Не знам какво да уча след 12-ти клас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да уча след 12-ти клас
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 8076 пъти
Здравейте аз съм момче на 18 години и тази година съм 12-ти клас. Уча в езикова гимназия с профилиращи предмети английски, испански и математика. За съжаления нямам ясна идея какво да уча след 12-ти клас, дори изобщо да уча ли.

Искам да кажа няколко неща. Не искам да имам подобен живот. Примерно вечер си в 10 часа въпреки че не ти се спи за да станеш рано при положение че не ти се става за да отидеш там където не ти се иска. Отиваш на работа и някакъв човек ти диктува цял ден какво трябва да вършиш прави ти забележки и т. н. абе с една дума продължение на 8-10 часа си роб. Вечер се прибираш хапваш си със семейството гледаш малко телевизия после си лягаш чукаш се с жената и си спиш. И така всеки божи ден години наред и един ден прости си умираш и край.

Не искам да е така. Искам да извоювам лична свобода. А какво е свобода? - ми това е всичко което е хубаво. Та каква професия бихте ми препоръчали вие? Доста съм объркан приятелите ми се заети с това какво ще облекат на балната вечер или как ще се напият, а аз дори не знам по кой предмет ще издържа матура и изобщо какво ще правя след 12-ти клас.

Не искам да се запиша в някакъв университет просто за да кажат "вижте го тоя станал е студент браво на момчето". А да нямам никакво желание и хъс да уча и съответно само да харча парите на родителите ми които ги изкарват с много много труд след това цял живот да работя това което не искам и да съм нещастен.

Та като цяло бих искал да чуя различни мнения за най-различни професии може би ще се окаже, че има такава каквото наистина бих могъл да пробвам да уча.
Трябва да отбележа, че освен английския и географията други предмети не ми се отдават. И да попитам какво специалности има примерноо свързани със спорта?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0883efcd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така, не знам колко "свободни" хора, на които им е "хубаво", познаваш. Не знам и колко от тях НЕ се бъхтят по 8 часа на ден (това е нормален работен ден). Не знам и как може да си толкова неориентиран; аз съм твоя връстничка.
Спортът е в НСА.
С език и география можеш да сполучиш в областта на международните икономически отношения. Ама нали напук не искаш да си студент, доколкото разбрах? !
Знаеш ли колко хора мечтаят да имат покрив над главата и пари в джоба, за да могат на края на работния ден "да се нахранят, да оправят жената и да си легнат"? ! Много филми гледаш или пък искаш да тънеш в лукс с незаконно придобити, "лесни" пари? !
Що се отнася до матурата - тази по история не е трудна, а ако си уверен в английския си, пробвай се и там. Като бях 8. клас в английската, госпожата ни даваше да решаваме книжки за подготовка на матурата.. Не е толкова трудна. ;)
Пълна, абсолютна свобода НЯМА. Винаги си зависим преди всичко от институциите, от хората около теб дори. Издигането в професията става както с труд и качества, така и на места с мръсотии, за жалост. Ако искаш да си бъдеш сам шеф, направи частен бизнес. Но в условията на тая криза е почти невъзможно.

--- Амазонка

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 78e660ee97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знаеш какво искаш да правиш, защото нямаш представа какво има на този свят - можеш да се занимаваш с наука примерно, да четеш публикации; можеш да започнеш да се интересуваш от икономика, да следиш курсовете на акциите, да пробваш търговия; можеш да решиш да станеш преподавател по английски, да обучаваш хора; можеш да станеш писател, да пишеш книги... Въобще има толкова много посоки, в които да тръгнеш. Трябва сам да решиш. Не всички професии са бъхтене от 9 до 5. Когато си харесваш работата, тогава тя е едно интересно занимание от 9 до 5.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9834c546ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Е авторе ти искаш да изкарваш пари без да се бъхтиш но ткак не става. Все пак трябва някой да работи, за да изкарва хляба който ние всичките ядем. Я си представи че всички ние седнем зад някое бюро в офис каква ще стане тя?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 949ff20305
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тогава направи хобито ти да стане твоя професия и така никога няма да ти се налага да работиш... особено пък нещо, което не искаш.


Избери си работа с гъвкаво работно време, или такава, която да може да си вършиш от вкъщи във време удобно за теб-консултант, проектант, преводач и др. Или работа свързана с пътуване по различни места, срещи с хора-екскурзовод, търговски представител... Разучи в зависимост какво те влече.

А пълната свобода я има само в ума ни.... за сега.
Тук на тая земя за сега живеем в много зависимости, дори да имаш много пари, тогава пък ще имаш други зависимости и пак няма да си свободен. По важно е състоянието на духа да ти е свободен.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5055dfae33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей, виждам че си писал това преди повече от година, но сега го виждам и напълно описваш начина по който се чувствам.. Какво се случи с теб? Добре ли се развиха нещата? Ще се радвам, ако можеш да ми дадеш някакъв съвет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker