Кандидатстване след 12 клас медицина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване след 12 клас медицина
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 22741 пъти
Решила съм да кандидатствам медицина/ фармация в България. Притеснява ме обаче фактът, че реших това в последния момент ( т. е имам време да уча само 12 клас, а темите не са малко). По форумите гледам, че други са започнали да ходят на уроци още в началото или средата на 11 клас. Та... искам да ви попитам какво е вашето менение особено, ако имате приятели/ познати, за които знаете колко време им е отнело да се подготвят за изпитите - една година усилено зубрене :Д достатъчлна ли ще е? По принцип имам добра основа и по биология и по химия, но все пак няма как да помня всички пдтробности от материал през изминалите 3 години... и се притеснявам доста, а не ми се иска да губя една година о пак да се пробвам после...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 622adf0053
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз почнах уроците тепърва в 12 клас (както смятам, че е и нормално), някъде през ноември и си влязох с успех над 5, 50 и по двата предмета. Важното е да намериш добър учител по химия и да си купиш всички учебници от университета, по които да учиш. Иначе основа по химия не ти трябва, защото буквално се почва от нулата, обаче бързо всичко от гимназията свършва и трябва да се учи доста непознат материал. Приготви се обаче за наистина усилено зубрене, най малко по 2-3 часа всеки ден трябва да отделяш на това, а последните 3-4 месеца преди изпитите ще си е целодневно. Та накратко - най важното е да си намериш добър учител по химия (университетски преподавател най-вече), и някой по биология който да те "юрка". На практика по биология учителя е само за това, иначе просто си учиш темите почти на изуст. Отдели си и бюджет от 2000 до 3000 лева за уроците, таксите, учебниците и всички неща по кандидатстването.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bed54647fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Една година според мен е напълно достатъчна като имаш основа по предметите - тоест не чуваш за първи път думата биология и химия. От много хора съм чувала, че като са почнали 11 клас и са научили темите - лятната ваканция до 12ти са забравили всички подробности. Така че една години ефективно учене си е по-добрият вариант.

Ако си все пак от тези, които не влизат в часовете по предметите месеци наред или преподавателите им пропускат материал и карат през куп за грош - ще ти е по-трудно и тогава една година за навлизана в материята щеше да ти е полезна.

Но в крайна сметка всичко зависи и от мотивацията. Брат ми млезе медицина с една година подготовка - за половин година минаха целия материал и после само повторение и повторение.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: faeb53fe22
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Нужни са ти поне 2 години за добра подготовка, а понякога и 2 години не са достатъчни. Започни да се готвиш възможно най-скоро и ако не те приемат едната година, пробвай следващата. Късно си се сетила, но опитай все пак. И да си знаеш още отсега-ще ти се скъса гъза от учене. Ако си решила да се занимваш с това сериозно, забравяш за социалния живот и хващаш учебниците. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a47db6b60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж сега, с химията няма да имаш проблем предполагам, защото нещата се навързват последователно, а пък и е доста логичен и приятен предмет :) Биологията обаче е друго нещо - яко зубрене на темите ( 66 са в МУ :О) и доста безсънни нощи като цяло. Поздравявам те за избора, но без упоритост и постоянство в ученето няма да стане...

М19

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3f10a4e1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей! Аз съм в същото положение като теб, макар че от доста време знам, че искам да уча това, само че ме мързеше до сега ;д Първо избери си какво точно искаш- медицина или фармация, защото не може на едно място да подадеш документи и за двете. Второ избери си къде искаш(в кой град). Изпитите в София, Варна и Стара Загора(има само медицина там) са върху едни и същи теми, а в Пловдив конспекта е различен и не мисля, че ще имаш достатъчно време за да се подготвиш и за там. Трето- щом имаш основа няма да е трудно. Взимаш си учебниците по био на Овчаров и почваш усилено зубкане. ;д На ден по един урок да учиш максимум за 3 месеца си подготвена перфектно. Химията са малко по-сложни нещата вече с тези задачки. Научи основните определения, термини и реакции и си готова. Няколко месеца преди изпитите (мисля, че към март-април месец беше) в съответния университет има нещо като семинари за по два дни( цената е около 70 лева) където ти обясняват какви точно са им изискванията и какво трябва да пишеш по темите на изпита. Решават се и задачи по химия.

Въпреки всичко, ако имаш хубави оценки от училище по био и химия и 5ци да изкараш на изпитите си вътре. Ще се видим другата година на изпитите. Надявам се да съм ти била полезна и стискам палци. :)

-T.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3883b8ae10
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Здравей! Ако наистина желаеш да учиш медицина съм сигурна, че ще се справиш. Малко ще ти дойде в повече, но ако в училище си учила достатъчно това също ще ти е от полза. Аз съм студентка по право - влизам в 5 курс тази есен. Спомням си, че аз също учих темите си по история и литература в 12 клас. Хич не си хабих времето за уроци. Направо си купих темите и аз бях човека. А онази година държахме и матури, но се справих и си взех всички изпити с отлични оценки. Ако наистина искаш с това да се занимаваш - даваш 100% от себе си и ще се получи. Учи и успех с изпитите!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ec661e75bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Напълно достатъчно е времето... Все пак не си писал/а момче или момиче си. Ако си момче ти е предостатъчно :), но трябва много да се озориш и да си четеш!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 90b942da9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако наистина го искаш, всичко може. Както каза номер 7, ако си момче ще ти е доста по-лесно. По биология просто трябва да научиш темите, но по химия задължително ти трябва учител. Добър вариант са Образователни технологии-действат по разработена програма и със сигурност ще минете целия материал-като учителки Вася Арнаутска или Марина Петрова. Но, ако просто така ти е хрумнало, ей така, че искаш да учиш медицина по-добре се откажи и се насочи към нещо друго, защото ако не си сериозен/на и не успееш ще си много разочарован/а и само ще съжаляваш. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c6a0e8e708
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Здравейте,
Аз също съм решила да следвам медицина или фармация в МУ, но ме интересува кой е най - добрият вариант за подготовка. Ако започна курсове от втория срок (сега съм 11 клас) и покрия нивото, което е в училище, а да кажем, от догодина тръгна на курсове в групи, там училищното ниво надгражда ли се или просто се преговаря? Срещам имената на Таня Апостолова и Марина Петрова и ме интересува дали при тях се започва от нулата или вече трябва да имаш училищното ниво и при тях да надграждаш. И ако някой ми даде телефоните им ще ви бъда много благодарна. Мерси предварително.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c893a2646c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По химия ходех при г-жа Ангелова. Започнах от нула. Всичко ми беше подготвено и дадено от нея, не съм купувала и използвала учебници. Купих си само сборника със задачите за МУ.
По биология аз си учих сама от края на 11 клас, цялото лято и цялата следваща година. Започнах да ходя на уроци след като бях минала веднъж всичмките 4 учебника. Това беше някъде коло октомври в 11 клас. Ходех при г-жа Петкова.
По химия ми беше много трудно в началото. После ми стана по-лесно по химия и по-трудно по биология защото трябваше да ги науча точно както са в учебника.
По био имах 5. 25 по химия 5. 75.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 77f7bb14b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също имах една година да се поготвя за медицина и не случих на учител по химия и от нова година започнах химията от начало в резултат в СУ имах 3, в МУ 3, 5. Ученето е много. Трубва да знаеш всички теми с МУ, защото аз бях минала почти всички и една от тях като ми се падна всико съсипа. Много е важно да имаш добри и сериозни учители, в никъкъв случай от училище. Аз ходих при Албена в Образователни технологии много съм доволна, златна жена. Даде всичко от себе си да си вземе изпитите по биология. Ако имаш възможност отиди там. Не те съветвам да се готвиш сама. В сайта на МУ има първото класиране може да видиш за какви балове става на въпрос. Винаги може да се пробваш за ветеринарна медицина в Лесотехническия университет там темите са по-малко и са по учебниците. А и критериите им са по ниски, също няма и химия. Нядявам се да съм помогнала, ако имаш още въпроси пиши. Общо взето не е невъзможно, но ти предстои мого учене и трябва да си при много добри учители.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ac940c1b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Пълни глупости са, че за 1 година не можеш да се подготвиш. Зависи си от човека. Някои хора и за 3 години не могат да влязат, но това е доказателство колко е голям мозъчният им капацитет. Ако учиш сериозно 1 година е предостатъчна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8392aea049
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Здравейте, ще съм ви много благодарна, ако някой ми даде телефона на г-жа Ангелова (преподавател по химия). Навсякъде по форумите се споменава нейното име като много добър преподавател. Благодаря ви предварително! :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cf000028f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз също ще се готвя тази година за това . Моля ви кажете ми как да бъда концентрирана в темите и уроците и да мога да запомням успешно , къде е по-добре да се учи , как и т.н. .. :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7af9695d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Здравейте, някой би ли могъл да ми даде някакъв контакт на г-жа Ангелова?
Благодаря предварително!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 48e949ccc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   А от кой град е госпожа Ангелова?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7ab76c9af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравейте аз също искам да уча за Медицина след 12 клас но моя успех по биология така като смятам е 6 и по химия смятам 5 ми остава според вас как е успехът ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker