Самотна съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Самотна съм
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3021 пъти
Здравейте!

От няколко години съм студентка, в друг град. Семейството ми винаги ме е притискало да уча някоя престижна специалност. Разбирам, че искат да ми осигурят добър живот и съм съгласна с тях, за това записах медицина. До сега изкарам хубави оценки, харесва ми това, което уча, нямам проблеми в университета.

Това, което ми тежи е че съм самотна, специалността ми изисква толкова много учене, почти не намирам време за себе си, камо ли за приятели, купони, гаджета и т. н. Всеки ден през седмицата съм по лекции и упражнения от 7-8 сутринта до 5-6 следобед, а през почивните дни пиша домашни или се подготвям за изпити.

Не съм излизала никъде от 3-4 седмици, стоя по цял ден над учебниците, а когато имам свободно време гледам да се наспя. Другите ми приятели са свободни, излизат, живеят си живота, имат връзки, някои дори се сгодиха, а аз заспивам с учебниците. Вече почвам да съжалявам за избора си, родителите ми казват, че е по-добре да се мъча малко, но после да живея спокоен живот, отколкото да стана продавачка и да мъкна палети по цял ден за 300лв.

Омръзна ми да слушам как другите си прекарват младостта на макс, а живота ми минава покрай мен, без да мога да му се насладя.... Казах на родителите ми, че напрежението ми идва в повече, че не е за мен, но те не искат и да чуят. Не мога да работя, защото съм заета постоянно и те са тези, които ме издържат. Бях готова да запиша нещо друго задочно, да работя, за да не ги притеснявам, но на 18 години трудно можех да им се противопоставям, виждам ги че искат най-доброто за мен. Не е нужно да поствате коментари, просто исках да споделя някъде...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: a2c0ce66c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изглежда си допуснала грешка, защото учиш нещо, което не ти идва отвътре-може и да ти харесва, но за тази специалност това не е достатъчно. Напрежението, стресът, ученето ще бъдат с теб през целия ти живот, ако останеш в тази професия. И ако не я чувстваш като част от себе си със сигурност няма да издържиш. Премисли си нещата и тогава продължавай напред.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8ff998909b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Родителите ти са прави, това е жертвата, която даваш, щом сега не си го осъзнала, жалко за тебе. Имаш глава на раменете си - използвай я.
Трябва ли на 20 години родителите ти да ти казват кое добро за теб? Сама трябва да го усещаш това вече..
Пс:никой не е станал професионалист като си е друсал задника по чалготеките докато е ''студент''. Ще ти дам пример с моя братовчедка, сега е на 28 години и нищо не постигна в живота си, сега продава портмонета със заплата 300 лв., докато аз учех, тя играеше кючеци по масите в чалготеките, и какво стана после? Остана си само с друсането на задник за 15 мин мъжки комплименти... това е жалкото, хора без амбиции потрошили дните си по... нищото.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 27b1c7288d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм момче на 19 и също уча но съм задочно. Гледам "редовниците" си живеят живота но да ти кажа ако вземеш и ти така освен да развалиш успеха си друго маи няма да стане. Хубаво е че не те е домързяло още да четеш. Аз и уча и работя ама пак не ми е лесно понеже шефката ми помага с учението ми в Габрово и трябва да се справям добре там но то да беше само това. Трябва да уча за изпитите, да мисля и за работата си, у дома все нещо ще ме накарат да правя, отделно и ремонтирам разни устройства(компютри, ГСМ-и, телевизори и др. ) в последния месец имам за първи път и приятелка с която ми е много хубаво да се срещам ама то направоо ми идва в горница всичкото това и сега всичко друго ми е по интересно от ученето и хич не ми се учи понеже все още мноого суха теория и много изчисления :X. Моето мнение е да потърпиш още малко бързо ще минат тези 4-5 години ей го на аз вече 2 курс кога мина...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5a1abe621c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като цяло родителите ти са прави - резултатите от усилията ти ще се проявят след няколко години, тъй като лекарският труд става все по-дефицитен у нас, а и по света. Мога да те уверя, че ще бъдеш много добре заплатена, ще постигнеш отличен стандарт, но говорим за период след около 10 години. Паралелно с това е хубаво да намериш малко време и за личния си живот, не казвам, че всеки ден трябва да си по купони, но от време на време на никому не е навредило, дори и на студентите по медицина. И това, че ще вземеш някой изпит на косъм или пък че ще те скъсат, не е болка за умиране, все пак си човек, а не робот. Просто не изпадай в крайности.
Успех и радвам се, че има подобни момичета като теб, аз лично винаги съм си падал точно по жени с висок интелект!
М, 34

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3390f4cba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Я се нахъсай и бъди доволна от себе си, че гониш някакви цели, а не си пилееш времето. Не 3-4 седмици, години трябва да издържиш така, ама другите това не го могат, нали! Не се ли сещаш, че след десет години ще си със съвсем различен стандарт на живот от тези, които са отишли да учат нещо някъде просто за да се порадват на студентски живот.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bf2d771b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разбира се, че да се забавляваш и да си живееш младините не значи само да тръскаш задник по чалготеките... Така или иначе обаче, всеки външен, страничен (от образованието ти) фактор като излизания, гаджета, пътуване, хоби в различна област и т. н. може да те разконцентрира. Може и да не успее да те разконцентрира, зависи от теб. Що се отнася до това, че областта ти на образование не е нещо, което ти идва отвътре ще ти кажа следното:

Ядосвай се сега, чувствай се самотна сега, депресирай се ако щеш, но не забравяй винаги да си повтаряш, че си струва. Когато един ден си вземеш степента, можеш да правиш това, което те влече. Как така? Пояснявам: Ако си падаш филантроп, благотворител и т. н. можеш да основеш фондация например. Може да работиш в областта на биороботиката или нанотехнологиите. Ако обичаш туризма можеш да си основеш клиника (или поне да работиш в такава) на много красиво местенце или пък за разкрасителни процедури... Ако си мениджър или икономист по душа можеш да се бориш за пост като шеф или администратор на болница или отделение, или комисия.... И т. н. Имаш безброй възможности. Да не говорим, че всяко едно велико дело или голяма работа звучи още по-готино, ако кажеш, че е извършено от лекар :) Горе главата и като излезеш на пазара на труда знай, че за всяка една област си доста по-конкурентноспособна от който и да е току-що завършил Екология или Публична администрация примерно...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ef40c69201
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох, скъпа, това е само момемтно състояние, проблемът е, че в Бг си заобиколена от много мързеливи студенти, ама много, на запад не е така- тук /в Англия/ всички учат, просто в Бг е прието да се излиза постоянно, а тук се излиза петък или събота, една от малкото специалности, които си струва да учиш в Бг е именно твоята, родителите ти са прави. Истината е, че трябва да намериш баланса, убедена съм, че можеш и да излизаш ако знаеш как да учиш. Със сигурност не трябва да знаеш всичко от учебниците, трябва някакси да прогнозираш и селектираш кой материал ти трябва за самите изпити и далеч не е нужно да знаеш всичко и пак да имаш хубави оценки. Огледай се, дали всичките ти колеги са читанки или има и такива, които успяват и в същото време имат и социален живот? А и още нещо - това че например седиш над учебниците 12 часа на ден не гарантира, че ще научиш повече от някой, който е седял 6 например. Защото когато човек си прави стабилна почивка, той после и стабилно учи/най-важното след като си е починал, той не се разсейва/. Защото ако действително си по цял ден вкъщи, то разбира се, че писва, и сигурно се разсейваш от време на време. Замисли се, едно излизане в петък вечер- да речем от 8 вечерта до 2 през нощта- 6 часа. Наистина ли тези 6 часа ще ти рефлектират върху времето за учене? А я сега събери по един час разсейване всеки ден от седмицата и виж как се събират отново загубени часове. Тъй че, възможно е, просто може би си повлияна от други хора.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ce99f23441
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм със средно - гимназия, ама взимам 2200 евро, тъй че, блазе на учещите :p

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 648494011f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   номер 8 - ако паричките са бруто, ти взимаш не повече от 1200 евро нето, даваш поне 500 за наем и отново живееш на минимум. Мъжът ми взима над 10 000 евро като висшист например, аз взимам към 5000 НЕТО. Дали не си заслужава?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cd48274774
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също съм студент. Но от първи курс работя и се забавлявам и сега много съжалявам. Завършвам, а почти нищо не научих и осъзнавам колко съм пропуснал. Горе главата. На 22 живота е пред теб.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 798a1d9265
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Седни си на задника и учи! Родителите ти са Прави и един ден ще си им благодарна! Това е моментно състояние и гледай да се измъкваш от депресията. Бъди щастлива, че учиш нещо престижно, че ще си полезна на хората, че ще са ти благодарни, а ако искаш и пари- още повече ще трябва да си натиснеш дъто. Защото ще искаш спициализации. Дерзай! Дай си ако можеш и когато можеш мааалка почивка и... Напред!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d7ba9a7ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило девойче, ще ти кажа няколко неща. Първо и аз бях като теб, когато бях в университета. Сега съм на 27, год. Но когато то реших да уча една много мъжка професия като машинен инж, ми беше трудно. И аз се чувствах, самотна дори бях затворена, не излизах, а само учех. При мен беше дори и по трудно, защото мама и тати нямаше как да ме издържат, не че не са ми помагали, но семейството ми не е богато, и лятото работех и гледах да си налягам задника за успех и за стипендия.
Ще ти кажа също, че и аз първоначално не бях сигурна за тази професия, исках друг вид инж-о, но останах в това направление защото и на мен като на теб ми харесваше. Пропуснах много през тези, години през които се посветих на образованието си, но да ти кажа не съжалявам за нищо. Защото искам да запомниш от мен няколко неща. Номер 7 добре ти го е казала.
1) Сега се изграждаш не само като специалист, но и като човек, университета не е само място за добиване на квалификация, да всички знаем как учат повечето днешни студенти. Ти не бъди като тях не учи за оценки, а за знания бъди себе си, и различна.
Знам, че сега ти е трудно да го разбереш, и ти се струва че живота ти минава в учене, но повярвай ми от личен опит ти го казвам, че не е така. Дори и сега да не разбираш и да те е яд, че го учиш това, смисъл има.
2) Да вярно е че все още си мн мн млада, но спокойно сега затова ти е дадена възможност да грешиш и да се променяш. И запомни никога не забравяй отговорността към себе си най-вече. ЗАщото това, което правиш в момента, е инвестиция за бъдещето ти и отговорност към теб самата. Родителите ти, приятелите ти или които и да било няма значение, като мнение важното е ти какво мислиш. Затова ти казвам, стягай си задника и учи здраво, дори и сега да не разбираш защото е така, че видиш че един ден сама, ще стигнеш до изводи, че си е струвало.
Професията, която си избрала е отлична хуманна, в служба на другите, а и нали знаеш, че то хубавите неща не стават даром трябват големи жертви. Успех ти пожелавам и винаги слушай себе си, не другите!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker