За и против подаряването на цветя на 15-ти септември - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

За и против подаряването на цветя на 15-ти септември
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4112 пъти
Уважаеми ученици и родители. Днес е първия учебен ден. Днес хиляди родители са се изтърсили по някой друг лев за цвете/букет на "любимата" учителка. Запитвали ли сте се някога, защо се подаряват цветя? Защо и на кого е нужно? Давате ли си сметка, че подарявате цвете на някой, който не заслужава.

Днешните учители и днешното преподаване не са като от едно време. Да света се променя постоянно. Така е! Но неграмотноста се увеличава с всеки изминал ден. Ще кажете интернет е виновен. Не не е така. Ако в училище не те научат да пишеш правилно къде другаде? Знаете ли как преподават, как си вършат изобщо работата днешните учители? Имате ли си представа, че на 15-ти септември да им подарявате цвете от благодарност на онзи който ти прави детето неграмотно. Знаете ли, че гледат само парите и ревът, че вземат малко. А колко работят? Да си учител е призвание. Не е само заплата и премии.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 85cbdcd3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично подарявах до 7-8 клас на класната само. Според мен всичките ми класни са ги заслужавали. Не е кой знае какъв проблем/разход да подариш едно цвете.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7bdb296415
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За грамотността и правилното възпитание на детето носят еднаква отговорност и родителите! Недейте да очаквате един учител да направи чудеса за вашето дете, ако вие самите не положите малко усилия. Т. е., процесът е общ.
Освен това, не е редно да се поставят всички учители под общ знаменател.
Разбира се, че ако един преподавател показва абсолютна незаинтересованост от работата си, съответно - пълна некомпетентност, не само цветя не трябва да му/й се подаряват, но и би следвало да бъде изключен от учебното заведение. За тази цел си има съответен ред и вие, като родител винаги можете да изискате това.
Иначе, аз съм ЗА традициите! Все пак, това е един хубав празник, който винаги остава в спомените на малкия първолак. Аз все още помня моя първи 15-ти септември, най-вече заради огромния букет цветя, който учителката ми едва смогваше да носи.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e0456306d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Подаряват се от уважение най- малко! После от това колко акъл имаш в главата... много ясно, че се подаряват. Традиция, начин да покажеш, че именно този учител ще учи ТВОЕТО ДЕТЕ!!! У В А Ж Е Н И Е!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1b5987d565
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Айде стига сте ги тъпкали тези учители, де!
Ученичка съм в 12-и клас. Уж в престижно училище, поне за стандартите на родния ми град. Сигурна съм, че в по-големите селища има и по-добри образователни институции. Учителите ми са на добро ниво или поне по-голямата част от тях.

Как те да набият знания в главите на ученици, които мислят само от къде да си намерят фалшива бележка? Как да набият знания в главите на ученик, който не вади слушалките от ушите си? Как да набият знания в главите на някой, който срещат само по улиците, но не и в класната стая? Тук вече въпроса опира до рушвети - приемани от ръководството на училището /директор, зам-директор, пом. -директор/ и давани от родителите. Какво могат да направят преподавателите без да рискуват работата си? Ами ще има неграмотни като има родителите, които позволяват на децата си да отсъстват през половината част от учебната година.
Има хора, които късно се осъзнават, че образованието е важно /някои и не го разбират/. Как да им набиеш в главата обратното? Аз имам много добри преподаватели, които са ме научили не само на това, което е в учебниците. Занимавали са се с мен допълнително, дори извън учебно време, давали са ми допълнителна информация, разказвали са ми житейски истории, учили са ме на морал, учили са ме на логическо мислене... Аз исках това! И съм доволна от тяхното отношение и техните методи на обучение. Но ако попитате някое момче от класа ми, ще ви каже, че учителят по физическо е най-готин (защото ни освобождава от часовете, когато си поискаме). Ще кажат и че учителката по БЕЛ на нищо не може да ни научи, защото никога не са се заслушвали в думите й. Еми... Обвинявайте учителите като не намирате друг виновник, но всичко е съвкупност от фактори. Не зависи само от преподавателите - необходимо е съсредоточено възприемащо съзнание. НЕ твърдя, че всички учители са на ниво, и в моето училище има "издънки", но се движа сред ученици и от други училища, и от други градове - мнението ми се потвърждава.
Грешката не е само в учителите, често е и в учениците, и в ръководството, и в родителите.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1ff4fd9e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен и си и не си права. Аз съм лично против подаръците за Коледа и за края на годината, но смятам, че цветето за 15ти септември, края на годината и примерно за 8ми март трябва да се подарява. Все пак има цнетя и за по 2 - никой не е казал, че трябва да е букет за 10лв и в повечето случай се подарява само на класната, а не на всички преподаватели, така че не смятам, че това е голяма драма. Има добри, има и лоши преподаватели, но надали знаеш на 15ти точно какъв ще ти се падне. От друга страна, за мен децата трябва да се научат от малки да ценят работата на другите - погледни днешните работодатели, които като ти дадат 500лв и смятат, че адски много са ти дали, защото не са свикнали да ценят чуждия труд.
Каквото и да си говорим, проблемът с нашето образование е комплексен като вина имат много лица, но не трябва тотално да се отрича все пак. И не смятам, че липсата на цвете за 15ти септември ще реши тези проблеми или че показва липса на благодарност.
Ана

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 293f9c0943
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Подарявала съм, но не по задължение. И не е нужно да си учила едно време, пък да ти липсват запетайките. Всичко е до човека.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 917c2955d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е вярно това, което казваш. Да, вече има все повече учители, които са станали такива поради липса на избор, а не по призвание. Но все още преподават страхотни учители и макар че завърших гимназия преди няколко години, понякога ми идва да отида на 15-ти септември в училище и да подарявам цветя, защото все още съм благодарна за всичко, което са ми дали тези хора. Така че следващия път, когато напишеш "любимата" учителка по този начин, се замисли дали наистина вината, че е "любима", е на самата нея или на неблагодарното хлапе, което иска да му се пишат шестици без да учи и без дори да присъства.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4ed57db156
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А аз пък не ходя на 15 септември камо ли цветя.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 03c1fb62f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Еми и аз подарявах преди, вече съм студентка.
Вчера докато се прибирах, забелязах пред вратата на съседката, която е учителка, захвърлени цветята й от първия учебен ден. Децата са я уважили, като са й подарили цветя, а тя толкова ли не можа да намери някоя ваза или буркан, за да си ги потопи. Да им се порадва и да се замисли за показаното уважение.
Времената станаха такива, че вече никой нищо не заслужава. Криза и понякога тези 3-4 лева, костват много на едно семейство. И въпреки това хората са се постарали, ама.. е нямало смисъл. Както повечето ни действия. Просто няма кой да оцени малките жестове.
Така че всеки сам си решава дали ще подари или няма да подари цвете.
Не мисля, че това е осъдително, живеем в уж свободна държава. Морала отдавна умря, така че не обвинявайте автора и не му налагайте своите убеждения!
Файн

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e0456306d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 никой не обвинява авторката. Всеки изказва мнението си, това че повечето е едно и също може да значи само едно - цветятата не са задължителни, но са хубаво нещо.
Ти си попаднала на твоята съседка, но има още много учители който ценят жеста, който си слагат цветята във ваза и така. От един човек, не може да се вади заключение за всички!

Муцито.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0ccc5ddf61
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Съгласна съм само с последното изречение на авторката.
Дъщеря съм на начална учителка, която проверяваше тетрадки и правеше планове до 22 ч. и нямаше време за собствените си деца. Имаше години, в които не ? плащаха дори и сме гладували.
Тя ограмоти децата на хиляди хора, но не получи никаква благодарност. Затова и се отказа от професията си. Днес работи само като частна учителка за децата на заможните, които оценяват труда ? не само с пари, а и с признателност, отношение.
Простите родители я отказаха от призванието ?. Има хиляди нейни колежки, които се хабят за децата ви, но на вас ви се свиди едно градинско цвете за 15-ти.

Иначе, радвали сме се на цветята, които подаряваха на майка ми навремето. Нямало е значение за нея, колко са били скъпи/евтини. Жестът е важен. Аз като дете с удоволствие подарявах цветя, които сами си аранжирахме със сестра ми. Няма да забравя блясъкът в очите на учителите.

Днес съм успял и що-годе заможен човек. Знам, че го дължа на тези хора. Собствената ми майка толкова беше отдадена на чуждите деца, че ако зависеше от нея... да ми е жива и здрава - тя ще научи децата ми на четмо и писмо, хората като нея заслужават поне една усмивка и един карамфил за 15-ти. Децата ви са неграмотни заради собственото ви отношение. Когато говорите по такъв начин за учителя, как това дете ще има уважение към него и да си учи уроците.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 243e09ea7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   ... колко ограничен, тесногръд и елементарен трябва да си за да пуснеш подобна тема.... а да.... и обърни внимание на членуването на същ. имена от женски род.... а цВетятя си ги заври... знаеш къде... вместо да ги подаряваш.... ЗАРА

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7bdb296415
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Браво No. 11!!!
Смятам, че темата се изчерпва след този прекрасен коментар!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b38c05af92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Зависи от учителката. За мен цветето е жест на благодарност и уважение, подарявала съм цветя на всичките си учителки до 7 клас, защото завърших отидох в гимназията и осъзнах, че основите дадени ми от тях са непоклатими. Даже сега се замислям, дали да не отделя малко пари и да се върна в училището с няколко наистина хубави букети. Тази година сутринта на 17 ми беше толкова забързана, защото беше много сложно да се намеря с момичето, с което ходихме и не успяхме да купим букети. Но и без това учителката беше нова, идея си нямахме каква е и днес се замислям, че това наистина не беше голям пропуск. Всеки сам решава дали да носи букети и ако носи, на коя госпожа да ги даде. Но за мен това наистина е жест и наистина е от голямо значение, не раздавам на всяка.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c4740aeab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   аз съм подарявал цветя през всичките учебни години и мога да кажа че съм за подаряването на цветя

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 290c2aa7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   не учители те са виновни а учениците

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 289eddcf84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Според мен е хубaво дa се подaрявaт. :) Може ли дa Ви попитaм, тъй кaто от септември съм в 8 клaс в ново училище и не познaвaм госпожaтa, препоръчително ли е дa и се носят цветя?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ce8869bacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   На завършването на седми клас аз подарих цветя само на три единствени учителя - те го заслужаваха, защото ме научиха на нещо. С другите просто си казахме чао и толкова. Малко свестни учители има вече (МОЕ МНЕНИЕ! ) :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c80cc14f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Подаряването на цветя е знак на ЛИЦЕМЕРИЕ и временно прикриване на всичката омраза и злоба, която се е насъбрала там, в онази сграда. :)
И шанс за компенсиране на кавги, обиди и дърпаници, останали в миналото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker