Искам да стъпя на здрава основа там! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да стъпя на здрава основа там!
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 1695 пъти
Здравейте! :) Аз съм млада, бъдеща абитуриентка, бих казала съвременно момиче. Предстои ми да напусна Бургас и, живот и здраве, както съм си наумила, да уча в София. Приемът в тази специалност не е толкова масов, тоест очаква ме аналогично по-тесен кръг хора.
Откакто станах 12-класничка преди месец, внезапно се замислих за живота, който съм си устроила тук. Познатите заведения, познатите любими магазини. А там - абсолютно новата, непозната среда. Разбира се, отивам там, за да уча тази специалност сериозно и интензивно, и не би трябвало фикс идея да ми бъдат забавленията. Но като цяло социалният живот ме вълнува, човешко е. През първата година, която съм там, ще съм на практика разделена с най-добрата си приятелка, която е с година по-малка. С това момиче споделяме почти всичко, ако бяхме двете - щеше да е много по-лесно. Но за първи курс ще трябва самостоятелно да си стъпвам на краката. По принцип в столицата имам две братовчедки, имам и вариант с кого да деля квартирата си (ако не съм в общежитие), но не мога да се срещам само с тези хора. И като цяло - винаги съм държала да се поддържа определена класа, някакво ниво. Повърхностно или не - хората съдят за човек по приятелите му. А там, в този непознат огромен град, ще е трудно да "улуча" може би правилните за мен хора (поне не веднага! . Друг позитив е, че много мои съученици ще се насочат към София, било то и в други унита.
Не ми е приоритет любовта, но ако се случи - хубаво.
И като цяло искам да питам опитните - на общежитие ли е по-хубаво, или на квартира? Кои са най-големите трудности, с които бих се сблъскала?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 159d1ff48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз не съм студент в София, но мога поне да те успокоя в тази посока - когато отидеш в университета, там ще е пълно с хора, които също ще си търсят нови приятели. Така че много бързо ще се запознаеш с нови хора, ще създадеш нови контакти и ще почувстваш новия живот. Макар че Студентски град е по-известен с дискотеките, отколкото с образованието, аз те съветвам да наблягаш над уроците. В България трърде много студенти ходят на поправки или минават с тройки, което напълно обезсмисля висшето ни образование. Според мен лекар с общ успех под 5 не трябва да получава диплома, но това е друга тема...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker