Конкуренция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Конкуренция
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 1879 пъти
Здравейте.

Уча престижна специалност в СУ, където бройката приемани студенти е доста ограничена, а такива са и изгледите за работа.

Съответно конкуренцията е изключително висока, дори понякога се използват нечестни методи, само и само да се "подкопаят" останалите (например дезинформация, криене на материали, които преподавателите са ни дали да си преснимаме, дори клеветене пред асистентката.) Нивото на обучението е изключително високо, и се повишава все повече, защото останалите са изключително умни и старателни и вдигат летвата, така да се каже. Дотук добре, аз нямам против да уча. НО!

Проблемът е, че вече не мога да смогна да се справям със всичко, а си разпределям времето сравнително добре. Понякога просто не мога да спя от стрес докъм 4-5 сутринта, само лежа и се плаша дали ще успея да отговоря на очакванията, а призори заспивам от изтощение и после целия ден съм сънена и неконцентрирана. От стрес започнаха и болки в корема и главата, карам се с останалите за дреболии, станала съм непоносима. Сигурна съм, че всичко е на психическа основа, но не мога да спра да се притеснявам. Самите преподаватели се радват, че нивото на обучение се вдига и могат да ни научат на повече неща, и даже сами засилват конкуренцията, поощряват я с доброто си отношение към перфектните студенти и с незаинтересоваността си от тези (като мен), които допускат грешки.

Моля ви, дайте съвет какво да направя. Сигурна съм, че всеки от вас е или е бил в подобна ситуация на конкуренция (то няма и как, все пак работните места са ограничени), затова моля за напътствия как да спра да се притеснявам и да не ме интересува преценката на останалите, защото това ми пречи.

Не знам към кого да се обърна, на моменти си мисля за заминаване някъде надалеч, където да...и аз не знам.
Ще съм благодарна за ВСЯКО мнение.

Ж21

П.С. И в училището ми беше така, но тук всичко това е придобило небивали размери.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: c737467905
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сякаш говориш за някаква тайна секта. Каква е тая толкова престижна специалност, че виждаш такъв зор? СУ не е голямата работа, само във ФМИ е малко повече зор. Но ти едва ли си там, щом сте малко хора.

Виж, не се впрягай толкова. Това дали ще те вземат на работа след време не зависи толкова от диломата, колкото от уменията, личностните качества, като характер и т. н. И ти гарантирам, че "читанките", които сега крият лекции от теб, за да те прецакат и да се подмажат на асистентите, след време ще мизерстват, защото в живота не се успява ако си мишка.

Пак ти повтарям, не се впрягай, не се вдига нивото, не си го внушавай, новите поколения стават все по-тъпи. Когато аз кандидатствах преди 3 години, за моята специалност трябваше да изкараш над 5. 5 на изпита по математика. Сега приемат и с 4. 5, да не кажа и надолу.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f74336861e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Конкуренцията е хубаво нещо, тя те кара да се усъвършенстваш и да да ваш всичко от себе си. Ако се съмняваш, че е имало материали които са скрити от теб иди в кабинета на преподавателя и попитай да ли е давал нещо. А и ти гледай на теб да ти ги оставят ако дават бутай се на пред. НЕ се плаши ще се справиш и не трябва да отговаряш на очакванията на другите а на самата себе си. Ако ти не си доволна от себе си който и друг да е доволен няма да се чувстваш добре. Всеки си има мярка и си я поддържа за да е щастлив.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker