Немският език? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Немският език?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2241 пъти
Тази година се записах в гимназия по икономика със професия икономист и специалност икономика и мениджмънт. Заедно с това ще уча немски и английски език, като немският ще е с по-засилено изучаване. Чудех се дали след като завърша 12-ти клас ще мога да отида да уча в чужбина, всъщност става въпрос за Австрия? Наясно съм, че трябва да науча немски, но ще бъде ли голям проблем, ако имам и леки пропуски? И ако със сигурност бъде решено, че ще уча там какви документи ще ми трябват? Моля, ако има някой запознат да отговори. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2fa3dcada7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, честито първо, че са те приели.
Иначе - завърших абсолютно същото преди години, също с немски като 1 език. Допълнително се занимавах обаче с езика, защото особено в последните класове часовете драстично намаляват. На матурата изкарах пълно 6. Прави си сметката, какъв зор е било - от 10-ти клас нататък всеки ден допълнителни уроци. (не бяха платени, а си бяха в училище доброволни)
След това завърших в немскоезична страна. Не мога да ти кажа сега, какви документи ще ти трябват за след 5 години, непрекъснато променят нещата, но най-вече ще ти трябва една отлична диплома. С тази диплома ти се отварят вратите на всички университети, те нямат приемни изпити, но трябва да си изкарал DAF/DSH теста. Ако дипломата ти не е отлична, другите българи ти взимат местата, защото си има нещо като квоти за българи, макар че не е официало.
Учи сега, след 5 г. не знаеш, какво ще ти е хрумнало, но аз точно с такава гимназия успях да уча и завърша в чужбина.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cf3db8c276
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм изкарал ДАФ и без проблем ме приеха в 6 университета, 4 в Германия и 2 в Австрия. Избрах да уча в Австрия, но да ти кажа, че и са имаш езиков сертификат после пак трябва да учиш немски, в смисъл, че това което знаеш ще е само основата, а после ще трябва да надграждаш с новите термини за всеки предмет който изучаваш.
Моят сертификат го изкарах след посещения на на немски курсове в техническият университет, не трябва да си студент там, може да се посещават от всеки, но са насочени изцяло към изпита ДАФ, Центърът за немски език на техническият се намира в едни паянтови сгради точно преди футболните игрища при представителството на КИА, което е малко преди УНСС

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 44f5f5abe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Английски можеш да научиш за 3 месеца, немски за 30 години! Ако ще се занимаваш с документи на немски език, определено яко ще трябва да учиш, ако наистина искаш да успееш използвай всяка свободна секунда за немски, казвам от личен опит. Ако отидеш на ваканция или гледаш филми на немски с бг суб. и постепенно започнеш да гледаш без суб. ще ти е по-лесно :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f108e2ec01
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм ходила на ваканция в Австрия и горе-долу имам представа за какво става въпрос. Доста трябва да се потрудя да го науча. "Разговарям" на немски с една приятелка, която не знае български естествено, но нямам смисъл в изреченията, някак си несвързано говоря. Ще послушам съветите ви. Благодаря на всички.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker