Право в УНСС - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право в УНСС
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 10802 пъти
Здравейте, Другата година мисля да кандидаствам право-дистанционна форма на обучение в УНСС. Но съм чел доста негативни мнения за правото в УНСС като... "пълна измислица, как може в икономически Университет да се изучава хуманитарна наука... как може право да се изучава и в дистанционна форма на обучение... обучението било много некачествено.... " Аз самият съм попадал на обява във вестник за юрискосулти в която пишеше не се приемат кандидати завършили право в УНСС и Югозападния Университет-Благоевград. Затова се обръщам към хора завършили право в УНСС с въпроса, заслужавали си да се учи право в УНСС, и дали диплома по право от УНСС може да е пречка за кариера на магистрат/съдя, прокурор/? .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1afd673840
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не ти трябва УНСС. Вярно, има и много успели хора от УНСС, но за правото... по-добре някъде другаде, софийския например.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a9f0f42b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, така е. Аз уча право в РУ "Ангел Кънчев", който дублира СУ, т. к. преподавателите са едни и същи. Не съм чувала от някой професор хубави неща за тези, които изучават право в УНСС. Но реално с тази юридическа криза защо ти е въобще право? ! :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f16584d617
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Чакай малко номер 2! Какво те кара да си мислиш, че правото в РУ е на по-добро ниво от правото в УНСС?? Не казвам, че обучението в УНСС е по-качествено от това в СУ, а просто, че трябва хората, които не учат право в УНСС, да престанат да се изказват негативно за нивото на преподаване по конкретната дисциплина в университета. В цялост специалностите са с икономическа насоченост - безспорен факт, но в правната област, по мое лично мнение, преподават нанадминати професори. И все пак признавам, че в СУ има по-отдавнашна традиция и именно поради това е най-добрият избор за желаещите да учат право в България. Само да вметна, че аз го уча в УНСС и не виждам с какво следващите в останалите висши учебни заведения са по-добри от мен и мои колеги. И на мен ми се обаждат за интервю, когато кандидатствам! Но пак повтарям аз зная само как е в моя университет, поради което не мога да давам нито положителни, нито отрицателни квалификации за други учебни заведения. Сега към автора: не зная защо искаш да учиш право дистанционно, на мен лично ми се струва, че това е материя, на която трябва да се отдели много време. Но ти знаеш възможностите си и от какво имаш нужда. Аз съм запозната само с редовната форма на обучение в УНСС, не зная как е положението иначе. Ако си добър в това, което правиш, наистина го искаш и имаш късмет, нещата се получават. Всичко зависи главно от конкретния човек. Според това, което чувам, ослушвайки се наоколо, повечето хора искат да учат задочно право в СУ, така че кандидатствай и там. Разпитай някого, който учи задочно, той ще знае най-добре. И пиши във форумите на университетите - в секция право. Така ще получиш най-компетентна информация. Много успех и късмет от мен!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c63b72dfa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Здравейте!!! Първо-в УНСС "Право" дистанционно не се изучава. Второ-ЮФ на УНСС по нищо не отстъпва на СУ, или на другите университети, където се изучава тази дисциплина-дори напротив! Освен това този ВУЗ, ако погледнете реално, не знам до колко е икономически, след като от 6 професионални направления, 1 е икономическо и 5 са неикономически!!! И не на последно място- дипломата от УНСС няма как да ти попречи да се реализираш успешно като добър юрист!!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e92421f64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Абсолютна глупост е това делене на университетите. Единственото предимство на СУ е, че има по-големи традиции, което в никакъв случай не означава, че е по-добрият избор. Аз лично като отидох на предварителен кандидат-студентски изпит там, бях в потрес. Стара база, никаква модернизация, хора-зомбита и т. н. Едно момиче започна да пише след като дори не бяха изчели докрай името на темата. Със сигурност не се виждах да уча на това място. Но това си е моята позиция, моята гледна точка. Като преподаване не мога да се изкажа, казвам нещата така, както ги виждах няколко години назад. И не съжалявам за преценката и избора си да НЕ уча в СУ.

Иначе все си мисля, че човекът трябва да определя заведението, а не обратното. Понеже е масово мнението, че "щом си в СУ, значи си умен, щом си в УНСС (примерно), си тъп". Това е глупаво и нереалистично! И по мое скромно мнение, един такъв работодател няма да намери най-добрия си служител, ако процедира така.
Както и да е, решението на всеки си е негово, преценявайте сами за себе си.. :-)

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9df561da7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да добавим, че УНСС нямат библиотека за юристите си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c179a72e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Правото и дистанционното обучение няма как да вървят ръка за ръка. Аз уча в СУ и да ти кажа, че повечето хора от задочното идват и на лекции на редовното, защото няма как да се покрие материалът само на очните на задочното в пълнота. Като си помисля какво ли ще е при дистанционното обучение, изпадам в потрес. Кой изобщо е измислил да се учи право дистанционно?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c179a72e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ааа и да допълня - в УНСС се учи доста по-лекичко. Разгледах учебника по административно право на едно момиче от УНСС, беше двойно по-тънък от този, по който учим в СУ. Сам си прави изводите

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: bb71cbdc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   само софийския от другите вузове не ги наемат на работа, чети казуси и нормативната база, ходи и слушай дела

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b9df237a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, не лъжи хората. Това, че твоята приятелка си е намерила някакъв тънък учебник, което вероятно е продиктувано от мързел, не означава, че ние - останалите - не четем по 400-500 стр., които в някои случаи представляват само Част първа. Много мразя да се изказвате неподготвени, след като нямате реална база за сравнение.

П. П. Има библиотека в УНСС! И задоволителна юридическа литература в частност. На който не му стига - има Народна библиотека за целта.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2d77cb509d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Аз уча Право в СУ, съквартиранта ми - най-добрия ми приятел от детството учи Право с УНСС, мисля че моята гледна точка е най-реална. Разлика определено ИМА! Разликата е може би 30% в самото образование, 10% в преподавателите (преподават ми светила Даниел Вълчев и Димитър Токушев още от първи семестър... ) и 60% в хората - там е разликата между университетите - в хората! За сравнение - ходих на няколко лекции групата на моя приятел - е смятай простаци та простаци, през цялата лекция се подвиква, някакви се смеят отзад, отпред всеки втори си рови или пише нещо в телефона и т. н и т. н, почнах да ги разпитвам защо са избрали унсс - отговора на 90% от тях беше ''защото имам двойки в СУ''. Има разлика, разпитах го моя приятел за хората, кой какъв е, какви са родителите му. Ами нищо особено, повече от половината родителите им бяха бачкатори на заплата някъде си из провинцията, а столичаните едни надути, не се говори с тях - ей такава работа е цялото УНСС. При мен, хората за възпитани и интелигентни, влезли с много труд. Половината от групата ми са наследствени адвокати, второ, трето поколение юристи. Има значение! Няма един човек в моята група който да си позволява простотии, просто всички са на място, и всички осъзнават защо са там - за да учат, не за оценки и т. н. След време, когато трябва аз да си търся работа, познай към кого ще се обърна? Ами към колегите си естествено - те са много по-подготвени от мен, с много повече връзки и контакти. Не случайно на конкурсите за работа винаги кандидатите от СУ са едно стъпало отгоре пред всички други.... просто има разлика във всичко, от-до :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b9df237a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Номер 13, нали осъзнаваш колко тесногръдо разсъждаваш? Според твоята логика, ако майка ми е чистачка, то аз автоматично трябва да стана чистач и нищо друго няма да излезе от мен? И обратно - ако баща ми е адвокат, това е гаранция, че от мен ще "стане човек"? Доста удобно за някои хора, но в реалния живот не е съвсем така.
Аз не изкарах двойка в СУ (само за сведение), но въпреки това не записах там. За разлика от вас не смятам, че е от голямо значение къде учиш, много по-важна е последващата практика, която ще имаш. Защото едно е на теория (винаги можеш да си научиш), съвсем друго - на практика. Много били възпитани в СУ... Хубаво, радвам се. Но възпитани хора има навсякъде, пък макар и деца на провинциалисти-бачкатори, както си се изразил. Хайде, хора, бъдете малко по-широкоскроени! Не виждам защо е цялата тази агресия към другите университети, в случая към УНСС.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9e99be1170
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   А бе да питам- с правото продължава ли да има физическо в програмата, че вече не ми се занимава, рано сутрин и да ни карат да бягаме. Има ли?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e59165d6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   В УНСС спорт има в първи и втори курс.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: aa962bfe76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   В СУ има задължителен спорт, който ти сам си избираш кога искаш да караш. Избора е голям, аз лично ходя на фехтовка :)
13 е прав, в днешно време връзките са всичко - а връзки с хора от един по-висок кръг са много, много полезни! Това е разликата между СУ и всички други.
Малко като онази приказка, Мерцедес и всички останали - и спорят само тези, дето им е кисело гроздето.
Съгласен съм с 13.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e59165d6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Самият факт, че постоянно се сравняват и конкурират двата юридически факултета (на УНСС и СУ) е достатъчно красноречив и показателен колко "много зле" е ЮФ на УНСС. И няма да е зле възпитаниците на СУ да намалят малко самочувствието и да спрат да лежат на стара слава и авторитет, че вече идва в повече, а да се заемат с нещо по-полезно и пълноценно. Не знам в какво се корени тази непрестанна агресия към УНСС, но ще бъде добре, ако всеки помисли за причината. Тогава би било възможно да се отговори на доста въпроси, които вълнуват хората.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e90ad82e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравейте искам да кандидатствам в унсс право? бИхте ли ми обяснили как се влиза, какви изпити се държат и как бихте ме посъветвали да се подготвя? благодаря

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e90ad82e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   може ли да ми кажете с какъв изпит се влиза право в унсс, и как бих могла да се подготвя най добре благодаря :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e59165d6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   За специалност "Право: в УНСС се кандидатства с изпити по БЕЛ и История. Форматът на изпита е тест. На изпита по БЕЛ трябва да бъдат решени Модул 1 (езикова култура) и Модул 3 (литература), а модул 2 (математика) не е необходимо да се решава. На изпита по История на България трябва да се реши само Модул 3 (40 въпроса). Балът за тази специалност се формира по следния начин: 3.оценката от Модул 3 по История 2. оценката от Модул 1 и Модул 2 по БЕЛ среден успех от дипломата за средно образование. Максимален бал 36. За подготовката може да се използват помагалата на УНСС с тестове, както и двата тома История на България на проф. Саздов. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ede598d3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   За добро или за лошо, в България не е от голямо значение къде ще учиш - в СУ или в УНСС, в държавен или частен университет, разлики в преподавателите и в преподаването почти няма.

Не е лошо обаче студентите от СУ да осъзнаят, че не са нищо повече от студентите в другите университети. Не е лошо също така и да спрат да говорят нелепици - защото големината на учебник (още повече, когато най-вероятно става въпрос за учебник на истинско светило във въпросната материя - Кино Лазаров, и който учебник е с по-малко страници заради високия му стил му на писане) не критерии.

И между другото, Даниел Вълчев е много далеч определението "светило на правото", което някои негови възпитаници от СУ му дадоха по-горе.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6870cca66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Тука със сигурност всеки пише без да има сериозни наблюдения относно юридическото образование в България. Ето какво ще ви кажа аз! Аз съм завършил право в СУ, и разбира се, препоръчвам най-напред СУ. Но най-добрата алтернатива след ЮФ на Софийския университет, предлага този на УНСС. Право в УНСС се преподава от 1920 година (Когато хвалени от някои тук университети още не са съществували)в катедрата "Правни науки" освен това УНСС е основан от великия български юрист Стефан Бобчев. Освен това в УНСС за едно място се борят 11 кандидати за 1 място. Освен това юристите на УНСС са единствените побеждавали ни от СУ и представили България в САЩ на състезания по право, а освен това ежегодно техни отбори се състезават и на редица други европейски състезания по право. Освен това миналата година юристите на УНСС спечелиха наградата ДИЛАРД, отстранявайки от строя ХАРВАРД. Така, че всички вицове които ги разправят тука, са от всякакви индивиди, но не и от такива занимаващи се с право. Та ПУ, ЮЗУ, НБУ, РУ какво? И на много мои колеги от СУ не им се нравят тези факти, и плюят много по ЮФ на УНСС, но разберете, най-много се плюе по истинските конкуренти а не по дребните рибки. Така че, право в СУ ако ли не - УНСС. Отделно от това е, че като завършиш не те питат къде си завършил, но ако искаш да работиш в столицата винаги се имат предвид столичните университети, а това са СУ и УНСС (НБУ е завършвано от хора с връзки, така, че те винаги си намират работа). Всички останали юридически факултети в страната произвеждат кадри за администрацията т. е. юристи в общините за по 300-400 лв. месечни заплати. Адвокати, съдии, прокурори и т. н. за големите градове излизат от СУ и от УНСС

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6870cca66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   24 Много добре си го казал. Само бих те поправил, че учебника на Лазаров е написан много разбираемо и е на истина светило за българското административно право. А на отговор 9 бих му казал само едно, хаха ако в СУ (съмнявам се) учат само по един дебел учебник, то в УНСС учим от няколко учебника, в това число пренебрегнатия от теб "тънък" учебник на Великия Кино Лазаров, учебниците на Костов, Хрусанов, Дерменджиев и редица монографии. Сега напиши в гуугъл и виж кой отбор спечели миналата година наградата Диллард! Кой прочу името на България в САЩ, кой български университет (УНСС) измести Харвард и Оксфорд на състезанието по право "Джесъп" през 2014 г. И още нещо право в УНСС се преподава от 90 години в катедра "Правни науки". По това време вашите университети (освен СУ) не са съществували! Да не изпадам в дребнавост, защото това са детски работи да се хвалим с университетите си. Всеки факултет има кадърни хора, ама като почнете да говорите за УНСС небивалици, само защото не сте приети в него ми става лошо. Хайде останете със здраве! :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 215a9de2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Бихте ли ми казали колко студенти се приемат право в УНСС?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 029659955d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Я кажете какви са начините да не карам физическо. Как да се освободя?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f7b414752b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Зависи какъв спорт запишеш. При мен (туризъм) ми казаха, че трябва да имам протокол от 3-ма лекари разрешение от университетския лекар за да ме освободят. Пълна глупост. Просто избери спорт, които не изисква физическо натоварване - шах. Имат го и не е нищо особено.. по 1 час седмично в Бонсист. Ако е просто от мързел.. жалко за теб. Изпускаш доста забавни моменти.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: dd548c3f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Утре Носете Съответната Сума = УНСС

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker