Магистратура и къде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Магистратура и къде?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 5469 пъти
Здравейте, наскоро завърших техническия университет с 3. 60 среден успех и 4, 00 на двата държавни изпита. Искам да уча магистратура в чужбина и най вече съм се насочил към Швеция и Дания и обучението да е на Английски език. Знам, че има такива програми и че самото образование е безплатно в Скандивските страни, но и знам, че стандарта там е много висок и ме интересува, колко ще е горе доло издръжката ми на месец. Чух, че и в Германия имало магистратури на Английски език, но не знам как стоят нещата. Успеха ми е малък, знам го, но ако изкарам добра оценка на TOEFL дали ще мога да се преборя за някаква магистратура в чужбина изобщо? Може и за други места да дадете съвет, без Англия понеже там е 25000 паунда и ще ми е малко зор :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1083f31da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За прием трябва да проучиш университетите, които те вълнуват - някой имат изисквания към успех, тип бакалавър, препоръки и т.н. - други са по-либерални и приемат по-лесно, но и лесно ритат

Мога да ти дам информация за Дания. Първо, където и да си разходите най-много зависят от града, в който ще учиш, тъй като едно от най-големите пера е наемът - наемът в Копенхаген е доста по-висок от тези в другите градове в Дания, което е нормално. Тук много зависи и дали искаш да живееш сам, дали си склонен да живееш със съквартиранти, общежитие и т.н. Мога да кажа, че ако не отидеш на общежитие, където е значително по-евтино някъде 1000лв за наем ще те оправят от всяко положение - в по-малък град може и да ти е 600-700лв. За храна ти трябват около 400-500лв - ако си момче и 300-400, ако си момиче. Картите за градски транспорт са около 100лв на месец със студентско намаление. Общо взето 1600-1700лв на месец ще те оправят.

В Германия е доста по-евтино - била съм в Берлин (трябва да се има предвид, че съм чувала от немци, че Берлин е един от доста евтините им градове и не може да се сравнява с разходите примерно в Мюнхен - затова говоря само за този град). На мен лично Берлин много повече ми хареса от Дания - просто е голям град, чувствах се добре, хората са по-отворени от датчаните (винаги отначало е по-трудно като си чужденец, но аз поне си намерих доста приятели немци), има повече заведение и повече неща, които можеш да правиш из града, а и цените са достъпни - в Дания е доста трудно да можеш да си позволиш да водиш социален живот, ако нямаш доста пари.

Общежитията в Берлин варират между 140 и 300 евро, но е с централно разпределение. Аз попаднах на едно за 180 евро и условията бяха задоволителни - отделно ток, вода, парно ти влизат в тея 180 евро - само интернета се плаща допълнително, но е често срещано да делиш с някой от съседна стая примерно и не е повече от 20-30лева месечно. Картата за градски транспорт в А и Б зона ти е 50лв, което ти е предостатъчно - надали често ще се моташ в С. Храната също е по-етина от тази в Дания и 350-400лв са ти достатъчни. Като зяло до 1000лв са ти квартира, храна и гардски транспорт на месец в Берлин - а това, което ще харчиш отгоре зависи от теб. Таксите в берлинските университети не са високи - в моя беше 300лв на семестър. Като цяло един семестър в Берлин ми струваше доста по-малко от един семестър в малък град в Дания.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 11d54dac95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   мерси много :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker