Kaкво ще ми кажете за МИО? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Kaкво ще ми кажете за МИО?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 11567 пъти
Здравейте :) Аз съм момиче, което сега е в 12 клас и до сега се чудих и маех какво ще уча.. От 1 клас английският ми върви, сега съм в езикова гимназия, но английският ми не е профилиращ и просто имам чувството, че не съм научила почти нищо ново по английски в тази гимназия, но си имам основа и знам много неща. Все пак щеше да е добре да започна уроци, но нямаме финансова възможност и затова мисля да си купя някаква книжка с подходящи тестове. По БЕЛ ще се опитам да науча колкото мога повече неща и се надявам да изкарам хубава оценка на матурата. Та, до колкото разбрах - за да те приемат с МИО, трябва да положиш изпит по английски и БЕЛ, освен матурата. За сега съм решила да уча това, поради горе-обясненото. Но какво ще ми кажете вие..
Дали това е добра специалност?
Правилно ли съм разбрала за приема? Ако не, обяснете ми по-подробно каквото знаете относно тази специалност :)
После ще имам ли възможност да се реализирам? И като какво - какво ще мога да работя? :)
В момента не се сещам какво друго да ви питам относно това, но моля за отговори :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 89d4f8a2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
МИО-то в УНСС преди време е било най-добрата икономическа специалност, сега отново е една от най-добрите, но бала е занижен. Като цяло имам приятели, които учат там и са доста доволни- по- голямата част от студентите са много амбицирани и знаят защо учат именно това. Специалността дава много предимства, много българи, които в момента са на високи постове в обществото са завършили именно МИО. Учи се английски, което е добре, защото го развиваш. Като цяло ти препоръчвам тази специалност, много е добра, но добре помисли дали искаш да учиш това, защото вече всеки втори учи икономика, МИО, финанси и не знаят защо го учат. Ако искаш да кандидатстваш в УНСС мога да ти дам някакви помагала, които ще ти трябват при кандидатстването. А и в интернет има толкова много информация, защо не потърсиш по-обстойно. Изпита включва 3 модула, като 1и и 2ри са съответно български и математика- общо ниво, а 3тият модул е избираем- може да е икономика, математика, бел, география, история. Освен това е необходимо за МИО да положиш изпит по английски език, който е на доста високо ниво.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a81face66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам да уча в Пловдив по принцип - ПУ :)
Но това за изпита по математика сега го научавам за МИО.. Не е ли с матурата по БЕЛ и изпит по английски и БЕЛ?
Какво друго можеш да ми кажеш за тази специалност? Или да ми препоръчаш нещо, което после ще има хубава реализация и не е нещо с математика например, ами с английски :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9181748f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей! Аз съм студентка 3-ти курс вече в Свищов. Не съм специалност МИО, но имам доста познати, които учат това и са доста доволни. До колкото знам изпитът за МИО е само по английски! Информацията ми е от преди 2 години, но аз лично влязох само с успеха от дипломата (общ успех и успеха по БЕЛ и математика) и оценките от матурите. Когато подавах документите, имах почти максималният бал, което означаваше, че мога да запиша буквално която специалност си искам.
Не знам как стоят нещата с другите университети, по-добре питай познати, които учат там, отколкото да се доверяваш само на реклами или интернет. Специалността на която си се спряла е добър избор, даже след първата година в нашия университет се учи не само английски, ами и още един език. Това разбира се важи само за две специалности - едната е МИО, другата е моята (туризъм). :)
Като цяло те съветвам да наблегнеш на матурите, защото вече на все повече места започват да приемат студенти само по успеха от матурите и дипломата. Което не е никак малко, защото кандидат-студентските изпити за всеки университет са коренно различни.
Желая ти успех! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a81face66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за инфото :) Само че нямам познати, които учат това в ПУ... Все пак ще гледам да питам някой, ако знае... Очаквам още мнения, които ще ми помогнат по един или друг начин :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 89d4f8a2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам как стоят нещата в ПУ. Само за УНСС специалност МИО споделям мнение. Там също мисля, че можеш с матура, но тя се умножава по по-нисък коефициент. Примерно ако на изпита в УНСС имаш 5, тази оценка се умножава по 3, а ако кандидатстваш с матура и там също имаш 5, за да се сформира бала 5-цата се умножава по 1, 5. Точно затова всички в УНСС кандидатстват с изпити. Принципно знам, че в УНСС е най-добре да учиш МИО, ако си се насочила натам. Математика се учи само 1на година, но няма как без нея. А изпита за УНСС е един, който включва 3 модула- 20 въпроса бел, 20 върпоса математика(елементарна, но със заблуждаващи върпоси), 40 върпоса-избираемия предмет. Всички икономически специалности имат математика, а английски се изучава в политически науки с анлийски език -мисля, че няма математика, а пердимно история (УНСС), английска филология, логопедия (СУ). Не съм се интресувала, затова не мога да те посъветвам за специланости с английски. За МИо има много информация в нета, аз каквото и да ти кажа няма да е много вярно, защото не го уча, но от наблюденията ми- е интересно, добра реализация има, но дали теб ще те удовлетвроява не знам. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a81face66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От авторката : Ако изпита за МИО и в ПУ е следния : " включва 3 модула- 20 въпроса бел, 20 върпоса математика(елементарна, но със заблуждаващи върпоси), 40 върпоса-избираемия предмет. " значи ми допада, ако може да се каже :)
Иначе се чудя дали няма да е много трудно да ме приемат с това.. Не знам защо си мисля, че не се влиза толкова лесно, но може и да се лъжа..
Какво бихте ме посъветвали да уча, ако не ме приемат МИО? ... Може би финанси? Или нещо друго? Какво ще ми кажете за финансите - прием, изпити, т. н... Чела съм в нета за специалностите, но ми е по-лесно да разбера, ако направо питам за тях, вместо да чета обясненията, дадени там :)
Моля за отговори и благодаря за дадените до сега :)))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9181748f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Номер 3 съм. Принципно какво искаш да учиш си избираш само и единствено ти!
Искам да ти кажа, че всеки втори записва финанси или счетоводство и в крайна сметка всяка година завършват хиляди финансисти и счетоводители, които след това не могат да си намерят работа.
От друга страна, това, което учиш, трябва да те влече, да ти харесва много и да го учиш с желание, иначе просто не става. Разбира се, ако финансите ти харесва като специалност също колкото и МИО, няма нищо лошо, просто лично според мен МИО е мноооого по-добре.
АЗ бих те посъветвала да кандидатстваш на няколко места за по-сигурно. Така ако не стане в Пловдив, поне все някъде ще са те приели. :)
Ако пък не, има още доста други хубави специалности - например търговия, маркетинг, стопанско управление, бизнес информатика...
Ако имаш някакви конкретни въпроси, питай, ще се радвам да мога да ти отговоря! :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a81face66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Авторката : А стопанско управление и маркетинг.... при тях с какво се приема.. какви са изпитите :) Интересувам се за ПУ по-конкретно :) Искам там, защото искам с приятелките ми да сме си поне в един град, ако не в един университет... те са 2 - едната също иска в ПУ, а другата не знае още, но и 3 знаем, че искаме да сме заедно в Пловдив... Само моля никой да не ми казва да не гледам приятелките си и т. н. , защото и 3 сме си говорили, че искаме да сме поне в един град, а вече всеки да си учи каквото иска :)
Та, освен МИО, мисля, че ще и стопанското управление и маркетинга ми допадат.. да са като резервен вариант... За да ме приемат тези специалности, какво трябва да знам за тях - приемни изпити, от къде се вземат оценки, такива работи? :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 89d4f8a2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   , , включва 3 модула- 20 въпроса бел, 20 върпоса математика(елементарна, но със заблуждаващи върпоси), 40 върпоса-избираемия предмет'' - това е за УНСС, за ПУ нямам никаква идея, защото не съм се интересувала. Авторке, да ти кажа, че няма лесно, всичко си е трудно оттук нататък, дори това което се учи по специалността ако е лесно, се намират преподаватели, които да ти вгорчат живота. Не е лесно, но пък имаш ли желание всичко се случва. Аз съм финанси първа година и още нямам впечатления, за да ти кажа. Коментарът на номер 7 много ми харесва и го подкрепям и аз исках да ти кажа същото. Има страшно много икономисти, финансисти и прочие- трябва наистина да си много добър, за да те вземат на работа, да знаеш минимум два-три езика. Като цяло за финансите- набляга се на математиката, статистика, видовете счетоводство, информатика, счетоводни софтуери и т. н. В тази специалност бала още е най-висок, всички го пишат на първо място, но пък каква файда, като си говорех с повечето и не знаят защо са го записали- защото е елитно и добре заплащаемо. Моят съвет е наиситна много добре обмисли какво точно ти се учи, защото 4 години не са малко( за бакалавър). Помисли дали това да е икономика, финанси, МИО. Сега може и да са елитни, но след 10години- едва ли ще са в България. Според мен ще се търсят много учители, доктори. И дори сега да гледаме скептично на преподавателите, след време ще са много добре платени в България, защото сега никой не иска да работи това единствено заради ниските заплати. Наскоро казаха, че няма кой да учи за учител по химия, физика, биология. И това е защото всички учим икономика и финанси, тук-там право. Като цяло малко тъпо сигурно ти изглежда, че така говоря, въпреки че уча именно финанси, но мен това ме е влечало още от 8-и клас, защото оттогава уча тези науки.
А иначе как може да се реализираш на пазара на труда след време - има една книжка на УНСС, в която са изписани специалностите, които се учат там, пише и какво може да работиш. Всяка специалност си е описана, това мисля, че го имаше и в сайта. Затова съвета ми е да прочетеш там и да прецениш дали това би ти се удавало.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9181748f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, пак съм аз (номер 3)! Номер 9 ти е дала доста добър съвет за книжката с описаните специалности. Само че аз мисля, че и в сайта им ги пишеше тези неща, не само в книжки, така че можеш по всяко време да седнеш и да се поразровиш. От където и да го прочетеш все едно и също е относно това какво можеш да работиш след като завършиш.
Маркетингът представлява проучване на пазара, как да се въздейства върху потенциални клиенти, какви тактики се прилагат за увеличаване на продажбите и т. н. Лично на мен винаги ми е харесвала тази специалност и много съм се чудила дали да не я запиша за магистратура.
Стопанското управление е нещо като мениджмънта, зависи вече къде точно го учиш. За него не мога да се изкажа много компетентно, но винаги ми се е струвало скучно.
Ако ти се учи нещо с езици, имаш два варианта - МИО или туризъм. Ако ти се учи нещо "по-сухо" (с много математика, статистика, счетоводство и др. такива), то тогава ти препоръчвам специалностите финанси, счетоводство, стопански и финансов контрол, прогнозиране и планиране... и тем подобни.
Ако искаш, потърси информация за това какви точно специалисти стават завършилите бакалавър и къде могат да се реализират, спри се на няколко специалности и ако имаш още някакви въпроси - попитай пак! :)
До колкото си спомням, всеки университет е публикувал на сайта си какви са приемните изпити и какво се изисква за тях. Само трябва да се поразровиш. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker