Притеснена съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Притеснена съм
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3005 пъти
Здравейте, вчера имах труден изпит. Едно 98% от хората бяха с пищови, видях ги. Първоначално като учих за изпита ми се стори, че тези неща никога няма да ги запомня. Затова реших и аз да си направя пищови. Говорих с майка ми по скайп, тя ме попита какво правя и аз и казах, че правя пищов за изпита. Наистина щях да си направя. Майка ми вика " глупости, колкото изкараш - толкова, недей с пощави, ще те хванат, не си свикнала."

Така е, наистина не съм свикнала. В училище само 2 пъти си била с пищов - единия път ме хванаха. Беше по химия. Повече не съм си правила пищови. Един път, в училище, в час по математика, съучениците попитаха госпожата какво става с контролните. Тя каза, че ги е проверила, но ги е забравила. Попита я едно момче и тя каза "***** ( звездичките са името на момчето) ти добре си написал, да не слагам предлози" . Предлогът беше "пре" . Явно госпожата го беше видяла да преписва, но нищо не му направи. Затвори си очите.

Когато връщаше едно друго контролно, аз се успах за час и не чух какво е казала. Една приятелка ми каза, че госпожата е казала, че съм преписвала от тетрадката, която съм си я била сложила под чина. Под чина ми нямаше никаква тетрадка. Не бях преписвала на това контролно, но госпожата си измисли, че съм преписвала и ми написа 2 . Много се уплаших, че госпожата ме мрази и отидох при педагогическата съветничка, за да я питам какво да правя. Тя пък, без мое знание, е отишла при заместник - директорите( те са двама в моето училище) и им е казала за случая. Класната разбра и ме навика и ми каза "друг път като ще ходя при педагогическата съветничка да и казвам".

Аз много се бях уплашила, защото не бях преписвала на това контролно, а госпожата е твърдяла, че ме е видяла да преписвам от тетрадката. Заклевам се, не съм преписвала от тетрадката. По принцип, когато учител види ученик, че преписва трябва на момента да му анулира работата. Защо на мен не ми я анулира на момента като ме е видяла? Аз ще ви каза защо. Защото нищо не е видяла. И въпреки, че това беше миналата година, когато бях в 12-ти клас още се чудя защо го направи. Вие какво мислите по въпроса? Според вас защо го направи? Също ми е минавал през главата вариант в който някой "добронамерен" съученик я е излъгал и тя се е хванала. Но пак трябва да ме хване на място, след това вече не може, освен ако няма снимки. Както и да е. Стига ретроспекция.
Сега се връщам в настоящето.

След изпита говорих със студенти и всички ми казаха, че няма смисъл да учиш нещо, което в живота няма да ти трябва - важна била оценката. Казаха, че е много по - уместно да си направиш пищов на нещата, отколкото да си губиш времето в учене. Какво стана? Аз учих много за този изпит и сега, има вероятност хора, които са прочели темите, само за да си направят пищов, да изкарат по-висока оценка, само защото са били с пищов. Накрая пак ще излезе, че аз съм глупавата, защото не стига, че се тормозих, ами и може би ще имам по - ниска оценка. Така е, аз съм глупачка. глупачка съм, защото не си носих пищов на изпита. Може пък и 6 да имам, не знам. Дано да имам 6. Много се притеснявам за оценката от този изпит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7c47436471
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Какво удовлетворение ще ти донесе висока оценка, която си изкарала с преписване? Освен това, ти си там, за да учиш, не само за дипломата за висше ;).

А и тези оценки едва ли ще ти потрябват за нещо друго освен, за да запишеш магистратура държавна поръчка.

c2h50h

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2de1e72806
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Важно е какво си научила, а не оценката. Мога да те уверя, че работодателите гледат какво знаеш, а не колко ти е дипломата ;)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 16c4db4061
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Знам че темата е стара, но това са пълни глупости! Ако госпожата наистина те мрази и се опитва да те провали със даскалото, на твое място бих написал доклад лично на директора за госпожата.... защо не питаш госпожата дали някой й е казала че си "преписваше" от тетрадката, ако не, то тогава те мрази :( ако бях на твое място иде ми да я хакна ама стига за мене :) та относно оценките и ученето... наистина не е нужно да учиш за това което няма да ти бъде нужно в бъдеще, но всеки човек мечтае дадена работа и ако имаш шанс да я получиш, тогава учи ОТНОСНО И САМО за този предмет, за който ще ти е нужен в бъдеще :). Та относно за изпита.... няма какво да се притесняваш :) каквото стане, стане... важното е, че си се постарала да учиш :) Макар че съм на 15 години момче.. кой съм аз да ти казвам де ама просто те съветвам :) е късмет и дано имаш хубава оценка :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d6ea1494c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз винаги съм притеснена! Много ме е яд, когато гледам как другите преписват пък аз дето не съм разбрала нещо ми се намаля оценката! Отличничка съм (е имам и петици и 2, 3 четворки), но просто винаги мисля, че ше имам 2 или 3 и чак не мога да дишам, а аз не искам това!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker