изпит, не мисли, че ще я кара така до края на обучението - няма начин :)).

Очевидно си умно и целенасочено момиче, което ще успее. Не се хаби, не гледай в чуждата паничка. Спестявай си негативизма и се концентрирай върху своето израстване.
Успех :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 93fbfd2597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И всичкия тоя роман само заради това, че имаш 4, а не 5?
Ужас!!!!
Дори не го прочетох цялото.
Мило момиче, има много по сериозно работи в живота от това! :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e904eb43cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Лично мое мнение е да се самоубиеш с някоя книга. Бива ли такива хора да живят имам 4 ревввввв.. имам 5 ревввввввв цял живот ако си една нула ще си теглиш ножа ли кво?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker