Искам да стана стоматолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да стана стоматолог
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 8775 пъти
Привет на всички! Пиша тази тема, защото от дъното на душата си желая да стана стоматолог, но имам някои пречки в усвояването на информацията от сайтовете-неясна или липсваща! Преди да сте ме нахокали че това е поредната тема на желаещ да стане стоматолог, ще добавя че от часове четене на заядливи коментари и двусмислени съвети не разбрах отговорите на някои мои въпроси!
Интересува ме, кога ще излезе конспекта с темите и по 2та изпита (химия и биология)? Къде мога да го открия? подготвителните семинари за специалността и по 2та предмета ли са или само по химия? След като вляза в университета ще се налага ли да гледам разчленени трупове, да бъркам в тави с органи и прочие, както повечето учещи в медицински университети ги карат? Амбициозна и упорита личност съм, на ден чета по няколко часа от биологията (най-много съм чела 6 часа и 3 раздела и половина ми са ясни като момина сълза, това достатъчно ли е? ) Биология и химия винаги са ми вървяли, мисля че няма да ми е чак толкова трудно...
Искам да помоля за съвет и информация от хора, които вече са минали по моя път, благодаря Ви за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: d6abea59a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! И аз съм се насочила в тази област, тази година ще кандидатствам медицина и дентална медицина. Ами голямо е четенето, това мога да кажа, но според мен без частни уроци трудно ще се справиш. И на мен ми вървят биологията и химията, но специално химията, нещата, които уча на уроците по химия са съвсем различни. Има теоретични въпорси по неорганична и органична химия, освен това конспект с около 400 задачи, като някои от тях ще се паднат на изпита. А биологията учебниците за 8, 9 и 10 клас на издателство Булвест. А конспектите те си ги имат частните учители, обикновено не се различават, най-много по биология да добавят някои урок, апо химия да променят 2-3 задачи. И в моргата ще се ходи със сигурност, искаме, не искаме това е положението, но щом казваш, че си упорита личност, едва ли ще ти е проблем. Това е общо взето, добре си помисли, но според мен поне по химия трябва да походиш малко на уроци. Особено ако си 12 клас трябва бързо да действаш, защото времето лети. Да знаеш свободното си време трябва да го жертваш, но каузата си струва според мен. Успех ти пожелавам :)!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 20a4f1960d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aз искам да ви попитам в кой градове може да се кандидатства и има ли подготвителните семинари за специалността и по 2та предмета?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d02793d646
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Провери на http://www.medfaculty.org/priem/ksk-2012/ и на http://mu-sofia.bg/node/234. Тав ще публикуват информацията сигурно към средата на октомври. Отиди в книжарницата на медицинския университет или в някоя друга по-голяма и питай за задачите по химия и за техните решения. Също така има два публикувани учебника по химия за кандидатстващите в МУ-София поне - един по органична и един по-неорганична. Също така в интернет са публикувани разработките на доцент Велинов по химия - прочетеш ли неговите разработки и учебника за кандидатстващите медициня смятам, че ще се справиш с темите - все пка трябва да имаш и понятие от предмета. Спомням си, че едно време бях свалила тези разработки от нета - бях 11 клас и мислех, че ще кандидатствам медицина, ама после си промених мнението, но това беше преди 3-4 години и трябва доста да поровя, за да ги намеря из стария ми компютър.
По Биология са учебниците на Булвест за 10ти клас мисля, че и този на Просвета - тоест трябва и от двата да се чете.
Иначе влизат в морга и режат - все пак, за да си стоматолог трябва да си наясно с нервите и кръвоносните съдове, които са в главата и особено в лицевата част.
Успех и стискам палци
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f87d5edb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: От това което прочетох, трябва да търся конспектите с въпросите от книжарницата на университета? Къде да я търся тази книжарница?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7cbbda6a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Познавам един Съквартирант от биг брадър 1 - Виктор на той е стоматолог. и до ден днешен се занимава с това може би си на 15 17 години

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d29146f4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   от авторката - февруари правя 19!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker